דגימונת בלגן.

azaria

New member
דגימונת בלגן.

הנה נקודה כאובה אחת מיני רבות. הספה אצלנו מזמן לא משמשת לישיבה. היא הפכה למצבור כביסה נקיה. חלק מקופל, אבל זה רק אחרי פרץ אנרגיה. הרוב בערימה שהגיעה מן החבל לפני כמה (וכמה) ימים וממתינה לקיפול או ללבישה ישר מן הערימה. הערימה בצד ימין של התמונה היא בערך המינימום שאנחנו מגיעים אליו רק לעיתים נדירות. לפעמים הערימה מגיעה כמעט לגובה הכתפיים!

דחוףףףףףףף לקנות סלסלה נוספת

כדי לרכז בתוכה את הבגדים שממתינים לקיפול ככה לפחות לא יהיו זרוקים על הספה ולהניח את הסלסלה בצד באיז המקום שנוח לך. לי יש שתי סלסלות בבית ככה שגם אם לא בא לי לסדר אז לפחות באחת יש מקופלים והשניה כאלו שמחכים לקיפול. בחיים לא זורקת בסלון.

azaria

New member
תוב שהזכרת לי. יש שלוש מלאות איפשהו

אחת מלאה גרביים בודדים מכל הדורות. ועוד שנים - מי יודע איזה בגדים נקיים ובלתי מקופלים יש בהם.

../images/Emo41.gifגרביים גם לזה יש לי פתרון בשבילך

אז קודם כל אני לא הכי מסודרת בעולם כמו שחושבים ואני די נהנת לעשות בלגן רק אנשים חושבים שאני לא בלגניסטית ואני כן. ויש תקופות שהכביסה שלי מחכה שבועיים שאקפל אותה וכדי לא להזכיר לי שהיא מחכה אני תוקעת אותה בסלסלות מפזרת בינהן,חחחחחחח ליד מכונת הכביסה יש לי סל בצבע לבן לכביסה מלוכלכת ומתחתיו סל בצבע שחור לכביסה נקיה ובסל הזה אני זורק את הגרביים הנקיות שלא הכי בא לי לקפל. והסלים האלו הם בלי שום קשר לסלסלות הנוספות שיש לי לבגדים של כביסה נקייה. את הגרביים המלוכלות אני שמה במין תיק בד שתליתי על החלון ליד המכונת כביסה כי אני לא הכי אוהבת לערבב גרביים עם הכביסה וככה גם הזוגות לא הולכים לאיבוד. פעם בכמה זמן אני עושה מכונה רק של גרביים. זה אמנם סיוט לתלות ולקפל אותה אבל זה פותר קצת בלגן של גרביים שמתערבבות עם שאר הבגדים והולכות לאיבוד. בתמונה תראה סלסלה שחורה - כביסה נקיה - זורקת בה גרביים ובגדים לגיהוץ סלסלה לבנה - כביסה מלוכלכת סלסלת קש - להניח בה את הכביסה הנקייה שהורדתי מהחבל. זה חוסך מקום והבלגן מסודר פחות ניראה לעין וככה מתי שבא לך אתה מקפל ומתי שבא לך אתה מגהץ.

../images/Emo26.gifהנה התיק של הגרביים המלוכלכות

מאוד נוח שהוא קיים כי ככה שאנחנו מורידים נעליים ישר זורקים את הגרביים לסל הזה.

azaria

New member
והנה ערימת הבגלן ליד דלת הכניסה.

המתלה תלוי על בורג אחד כי לפני כמה שבועות (או חודשים) התנתק הבורג השני. אני "כבר" מתקן את זה. על המתלה יש מעילים וסווטשרטים בשכבות על שכבות. מי יודע מה יש שם...? מתחת למעילים על הרצפה יש ערימה של עיתונים ישנים (זה טוב ומועיל לפעמים) בגובה של חצי מטר מינימום. על וליד הערימה יש מעילים של הילדים ושלנו (דווקא המבצעיים זרוקים ככה כי כך הכי נגיש ובמתלה אין מקום) מטריות, עומד שם גם שטיח ישן שהיה במחסן אבל עלה למעלה לכבוד מסיבה של אחד הילדים לפני איזה שנה... ועוד ועוד אלועים יודע איזה אוצרות יש שם. נראה לי שהפינה הזו היא הפרוייקט הבא. תנו לי סופ"ש פנוי ואני מסתער על זה.

המלצה שלי לאחסן את המטריות בתוך

משהו שמיועד למטריות יש כמו קונוסים ארוכים שמוכרים כמו ואזות ארוכות וזה די נוח בחורף במיוחד כשמגיעים עם מטריות רטובות אז כל המים מתנקזים לתוך הקונוס. אתה בטוח שכל המעילים שם בשימוש? לדעתי יש שם המון דברים שלא בשימוש ולדעתי משם תעביר אותם לכיוון הדלת למסירה במקום בחזרה לתוך הבית. כל מה שלא בשימוש הרבה זמן וגם לא יהיה בשימוש כי קטן או לא ניראה לכם רצוי להעביר הלאה.

טליW

New member
לא יודעת אם זה יעזור... אבל אולי...

שנים, עזריה, שנים שכביסה היתה המוקש הגדול שלי. לא, הבית לא היה מסודר פיקס ורק הכביסה היתה שם, אבל עדיין היא נטלה את כובד משקל הבלאגן. אצלי הערמות היו על הספה בסלון, לא מקופלות. אין לי פתרון לזה, כי הפתרון שלי הוא אינדבידואלי: הסכם עם בעלי. הוא אוהב שהבגדים מסודרים ומגוהצים. ההסכם שלנו שהוא אחראי על הכביסות ואני על כל השאר. פייר לגמרי לדעתי, בהתחשב בשנאה שלי להתעסקות הכביסתית. עכשיו התגלית: ההסכם הזה כבר לא ממש יציב. הוא גם עוזר לי לנקות את הבית (זה בעצם היה כך מההתחלה), ואני מכניסה כביסות. קיפול... אאאאאאא.... לפעמים. בעיקר אם אנחנו מקפלים צ'יק צ'ק ביחד. ואז הוא מסדר יפה בארונות, ואני בשקט אחריו מסדרת בארונות הנכונים, ובמדפים הנכונים... ששש... לא מקטרת.

טליW

New member
עוד דברצ'יק...

הכל מקופל. בחיאת, רק להכניס לארון. סדר בארונות - אחד אחד. מה הכוונה? לא יותר מארון אחד ביום שבו מחליטים להכנס בארונות. מוציאים הכל הכל מהארון ומכניסים מסודר את מה שצריך להיות שם (בינינו, בשקט בשקט, עזוב צבעים וסימטריה, מספיק ערימה של חולצות, ערימה של מכנסיים, לחוד "חגיגי" וזהו).

טליW

New member
ולראייה...

ארון שסודר בשבת האחרונה. הבגדים ממוינים ררק לפי נושאים. מדף עליון בגדי קיץ, שני מדפים בגדי חורף עפ"י נושאים (חולצות בי"ס - כולן בכביסה...).

טליW

New member
ולחילופין...

ארון שממתין לסידור. כל הבגדים מקופלים בתוך הארון, או מחכים בסלסלה, על הארון (בשבילך נועית). הבלאגן הוא בפנים, ולא נראה לעין בלתי מזוינת. מדף עליון, מסודר יחסית כי הוא כמעט שלא בשימוש - הבגדים של הבן של בעלי. שני מדפים מתחת - הבגדים של הבת הקטנה, קיץ וחורף, קטן ומתאים. שונאת למיין בגדי תינוקות (נועית... אהמממ...).

עזריה ראיתי שכתבת שיש לכם מנקה

אז אולי שווה לך להעזר בה לכביסות. המלצה שלי לעשות את הכביסות יום יומיים לפני שבאה. לא יודעת באיזו תדירות מגיעה אליכם ולבקש שתקפל לכם כביסה ואולי זה יסייע לך קצת עם הזמן שחסר לך.

azaria

New member
חבל על לי הזמן שלה.

היא רק לכמה שעות. ובהן באורח פלא היא מוצאת לנו את הבית. היא באה שבוע אחד ביום שלישי ובשבוע לאחריו ביום שני, וחוזר חלילה. אנחנו מחזיקים עם זה מעמד עד שבת בערך. אחרי הסופ"ש אי אפשר בכלל להבדיל איזה חדר הו מה. הסלון נראה כמו מטבח וחדר משחקים, המטבח כמו מחסן, חדרי השינה... שלא נדע. ואז מגיעה הפיה הזו שתוך כמה שעות מחזירה המון דברים לארונות שלהם, מארגנת ערימות ערימות של יתר הדברים בכל מיני פינות. ועוד נשאר לה זמן לספונג'ה רצינית והברקת כל המטבח, חדרי האמבטיה ובטח עוד כמה דברים שאין לי מושג לגביהם. אז שאני אבזבז אותה על כביסה?

../images/Emo26.gifוככה ניראה הבלגן שלי עכשיו

אז תתנחם:) סל מלא כביסה על הריצפה, מתקן בגדים שטרם טרחתי להוריד אותם ודורשים קיפול ומחכים לי ככה מיום שני ויושבים איתי בחדר מחשב. התחושה מצד אחד מעיקה ומצד שני העצלנות גובר.:) מחר יש עוד יום... ככה אני מנחמת את עצמי וככה הם בטח יחכו עד יום שישי:) ויש לי עוד קרטונים על הריצפה ומיליון שקיות שמחכות לחנוכה לתרומות וזה די מעיק שהם תקועים לי ככה בחדר.

azaria

New member
מה זה הקרניים? מכשיר כושר?

אלה מלכודות בלגן מסוכנות מאוד, אלה !

זה לא באמת מלכודת כי זה צמוד לקיר

ויש מרחב מעבר גדול ולדעתי בקרוב אתרום את זה לאנשהו, בדיוק היום מישהי בקשה לפנימיה לילדים, זה די תקוע ולא בשימוש ככה כבר הרבה זמן וחיפשי קונה ראוי:)

כביסה? הקץ לבלגן אצלי לפחות

הבת שלי ואני מייצרות כביסה, ואני פתרתי את הבעיה בצורה פשוטה מאוד, קצת מחשבה והכל סודר. בזמן התליה אני מפרידה בין שתינו. זה כבר פותר אח"כ את ההפרדה למי זה מה. לגרביים יש עוד פטנט, לתלות זוג זוג אחד ליד השני. כלל ברזל: לא מורידים כביסה אם המכונה הקודמת לא מקופלת ובמקום. הורדה מהמתלה: קיפול בחוץ, לפי ערמות כפי שייכנס לארון. כל דבר עם החברים שלו. זה בסה"כ פותר את הקימוט, פותר את בלגן. אצלי זה עוזר. תנסו גלית

azaria

New member
הפרדה בתליה לא מעשית עבורי

במשפחה שלנו יש 4 וחצי אנשים (שני ילדים גדולים חיים מחוץ לבית אבל מבקרים. ובין היתר תורמים כביסה מדי פעם) הכלל הזה של לקפל ישר מהחבל ומשם ישר לארון... ננסה, ננסה...

קיפול מייד עם הורדה מהחבל

הרבה זמן יקר- זמן של להעביר את הכביסה מהחבל לערמה, מערמה למקום אחר, ממקום אחר לקיפול ומקיפול לארון. שכנה המליצה לי על זה ואני חושבת שהיא צודקת. ככה מקפלים כל פעם מכונה אחת ולא הצטברות של מכונות רבות.

למעלה