דגנת !!!

simonaran

New member
דגנת !!!

האם ידעתם שהמונח החדש לצליאק הינו "דגנת". (על משקל אדמת,סכרת וכיוב, בשני סגולים) התקבל באקדמיה העברית ללשון לפני מס' חודשים. לשימושכם .

ZINGER777

New member
לפי מה שידוע לי זה כרסת :\

אבל יכול להיות שיש שני שמות או שאני טועה.

דגנת זה השם החדש

כבר ממזמן אלפקה סיפרה לנו על ההחלטה החדשה של האקדמיה וציינה שבספר שברשותה מופיעה המחלה תחת השם "כבסת"...

ZINGER777

New member
אני פה מערב ראש השנה האחרון... אני

אני לא יודע מה היה קודם...טוב לדעת שיש רק בעברית 3 שמות שונים למחלה... צליאק זה עברי? אם כן אז4...

simonaran

New member
הבהרה

כרסת הינו המונח העברי המתרגם את המילה צליאק (celiac desease). כרסת נקראת כך כי צליאק היה מתבטא גם בבטן נפוחה אך כפי הידוע למחלה "אלף פנים". דגנת הינה המילה המחודשת ביותר שאושרה באקדמיה ממש לא מזמן וצריכה להכנס לרשומות. כדאי להתחיל להשתמש ולהשריש אותה ביננו.

יש לי תחושה

שאנשים לא ממש ישתמשו בשם "דגנת" כמו שב"כרסת" לא ממש משתמשים, משום מה יותר פשוט לאנשים להגיד "צליאק" אפילו שזה לא השם העברי...

נילוס11

New member
אני רגיש לגלוטן

לא אוכל גלוטן אסור לי מבחינה בריאותית. זה מה שאני עונה צליאק(הכי מתאים),כרסת דגנת....זה כמו כרס וגיבנת.. לא נראה לי מתאים...מה לעשות.

שלא לדבר על...

דגדגנת... סליחה על הציניות הגסה, אבל אני ממש מתפקע מצחוק לפעמים מהחידושים של האקדמיה ללשון. יש גבול לכל תעלול... בתור אחד שהיה מעורה בדיוני הועדה למינוח טכנולוגי שלה פעם... תאמינו לי שיש מקום רב לצחוק ולציניות בנושא. מומלץ בהקשר זה לבקר בפורום אחל"ה, שאני כבר מזמן מכור אליו...

למעלה