דגל ישראל

דגל ישראל

עברתי היום ליד שיכון עוני, וראיתי פה ושם דגלי ישראל על הבתים. הופתעתי לראות תושבים שכאלה מתגאים בסמלי המדינה, כשמדינת ישראל מחרבנת עליהם חזור ושוב. המדינה מפקירה אותם להיות עובדי קבלן וכח אדם, ואין אכיפה של זכויות העובדים. הפשע משתולל ברחובות, לקשישים רבים נשדדת קצבת הזקנה ע"י עבריינים, כי אין משטרה בישראל. מדינת ישראל מוכרת את נכסיה לכל המרבה במחיר, אפילו לללכת לחוף הים עולה כסף, כי נתנו את החוף ליזם. ובכל זאת למרות כל המכות, תלו האנשים האלה את דגל ישראל. מדינת ישראל מונעת מואדים שגר בקומה ב' להתחתן בארץ ולמה? כי אשתו לא יהודיה על פי ההלכה(אבא שלה יהודי,אמא שלה לא). גם ואדים תלה דגל ישראל על ביתו, דגל של מדינה שיורקת עליו בפרצוף.

o f r o n

New member
../images/Emo45.gif

אני כבר ממזמן לא מנופף בגאווה בדגל המדינה שרואה בי אזרח סוג ב' חסר זכויות.

o f r o n

New member
במה בדיוק יש לי להתבייש?

זה שאני אזרח המדינה לא אומר שאני חייב לאהוב אותה, ולפי איך שהיא נראית ואיך שהיא מתייחסת לאזרחיה ההגונים שומרי החוק (אלה שמתגייסים לצבא ומשלמים מיסים) איך בדיוק אני יכול לאהוב אותה? זה מאוד מעציב אותי שאני מרגיש ככה כלפי המדינה שלי, אבל ככה אני מרגיש ולפי דעתי בצדק.

vinney

Well-known member
יש להתלונן ויש להיות אידיוט

אף אחד לא מושלם, גם לא המדינה. אבל זאת המדינה היחידה שיש לנו.

אנדרי ז

New member
נדמה לי שנסיעתך השבוע

מוכיחה את ההיפך... לצערי גם לי יש מחשבות כאלה לשנה הבאה, למרות שהשבוע משום מה שמנו שני דגלים על האוטו - אותו אוטו שעלול לעלות לי הון תועפות בגלל כסילים כמו חיים אורון שחושב שכל מי שיש לו רכב ליסינג הוא עשיר וצריך לשלם עליו ביוקר. גזירה כזאת, ובנוסף אליה דברים נוספים כמו ביטול ההטבות בקרנות ההשתלמות, יחד עם התהדרות בנוצות של אי-העלאת מיסים לכאורה, יגרמו לי לשקול בכובד ראש דברים הרבה יותר חמורים מאי-הנפת דגל המדינה.

vinney

Well-known member
מה הקשר לנסיעה שלי?

סליחה שאני עובד באמת, אני אחזור ואלך ללמוד בישיבה ולחיות מכספם של אחרים. כולכם חכמים לחשוב שהדשא של השכן ירוק יותר, לך תגור באנגליה נראה אותך.

אנדרי ז

New member
לא יודע אם סיפרתי לך

אבל אנגליה בהחלט נראית לי אופציה די אטרקטיבית. הנסיעה שלך מראה שיש לך ארץ אחרת, לפחות לשנה הקרובה. ואולי הגיע הזמן שאלה שחרטו על דגלם לדפוק אותנו מתוך צרות עין יבינו שדווקא אלה שאותם הם הכי שונאים הם גם אותם אלה בעלי הסיכוי הכי גבוה כן למצוא לעצמם ארץ אחרת.

vinney

Well-known member
לא, אתה טועה מאוד

אתה בדיוק כמו כל אלה שרואים רכבי ליסינג ואומרים "יא מליינים גנבים" שאתה כל כך מתלונן עליהם. בדיוק כמוהם. ואם אתה לא רוצה להגעיל אותי כמו שהם מגעילים אותך, כדאי שתשנה גישה. בניגוד אלייך, אני בארץ מבחירה, ואין לי שום סיבה שבעולם לשנות אותה, וכשבחרתי לבוא לישראל, יכולתי גם לבוא לכמה מקומת אחרים בעולם.

אנדרי ז

New member
סיבות לא חסרות לך

זה שאתה לא מייחס להן מספיק חשיבות, כמו הפראייר הישראלי המצוי, זה כבר סיפור אחר.

vinney

Well-known member
או שאני פראייר או שאתה פתי

כך או כך, אני את מנת הדשא של השכן כבר קיבלתי, והספיק לי. אם הסיפורים של הורייך לא מספיקים לך - אתה מוזמן לנסות את מזלך. מתבוסתנות לא תשיג שום שינוי, ואל תחשוב שבאנגליה יהיה לך טוב יותר. בית פרטי בישוב כפרי לא יהיה לך, זה בטוח.

vinney

Well-known member
עובד

רע לי פה? לא ממש. גם לא ממש טוב לי פה. אני חי פה על חשבון העבודה, לא צריך לדאוג לכלום, רק לבוא לעבודה וללכת הבייתה. אני לא באמת גר פה. אני לא מועסק פה, אני לא צריך לדאוג לבריאות שלי פה (בניגוד למקומיים, העבודה דואגים לי לביטוח הכי מקיף שיש, דומה לזה שיש לי בארץ), אני לא צריך לדאוג לפנסיה שלי, או לדאוג לשכר דירה או לקנות בית, או כל דבר דומה אחר. אני אורח פה, כך גם מתייחסים אליי, וככה אני רואה את זה, והחיים בתור אורח שונים לחלוטין מהחיים בתור תושב. אז קח את זה בחשבון כשאתה מסתכל על הרשמים שלי. לחיות פה? ממש לחיות פה? לדאוג לעצמי לכל דבר? לחפש לעצמי תעסוקה? לדאוג לעצמי לביטוחים, לבריאות, למגורים, לתחבורה? זה בדיוק כמו בארץ. אז למה לטרוח? כדי להגיד לכולם "אני גר בוואלי, אצלנו יש אחלה מיוזיק", כמו כל היורדים פה שנתקלתי בהם כמה פעמים ועשו לי רע בבטן? אתה בכלל ניסית לגור במקום אחר? או לפחות לבוא לאיזה טיול של חצי שנה-שנה? יש לך דרכון אירופיאי, נסה, זה לא קשה. אתה תראה שמהר מאוד תגלה שהדשא שמרחוק נראה ירוק מקרוב הוא אפור דהוי.

אשרת

New member
למרות שאני מסכימה איתך בנקודה

הזאת ויני, אין טעם להתעצבן. תגיד תודה, שאתה לא נאלץ לשמוע את הדבר הזה במשך 90 דקות רצופות.
העצבים מדברים כרגע מהמקלדת שלו.

אתה צודק ../images/Emo45.gif

אבל תהיה בטוח שהמצב האופטימי שאתה מתאר לא משקף את הלך הרוחות בכלל החברה הישראלית. מדינה שיורקת בפניה של אזרחיה תקבל תמורה דומה.

vinney

Well-known member
אני שמח שאתה מוכיח את עצמך אידיוט

קודם עוד היו לי ספקות.

למעלה