דגי "חופש"?

yaniviks

New member
דגי "חופש"?

שלום, כבר כמה שנים שאני לא אוכל בשר כולשהו מלבד דגים. אני מרשה לעצמי לאכול במידה מובקרת מן הים.
אני משתדל לאכול כמה שפחות מזון מן החי. קונה ביצי "חופש" בלבד. לכן רציתי לדעת האם יש תו תקן מסויים או חברה כולשהו שמבטיחה מכירה של דגים שגדלו בים ועברו מינימום סבל? אני מודע לכך שהיום מרבית דגי המאכל מוחזקים בכלובים ימיים ודגות. האם יש מעיין מקבילה לביצי חופש - דגי חופש?

*אינני מכיר את הפורום הזה או האנשים שבו אבל אשמח לאינפורמציה שנוגעת לשאלה שלי ולא מהלכי פרופגנדה בנגוע לטבעונות היא הדרך היחידה :)

תודה.

lollapalooza

New member
מכיוון שאינך מכיר את הפורום,

אני מפנה אותך לשורה האדומה שבראשו - "אין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי".
&nbsp
נשמח לעזור לגבי מזון טבעוני :)
&nbsp

6152

New member
הדגים מהים אולי עברו מינימום סבל

אבל לדעתי אם כבר אז עדיף דגים שגודלו באופן מלאכותי, כי שמעתי שכשדגים דגים מהים, נלכדים ברשת הרבה מאוד דגים לא אכילים שלא מוכרים אותם והם מתים סתם. עד כמה שאני זוכרת שמעתי שזה גורם לפגיעה אקולוגית די קשה בים, או שיש כיום דיג יתר וזה גורם לפגיעה... אני אישית ממש לא מבינה בזה (כמעט אף פעם לא אכלתי דגים, וגם הפעמים הבודדות שכן היו לפני שנים כך שלא טרחתי לברר מה עובר עליהם) אז כדאי לך לבדוק.

yaniviks

New member
מובן עניין התקנון. תודה רבה לעונים,תמשיכו בדרך הטובה :)

דגי חופש היחידים שניתן להשיג

הם דגים שתדוג בעצמך. אבל קח בחשבון כמובן שברגע שדגת אותם שללת מהם את החופש.
דגים ממכלאות הם דגי סבל וזה גם מאוד לא אקולוגי. דיג ברשת כפי שתואר הוא בעייתי גם כן. והכי בעייתי זה כמובן דיג מכמורתנים שפשוט גורפים את קרקעית הים על כל מה שיש בה וגורמים נזק עצום. גם אם אתה קונה דג בחנות דגים קשה לדעת באיזו דרך הוא נידוג כך שאם אתה מבקש להמעיט בסבל ופגיעה אקולוגית ככל הניתן ועם זאת עדיין לא לוותר על אכילת דגים, צא לדוג.

subatoi

New member
אגב, אם נחליף את כל המילים מהשורש ד.ו.ג בהודעתך בשורש צ.ו.ד,

ההודעה תשמע הרבה פחות פסטורלית ונעימה.

כי דיג הוא ציד. בלי קולות של ירי ובלי קולות של הניצודים.

l coyote l

New member
והמלצות באשר הן על הריגה וניצול

לא מתאימות לפורום הזה, וזה נוגע להתייחסות לצריכת כל בעל חיים שהוא

subatoi

New member
"במים אף אחד לא יכול לשמוע אותך צועק".

מוטו של סרט אימה ידוע.
aka המציאות

RSPA

New member
ואגב בערבית, קרובתה השמית של העברית, ציד זה דיג.

כך שממש לא צריך להחליף. זה ממש זה.

eietmo

New member
בשביל דגים שגודלו "באןפן מלאכותי"

צריך לדוג יותר דגים מהאוקינוס כדי להאכיל אותם

merav999

New member
ברוך הבא

על תעשיית הדגים באנונימוס:
[URL]http://anonymous.org.il/cat19.html[/URL]

אני רוצה לציין בקצרה לגבי ביצי "חופש", המילה חופש אכן צריכה להיות במרכאות למרבה הצער מכיוון שחופש אין שם, זו תעשיה שהתנאים בה אולי *יחסית* מעט פחות גרועים אולם גם בה קוטמים לתרנגולות את המקור, משמידים אותן בסיום "תפקידן" וגורסים אפרוחים זכרים .

מעבר לכך, כמו שמצוין בתקנון הפורום לא ממליצים כאן על מוצרים מן החי

אתה מוזמן להישאר כאן ולשאול שאלות

למעלה