דגימונת בלגן.

טליW

New member
עזריה... בתמונה הבגדים מקופלים...

מה שאומר רק להעביר לארון. מה לא?

azaria

New member
צריך קודם למצוא את הארון...

ואם את מניחה שיש בארון מקום אפילו לחצי מהבגדים האלה... את לא מכירה את הארונות שלנו
ובכלל, המצב המצולם הוא לא אפייני. אמנם יש בצד הימני של התמונה ערימה קטנה לא מקופלת. אבל לרוב היא החלק הדומיניטי. הדברים המקופלים נלבשים ישר מן הספה ונגמרים מהר. הבלתי מקופל מצטבר ומצטבר עד לפרץ האנרגיה הבא של אישתי או שלי. ואז מגיעים שוב למצב המצולם. הרבה מקופל, מעט לא מקופל, כלום מוכנס לארונות. ולא שהארונות ריקים... נהפוכהו!

עזריה כנראה שצריך מבצע "מלביש"

כמו שאומרים זה להתלבש יום שלם על הארונות ופשוט להוציא כל מה שלא נלבש בשנה האחרונה ולא ילבש בעתיד וככה יהיה לך מקום בארונות. את האמת הבוקר קמתי ופתאום אני אומרת לעצמי היום אבל היום אני מקפלת את כל הכביסה ומשליטה סדר בבלגן כי כבר לא נעים לי מעצמי שפתאום אני כזאת לייזי עצלנית ואת האמת הבאתם לי מוזה

טליW

New member
אני בעד שיטת השלבים...

"יום ארונות" זה גדול... ותיכף ומייד צצים מליון דברים שנראים "חשובים" יותר להעביר את הזמן. לא הייתי עושה יותר מאשר ארון אחד ביום. להוציא מהארון ה-כ-ל! לעבור פריט פריט, מה שלא צריך... לנפנף לו לשלום בידידות (או לשים בשקית ולהעביר אלינו לפורום "תרומה והתנדבות"). מה שקטן אבל רוצים לשמור לילד קטן יותר - אין לו מה לחפש בארון. אם אין ברירה, להקצות מדף מיוחד לאלה (אצלי הם בשקיות מתחת למיטה הגדולה, עם הגיל והעונה כתובים עליה).

../images/Emo26.gifיש לי רעיון- כנסו רגע../images/Emo36.gif

חשבתי כדי שנועדד אחד את השני לסדר כל פעם קצת. נעשה מידי פעם מבצע "יום מלביש" נקבע יום מסויים שביום הזה אנחנו כל אחד מאיתנו מסדר פינה מסויימת בבית או ארון או מה שבא לו ומביא תמונה של לפני ושל אחרי. אם ניראה לכם אז בואו נקבע ליום ראשון בערב שמעלים תמונות של לפני ואחרי.

azaria

New member
אמאל'ה! רעיון גדול.

אבל משום מה אני מפחד להתחייב. בסוף עוד באמת אצטרך להדיד את התחת שלי ולעשות משהו בעניין... קצת גדול עלי. אבל אולי... אם תהיה פה היענות גדולה... נראה מה אפשר לעשות.

שלום לכולם...אחלה פורום! כביסה...

ובכן , לי אין מיבש אלה שלושה מתקנים ליבוש. לעולםלא מורידה בגדים ומניחה בצד. אני ישר מקבלת מהמתקן לסלסלות ...סלסלה לילדים הצעירים סלסלה לחדר שינה וסלסילה למטבח. כל יום אני מקדישה עשרים ד' לכביסה ולא נוצר שום באלגן. שיהיה לכם יום טוב דבוש

חוזרת א

New member
רעיון נפלא

מזל, מזל שנכנסתי לפורום... עד עכשיו הייתי בטוחה שרק אצלי ערימות של דברים לא ממוינות, פינות שכוחות אל, צעצועים מפוזרים וכו'... סוף סוף אני רואה שזו לא רק אני! דוקא הדבר היחיד שפחות מציק לי זה הכביסה- אם הערימה הראשונה לא קופלה ובארונות לא מורידה מהחבל עוד ערימה. אבל באמת שזו הבעיה היחידה שאיתה אני יחסית לא מתמודדת.

טיפ כביסה - כמה סלסלות למלוכלכת

זה כמובן מתאים רק למי שיש מקום, אבל אחרי כמה שנים נשברתי כל פעם מזה שצריך להוציא את כל סל הכביסה ולמיין לפי סוגי המכונות שמעמידים... וברגע שעברנו לדירה שיש בה מקום, קניתי 3 סלי כביסה לפי 3 סוגי המכונות שאני עושה - אחד להרתחה, אחד לצבעוני ואחד לעדין. ככה יש לי אומדן מתי צריך להעמיד מכונה לכל סוג... [עכשיו אני עובדת על ללמד את הגבר לזרוק את הכביסה בהתאם, זה לוקח יותר זמן...] ולגבי קיפול - הכל עובר לסלסלה, ואחת לכמה ימים אני מקפלת הכל מול ה-TV וישר מכניסה לארון.

שָׂרָה

New member
וטיפ נוסף לכביסה:

כאשר מקפלים את הכביסה הנקיה, מחליטים אם יש משהו שלא אוהבים מספיק ואז שמים בשקית לתת. למה שלא יהנו אחרים מזה? זבל של אדם אחד, אוצר לאדם אחר!
one's trash, other's treasure​

נועם@בת

New member
YYY, איך אתם מחממים לי את הלב ../images/Emo3.gif

מאז שניצן נולדה לא הצלחתי לארגן את הבית כמו שצריך. תמיד השווצתי שאצלי יש מקום להכל ורק צריך להחזיר למקום. אבל בבת אחת נכנסו כל כך הרבה דברים הביתה. גם כשאני מצליחה לארגן פינה כלשהי, מול העיניים אני רואה איך היא הולכת ונערמת מחדש בלי שתהיה לי שליטה על זה. כל זה כשהמרץ, המעט שהיה, נעלם. שלא נדבר על כך שבהריון אני הופכת עיוורת לבלאגן ולכלוך
. בכולופן- על הכביסה אני עוד משתלטת
. בחוץ, על אחד העמודים יש מדף. מה שמאפשר להניח את סל הכביסה כשתולים כביסה. ואז אפשר לבחור מהסל מה רוצים לתלות. אני תולה את הכביסה לפי סדר הבגדים בארונות. החולצות שלי, המכנסיים שלי, הגרביים שלי, החולצות של האיש, וכן הלאה. כשאני מורידה את הבגדים אני מקפלת ישר לסל ואז כל מה שצריך לעשות זה להכניס לארון. השתכללתי עד כדי כך שבחליפות של ניצן אני תולה משמאל את המכנסיים ומימין את החולצה, ואז מורידה חולצה ולתוכה מקפלת את המכנסיים. האיש מוריד ולא מקפל מה שסתם מוסיף עבודה וגם מקמט את הבגדים. כעצלני מוצהרת אני מאמינה בכמה שפחות עבודה. בימים שמייבשת עם מייבש כביסה, מוציאה מהייבש ומקפלת ואז הכל יוצא מגוהץ. מצעים מכבסת בבוקר ומורידה בערב ישר למיטה
. את הגרביים של ניצן אני תולה בזוגות, מורידה ומניחה בערימה. את הגרבים והתחתונים שלנו אני ממיינת רק בבית. עוד טיפ למי שתולה כביסה בחוץ, אני תולה הכל הפוך. אמנם טירחה, אבל הבגדים בחוץ דוהים וחבל עליהם. כשהופכים חולצה, הצווארון שלה דוהה, לכן אני מקפלת את הצווארון ותופסת אותו עם שני אטבים קטנים, ככה נשמר גם הצבע שלה צווארון. יש לי חולצות טריקו עתיקות שנראות כמו חדשות אבל הצד הפנימי שלהן דהוי לחלוטין. נועם

שָׂרָה

New member
חדשה כאן, ו.. הבלגנים שלי../images/Emo9.gif

כאשר גרנו בדירת חדר, חדר המשחקים היה בסלון (אבל לא היתה לי בעיה, כי הכל היה חוזר לארונות) ולפעמים לא קיפלתי את הכביסה אבל יש לי קצת בעיה עם שמירת בגדים שלא משתמשים בהם וכן, אצלי חדר העבודה הכי מבוגלן כי הבנזוג לא תמיד ממיין את הניירת שלו ואז מצטבר ומצטבר עד שאני מנדנדת לו כמו קלפטע . הכי מתסכל זה הניירת שמצטברת על השולחן חדר האוכל ואין איפה לשים את כל הניירת העיתונים שבנזוגי לא קרא ורוצה לקרוא ולדבר אין סוף... עברנו דירה לבית עם 3 חדרים, אז אנו רוצים להיות מסודרים יותר!.

למעלה