דגירה

Jafa32

New member
דגירה

שלום, זה עתה הצטרפתי בפעם הראשונה, והפורום נראה לי ממש מעניין. יש לי 4 תרנגולים בחצר (זכר ערבי, נקבה ערבייה ועוד שתי נקבות סיניות) ואני די חדשה בגידול תרנגולים! לפני מספר ימים הערבייה התחילה לדגור על 3 ביצים אך להפתעתי גיליתי שנשארה ביצה אחת תחתיה. האם ייתכן שתרנגולת "אוכלת" ביצים? האם ניתן לשים לתרנגולת שדוגרת ביצים לא שלה (ביצים של תרנגולת סוללה)?לנצל את הזמן שהיא דוגרת. אשמח לכל תגובה.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מוזר לא נראה לי שהתרנגולת אכלה את הביצים האם בדקת אם הביצים לא במקום אחר? יכול להיות שהביצים לא היו מופרות והיא העיפה אותן משם בכל מקרה ביצי סוללה את מתכוונת ביצים שקנית בסופר? ביצים אלו הן לא מופרות ואין מה לשימן לתרנגולת לא יצא מהן כלום.

Jafa32

New member
תודה על המענה

בהקשר לביצי סוללה, לקרוב שלי יש לו 17 תרנגולי סוללה והוא הציע להביא לי מהלול שלו ביצים שהתרנגולות שלו רק הטילו, ממש לא מהסופר! בל מקרה אני אנסה ואיידע באם זה יצליח.... עוד שאלה, האם תרנגולת שרק הטילה ביצה יודעת להבחין אם הביצה מופרת? או שהיא דוגרת על "עיוור" מה שיהיה יהיה...?

שלום לך וברוכה הבאה!!

תרנגולת יכולה לאכול את הביצים! כן כן.........זאת אם היא חסרת ניסוי! נתקלתי בתופעה זו מספר פעמים! לפעמים כאשר לא שמים אוכל לדוגרת היא מחליטה לאכול כדי לשרוד! יכול להיות שעכברים -חולדות נחש אכל א תהביצים! הכול יכול להיות! אצל דוד שלי הייתה דוגרת ומתחתיה היו 13 בייצים! שלחנו את בן דוד שלי להביא ביצים כדי שנאכל ארוחת בוקר! והוא ילד בן 8 שנים הלך והקים את הדוגרת ולקח את הביצים! הביצים היו בתהליכי הדגירה האחרונים כלומר שעוד ימים בודדים יבקעו אפרוחים! ואנחנו לא ידענו! שמנו בתוך מים רותחים וחיכנו והשאר אתם יודעים :(!!!! אפשר ועוד איך לשים ביצים לדוגרת! מאיפו שהוא........רק שהיא לא תהיה דוגרת מעל ל שבוע כי אז לא תקבל יותר ולא שווה לשים לה כי יבקעו אפרוחים בזמנים שונים והחזקים ישרדו בלבד איפו את גרה?. אראה אם אוכל להביא לך כמה בחינם תרנגולי סוללה עם זכר?? אם היא רק הטילה אותה אז לא אבל עם הזמן היא תידע ולא כול תרנגולת יכולה לדעת כי יש כאלה שחוש הדגירה אצלן חזק מאוד והן דוגרות על אבן אפילו!!! לעוד שאלות אני אשמח לענות!

Jafa32

New member
תודה להצעתך

אני קיבלתי מהקרוב 6 ביצים של תרנגולות סוללה והנחתי מתחת לתרנגולת הערבייה. אעדכן את הפורום באם זה הצליח - - - - תחזיקו אצבעות. במידה ולא אענה להצעתך לזוג תרנגול סוללה(זכר ונקבה) שבוע טוב ושוב תודה.

למעלה