דגים או חקות?

לקשמי

New member
דגים או חקות?

(זה נראה לי הפורום המתאים ביותר לשאול) כמיטב המסורת וכהרגלי מזה שנתיים וחצי, לקראת החג אני מתנדבת בארגון סיוע לנזקקים ובתפקידי עומדת בפתחו של סופר ומתרימה מהקונים הנדיבים מוצרי מזון לחג. לפני כמה ימים כשעשיתי את זה, מישהו בא אליי בטענה שהפעילות הזאת מנציחה את המצב של העוני. כשנותנים לעני ישירות את הדגים (את האוכל והמצרכים), אין לו שום סיבה ללמוד לדוג (לצאת לעבוד, לרכוש השכלה לשם כך וכו'). התחלתי להתנדב באותו ארגון מתוך אמונה אמיתית במה שהוא עושה, מתוך אמונה שהשפע קיים בשביל כולם ולא ייתכן שלאחד יהיה יותר מדי בעוד שהאחר יגווע ברעב. האם זה משהו שאפשר להסביר כאשר באה טענה כזאת? מה אתם הייתם אומרים?

tamidb

New member
מניסיוני כרכזת

אני חושבת שזה מאד נכון לתת חכה כי באמת לסיוע יש גבול וכמובן שעצמאות כלכלית זה המפתח. ויחד עם זאת על מנת שהאדם אכן יוכל לעמוד על הרגליים לעיתים יש תקופה שבה הוא זקוק לסיוע וכידוע על בטן ריקה לא לומדים דבר, בטח לא לדוג. כמובן שלא תמיד זה עובד והתהליך הוא ארוך ועל כן דוקא בפעילות בפורום שבה יש קשר עם המשפחות ניתן גם ללוות לכיוון של עצמאות כלכלית . לצערי גם משפחות שעובדות בשכר מינימום לא אחת זקוקות לסיוע כזה או אחר . נכון שיש כאלו שלא עושים דבר להתקדם אבל הידיעה שיש משפחות אחרות שהעזרה הזו מהווה איזה קרש קפיצה לפני התמוטטות לי אישית עושה את התרומה לכדאית. שתהיה שנה טובה

לקשמי

להרגשתי אנשים שבאים עם יציאה כזו מול מישהו שמתאמץ לעזור למתקשים להתפרנס הוא מישהו שבעצם מוצא לעצמו תרוץ למה לא לעשות משהו מול המצב. מי שיש לו קשר עם אנשים במצוקה יעריך מאוד את מה שאת עושה ואם יורשה לי להוסיף: האנשים שנזקקים לאוכל הם בד"כ רעבים לא רק בחג והם בד"כ גם לא נצלנים, או כל מילה אחרת, אלו שאני משתדלת לעזור להם בשוטף הם אנשים עובדים שלא יכולים להסתדר עם המעט שמרוויחים, או אנשים שפוטרו ומחפשים עבודה, וחץ מיזה - אני מנחה שאת נהנית ממה שאת עושה, וזה שווה המון, לא? חיזקי ואימצי , בהצלחה בהתנדבות נעמי.

למעלה