דגל הגאווה

פאמקי

New member
דגל הגאווה../images/Emo34.gif

מאוד סקרן אותי מה משמעות הצבעים שעל דגל הגאווה, חיפשתי וזה מה שהעלתי בחכתי. קצר וקולע! דגל הגאווה
את הדגל עיצב גילברט בייקר מסאן פרנסיסקו בשנת 1978 עבור חגיגות הגאווה, בכדי שייצג את הרב גוניות של הקהילה. הדגל מוכר ברישום הדגלים הבינלאומי. לדגל שישה צבעים כאשר כל צבע מייצג פאן אחר של הקהילה: האדום - מייצג חיים או אור הכתום - מייצג ריפוי הצהוב - מייצג את השמש הירוק - מייצג טבע או ביטחון הכחול - מייצג הרמוניה או אמנות הסגול - מייצג את הרוח הדגל מוכר לרוב בעת חגיגות הגאווה, אולם בזמן האחרון ניתן לראות ביותר ויותר מקומות את הדגל מתנוסס בגאווה במהלך כל השנה. (המידע מאתר תהל"ה). מה משמעות הדגל עבורך? (או שאולי אין לו משמעות?) ממשמעויות הצבעים, איזה צבע מייצג משהו באישיותך? אילו התבקשת, יכולת למצוא דגל מתאים יותר לייצוג הקהילה?

הדגל..

אין ספק שעכשיו אני חשה מחוברת יותר לדגל.. נולדנו באותה השנה..
המשמעות של הדגל עבורי - שהוא מייצג את הקהילה אליה אני משתייכת, כשם שדגל ישראל מייצג את המדינה בה אני חיה.. אני לא בטוחה שזה היה ממש נורא אילו לא היה דגל שכזה - למרות שנחמד שמישהו חשב על זה... ממשמעות הצבעים - הולכת על הירוק - טבע וביטחון - מעבר לכך שהצבע הירוק מסמל גם צמיחה והתחדשות! ובאשר לשאלה האחרונה - קשה לומר... כ"כ התרגלנו לדגל הזה שלא נראה לי שמשהו אחר יכול להתאים יותר.. ערב טוב

oshkoshi

New member
הדגל

יודעת שהדיעה שלי שונה... בלי מכות
מה משמעות הדגל עבורך? (או שאולי אין לו משמעות?) מבחינתי אין משמעות לדגל. לא מרגישה מחוברת אליו. לא נראה לי הגיוני שכ"קהילה" שתמיד מבקשת להיות שווה לכולם, ולא להיות מובדלת יהיה דגל שונה רב גוני ושונה. למה שוב ליצור בידול?. ממשמעויות הצבעים, איזה צבע מייצג משהו באישיותך? האדום - מייצג חיים או אור הכתום - מייצג ריפוי הצהוב - מייצג את השמש הירוק - מייצג טבע או ביטחון הכחול - מייצג הרמוניה או אמנות הסגול - מייצג את הרוח ושוב דיעה שונה- למה צריך שבדגל יהיה צבע המייצג את השמש? ריפוי? ביטחון? אילו התבקשת, יכולת למצוא דגל מתאים יותר לייצוג הקהילה? ושוב לא נראה לי שצריך דגל לקהילה. אני מאוד מאוד אוהבת את דגל ישראל ואליו הכי מתחברת.

תגובה מעוררת מחשבה....

באופן אישי, אוהבת מאוד צבעוניות. כמה שיותר ....עושה טוב בלב... אבל באמת המילים שלך עוררו בי מחשבה.... לא יודעת , אולי הבידול קיים ,כמו שבכל מדינה\תרבות\חברה יש תתי קבוצות לא? זה בהכרח פוגע ברמת החברה כקולקטיב , מעיד על בידול ומידור? או שזו רק אות הזדהות? ובכל זאת את צודקת שלא לכל תת קבוצה שי דגל משלה....אז מה זה אומר בעצם? ...

oshkoshi

New member
לא יודעת מה זה אומר

אבל פעמים שהאמצעי הופך למטרה.....

למעלה