דגריזר...

chomer

New member
דגריזר...

מה אתם אומרים על ספריי לניקוי קרבורטורים בשביל לנקות את מכלולי האופניים? חזק מדי? יכול לפגוע בשרשרת?

creth11

New member
לשם מה ? זה אופניים לא קרבורטור ואין שאריות

דלק שרוף או מישקעי דלק, אופניים יש הרוב אבק וקצת בוץ לזה מספיק מים וסבון לשרשרת וקאסטה אם צריך? יש או סבוןמרוכז או ממיס מיוחד של ג'וס פועל מעולה ואינו תוקפני כמו הממיס של קרבוראטורים. סבון אני מנקה גם באופנוע "פנטסטיק" ממיכל של 5 ליטר מרוכז, ליכלוך עקשני\שומני בריכוז גבוה והשאר בריכוז נמוך ומים מיברשת שיער ארוך כזו לשטיפת רכב עם דלי קטן של מי סבון מרוכז מנקה הכל גם אופניים וגם אופנוע.

AdiX

New member
מה רע בנוזל כלים?

אני מרסס על המכלולים ומנקה עם מברשת קשה שקניתי בחנות אופניים. את השרשרת אני מנקה עם כלי לניקוי שרשרת של Part Tool. אני מניח שאם מנקים את האופניים כל זמן סביר ולא משמנים באופן מוגזם לא מגיעים למצב שבו יש צורך בחומרים תוקפניים יותר.

chomer

New member
סתם רעיון...

ברור לי שרוב הליכלוך הינו בוץ ואבק ואותו אני מנקה עם מים וסבון וכשאני מחפף עם מטליות לחות - גאוני! אבל לניקוי המכלולים המשומנים? שרשרת, קסטה וגלג"ש קידמיים זה חריף מדי? מים וסבון זה פשוט עבודה קשה יותר - "שאני אשפשף?!?"

הבעיה עם החומרים החריפים היא

שהם מגיעים לעוד מקומות שלא התכוונת אם תפרק את השרשרת ותטבול אותה בחומר כזה אז היא אכן תתנקה שטוף אותה מהחומר תרכיב ותשמן ויש לך שרשרת נקיה כנ"ל גם הקסטה, תפרק אותה מהגלגל ותטבול אבל זה ימבה עבודה גם כן

אורי-

New member
יש דגריזרים ייעודיים

שאמורים לשמור גם על חלקי גומי, פלסטיק ולא להזיק לרפידות. אבל בקיץ אין סיבה להגיע למצב הזה: תעבור לשימוש בחומרי סיכה ע"ב ווקס/ טפלון או כל "שמן יבש" אחר ותחסוך את הצורך בניקוי שרשרת בין שימון לשימון.

למעלה