דגמים של חיפושית

dejavu

New member
דגמים של חיפושית

מישהו יודע מה ההבדל בבנית השלדה (הרצפה) של 1302 לעומת 1303 או 1300? ובכלל מה ההבדלים בין הדגמים השונים של החיפושיות האמריקאיות?

Morticia

New member
אין לי מושג...

אבל רציתי לשאול באמת לגבי הגדרת חיפושיות. אפשר לזהות מאיזה שנה חיפושית על פי הפנסים והאיתות שלה? יש כאלה עם איתות על רק הכנפיים מקדימה (מאיזה שנים?). אחרות עם פנסי איתות בצד (מתילדה!), וגם וגם (שלב ביניים?). יש עוד כל מיני דברים שמעידים על שנת הייצור של החיפושית (חוץ ממספר הרישוי בחיפושיות של שמונים ו..) הפסים להפשרת אדים בשמשה האחורית (שלא עובדים) צורת הפנסים ועוד. מאיזה שנה כל דבר, מישהו?

© DrorZi

New member
טוב אני עושה קצת סדר

כי גם בתשובה שלי יש באגים בטוח, התשובה מתבססת על אוטודידקט ולכן חלקית. בראשית היו הפנסי זכוכית שצורתם ביצתית, עד 66 בטוח, אולי טיפה יותר, אלו החיפושיות הממש ישנות, עם הפנסים הקדמיים המעוגלים, הגאנטים שמתלבשים בהקף התוף (ולא במרכזו) הטאסות השפיציות והמראה מהציר של הדלת. אחרי זה היו את הפנסים האובלים למעלה וחתוכים למטה, כמו של סוניה ב 71, בגדם ה 1302 יצאו הפנסים העגולים הגדולים שהיו שייכים ל 1302 ו 1303 (הנה הם על אפסילון) יש גם אליפסות קטנות (כמו הזכוכית רק בקליט של החיפושיות 1200 סמ"ק, מאופינות גם בטמבונים דקים מעוגלים. אחרי 74 כשהיצור יצא מגרמניה הוחזרו הפנסים האובלים למעלה וחתוכים למטה לגבי הוינקרים שהורדו לטמבון אין לי החלטה אבל זה מאפין חיפושיות שנבנו מחוץ לגרמניה לפי הבחנה שלי.
דרור זי.

dejavu

New member
תודה על העזרה דרור...

בקשר לסוניה - חיפושית יפה דווקא, החיפושית שלי היא גם בשילוב של לבן עם עוד צבע, אבל במקרה שלי לבן וכחול - אוטו ציוני, לא חשבת פעם לתקן את סוניה ולהחזיר אותה לכביש? חבל.... אז לעניננו... מה שניסיתי להשיג בשאלה הקודמת הוא מידע יותר ממוקד על השילדות ובניית השילדה בחיפושיות האמריקאיות שבניגוד לגרמניות נבנו עם קפיצי ספירלה ומקפרסון מקדימה ובנוסף גם מסרק הגה, אז השאלה שלי היא כזאת - האם יש הבדל בבנית השלדה בתוך קטגוריית האמריקאיות עצמה בלי שום קשר לגרמניות, או יותר נכון - קיים הבדל בבנית השלדה בשנים 70-79 בין הדגמים 1302 1303 ו1302 SUPER BEETLE??? הכוונה לחיפושית המשופרת עם מנוע 1600CC...? כל מי שיוכל לעזור אני יודה לו מאוד...

© DrorZi

New member
כרגיל חלקי תשובה

נתקלתי במושג סופר-חיפושית בהתיחסות לכל מיני דגמים,חלקם תיארו בפרוש את ה 1303LS (מנוע 1600) חלקם סתם התיחסו ל 1303 בכללי ללא אבחנה נוספת. לא היתה לי 1302 ולא ממש שיחקתי עם אחת אבל מה שאני יודע השלדה בכל הקשור למתלים זהה בין ה 1302 ל 1303
דרור זי.

vq55205

New member
וינקרים בטמבון

תרשה לי תיקון קטן בענין , אני לא ממש בענינים אבל שלי 1302 גרמניה ,יציאה כפולה מהראשים -וינקריה הקדמיים ממוקמים בטמבון.לפי זכרוני הרבה שנים מאופיינות במספר הדגמים או ההבדלים בין המכוניות שיוצרו באותה שנה כך שכל הנושא קצת מבלבל ולא חד חד ערכי.

zxram

New member
טוב שאלה

לי יש חיפושית אמריקאית.....על זה אין ויכוח , אבל לא רשום לי איזה דגם היא כיוון שהיא חצי אוטומט רשום על המכסה מנוע automatic ולא רשום את הדגם, איך אני אמור לדעת, יש עוד דרך לברר את זה?

dejavu

New member
חבר´ה

עדיין לא עניתם לי על השאלה, מה ההבדל בבניות השלדה בין האמריקאיות?? ידוע למישהו על הבדל? אני כבר מודע לכל תורת הפנסים.... :)

ib1406

New member
1302-1303

תלחץ על תמונה מס.65 ותראה את ההבדל. http://www.oldbeetle.de/intl/pcat/epc.html

dejavu

New member
ראיתי...

אבל כאן מראים רק את ההבדלים בבניית הפח... אני מנסה להבין אם יש הבדל בבנית הרצפה, ה"שסי" של הרכב בין 1303 ל 1302.

© DrorZi

New member
היא 1600 נכון ../images/Emo35.gif

מה שאני יודע זה שהחצי אוטומט היו רק 1600 יש לך דיסקים מקדימה
החלונות האחוריים שלך נפתחים
דרור זי.

zxram

New member
טעות

החצי אוטומט שלי הייתה במקור 1300 והיום היא 1600 ולא אין לי בלמי דיסק מקדימה ולא חלונות אחוריים נפתחים ודרך אגב שלי הייתה אחת החיפושיות האמריקאיות הראשונות על כבישי ישראל כיוון שהם יוצרו משנת דגם 1973 ושלי על על הכביש ב 17/10/72. כן היה אמור להיות לה טסט היום אבל יש שביתה:( אני כבר מת להחליף לוחיות לרכב אספנות. מה שאני אומר זה שיכול להיות שמאוחר יותר הביאו לארץ עם מנוע 1600 או משהו כזה, אבא שלי אומר שבארה"ב אין אמריקאיות עם מנוע 1300 כי לשם הביאו 1600 ..אולי הוא צודק אני לא בטוח..

EranR

New member
האבולוציה של החיפושית

שלום לכולם. המון שאלות עולות תמיד בשיחות שלנו בנוגע לגיל החיפושית או לשינויים שנעשו בשנה זו או אחרת. הבעיה - כמו בכל רכב שנמכר היום בשוק - יוצא דגם שונה, משופר במעט בכל שנה. לכן, כל ההתעסקות בשינויים שנעשו בחיפושיות במשך השנים היא בעייתית במקצת. ובכל זאת - מצאתי אתר שמתאר בצורה די פשוטה את השינויים העיקריים. עיינו בו, מקווה שיעזור לעשות קצת סדר. ערן.

למעלה