דגנים שמעלים ברזל...

along

New member
דגנים שמעלים ברזל...

שלום :) אישתי בהריון עם המוגלובין נמוך. חוץ מתוספת ברזל שהיא לוקחת אני רוצה להעשיר את האוכל בברזל. המטרה שלי היא לעשות זאת גם דרך המנות השונות( בשר, אורז קטניות וכו') אבל גם דרך העשרת הלחם בדגנים. אשמח לדעת אילו דגנים הם העשירים ביותר בברזל אשר ניתן להכניס לתוך לחם. אשמח גם לקבל הצעות לגיוון האוכל עם ברזל ואפשר גם סידן. תודה ויום טוב! אלון

מתוך : אלף מתכונים טבעיים של

צילה לוטווק. ספר ישן בהוצאת מסדה. הספר ערוך בצורה העונה על שאלתך. כל פרק עוסק במזונות עשירים ביסוד מסוים. ובמתכונים. אבל, איני בטוחה שכל דגן שמכיל הרבה סידן מתאים לכל אדם. דורה - עשירה ביותר מבין הדגנים. אחריה תירס, דוחן. בורגול כדאי מאד לאכול שקדים שהושרו במים , וקולפו מן הקליפה הדקה. חמניות חומוס גרעיני דלעת שומשום מלא. רצוי לטחון במטחנת קפה ביתית, כמות קטנה, ולשמור במקפיא. לפזר כף על האוכל. סויה. תאנים יבשות, אבל לא מתורכיה. או תאנים טריות. אפרסקים מיובשים,שזיפים מיובשים תמרים צימוקים, מישמש. בעצם עדיף לאכול פירות טריים, אבל ריכוז הברזל גבוה יותר במיובשים. רצוי אורגנים. עלים ירוקים עשירים בברזל ובסידן. סלרי, חסה. ועוד ועוד. בכמויות קטנות יותר מצוי בירקות רבים נוספים.

אלי ו.

New member
שכחת את הקינואה

שטכנית אינו דגן אבל למי אכפת וכמובן קטניות למינהן. כפי שציינה מורן לפני, ברזל ממוצרי בשר נספג טוב הרבה יותר. ברזל מן הצומח יספג טוב יותר בתוספת ויטמין C (למשל קינואה ופלפל אדום מתוק)

על האריזה של הקינואה ! ! !

לא מוזכר שהיא מכילה ברזל. וחבל. אילו ידעתי, הייתי צורכת יותר. מנין לי לדעת תכולה של מוצר חדש, אם אפילו חברת השיווק אינה נותנת פירוט מלא? לגבי מוצרים ישנים אני נעזרת בטבלאות של גוגנהיים , הישנות. חבל שאין בשוק משהו עדכני יותר.

moran f

New member
נצל"ש: חשוב לזכור

שברזל נספג טוב יותר מבשר. זו לא סיבה להפסיק להיות צמחוני (לפחות לא במצבים סבירים), אבל זה בהחלט משהו שצריך להתחשב בו אם צמחונים.

למעלה