דגים רבותי, דגים

דגים רבותי, דגים

אולי זה החום הבלתי אפשרי הזה, אולי אלה הגעגועים לאמסטרדם, אבל פתאום חשקה נפשי בדג מלוח טוב - כלומר נתח משובח של מטיאס/הרינג, עם כל מה שמתלווה לו בדרך כלל.
ובתיאום כמעט מושלם, לאבא שלי (שהוא השותף הקבוע שלי בכל הנוגע לחוויות קולינריות) יש כבר כמה ימים חשק עז לפירות ים.

אשמח להמלצה היכן אפשר למצוא מנות כאלה, עדיף כמובן למסעדה אחת בה ניתן למצוא את שני הסוגים כדי לספק את שנינו בו זמנית, אבל כל המלצה תתקבל בשמחה...

ועל הדרך וסוג של באותו נושא - האם מישהו יודע איפה בתל אביב הכי טוב לקנות דגים טריים לשימוש ביתי? בעיקר להכנת סביצ'ה.

תודה!

החתולית

New member
לא מצליחה להיזכר

במסעדה שמגישה דגים מלוחים ופירות ים.

דגים מלוחים טובים אפשר לקנות בשוק לווינסקי, במעדניית יומטוב. בדרך כלל מגישים אותם במסעדות יהודיות / מזרח אירופאיות דוגמת סנדר בלווינסקי, בתיה ברח' החשמונאים וקטון ברח' דיזנגוף.

lady_anne

New member
אולי בהשקד בחשמונאים

יש בתפריט דג מלוח ודג כבוש, ופירות ים מגישים בוודאות.

בלת"ק- יש את שרי הרינג

שמספקת חווית דגים מלוחים שאמורה לה קרובה לזאת של הולנד..
ובאותו מקום- בשוק הנמל בנמל תל אביב יש גם את רוקח ים שיכולה לספק לכם את הקרייבינג לפירות ים- יש להם אפילו קלמארי ושרימפס מטוגנים בטייק אווי כך שאת יכולה לקנות לך סנדוויץ ואבא שלך יכול לקנות פירות ים ותשבו ביחד על הדק של הנמל...

אגב בשוק בנמל יש גם את פישנזון שמוכרים דגים טריים- שווה בדיקה.

passioneta

New member
בדקי את התפריט של רוטשילד (דיווח אצל בוב68)

לא הייתישם אבל בהחלט עושה חשק לדגים

nitzanitt

New member
יש חנות דגים טובה ברחוב לסקוב

קרוב לקרליבך. אם אני זוכרת נכון קוראים להם דגי בטשון.
תוצרת טובה וטרייה ולדעתי גם לא מאד יקרה (אבל אין לי למה להשוות). קניתי שם כמה וכמה פעמים, גם למטרות סביצ'ה ומעולם לא התאכזבתי. יש להם גם כל מיני קפואים ולפעמים טריים מיוחדים - טונה אדומה, שרימפסים, קלאמרי ולפעמים גם סרטנים קטנים (באחד מימי השישי שהגעתי הוא העמיד סיר עם מים ותיבול וזרק בתוכו כל מיני פירות ים לטובת טעימות של הלקוחות - אני זכיתי בשרימפס אחד אדיר - מתקתק וטעים להפליא וגם בחצי סרטן קטן שהיה גם הוא טעים מאד מאד (פעם ראשנה שאכלתי) מרוב שהתלהבתי הוא ארז לי בטייק אווי את הסרטן וחצי האחרונים שנשארו בסיר (סוף היום) כמובן ללא תשלום).

לגבי בקשת המסעדה - אני הייתי מנסה לבדוק עם ווינברג. פעם בוודאות היו מגישים שם מטיאס עם שמנת חמוצה וכו' (אני חושבת שעדיין אבל לא בטוחה) וגם פירות ים - לא בהכרח בתפריט הקבוע אבל אתמול למשל הם העלו בפייסבוק פוסט על מנת ספיישל לאותו הערב עם קלאמרי טרי מהים. בקיצור הייתי מרימה טלפון ובודקת מה אם יש להם להציע את מה שאת חושקת בו באותו הערב...

למעלה