דב"י

peart

New member
דב"י

לראשונה שמעתי היום את תקליטו של דני בן ישראל "חנטריש " והוא נשמע נחמד משמיעה ראשונה בינתיים,אך לא נשמע פרוגי כ"כ. מה אתם אומרים עליו ?

zambush

New member
דני בן ישראל ../images/Emo73.gif

האלבום "חנטריש" הוא כל כך הזוי ומסומם, קשה לשייך אותו לפרוג, הוא יותר בכיוון של רוק פסיכדלי. בכל זאת הבחור המזדקן עשה שם עבודה נפלאה, וחבל שהוא לא קיבל פידבקים טובים בזמנו אחרת הוא היה עושה עוד כמה "חנטרישים". אבל שאלה לי אליך, היכן ניתן להשיג את הדיסק הזה? אין לא בטאוור מלחה (חנות ענקית) וגם לא בתו השמיני ליד קניון הדר
.

the use

New member
אריק..

כדאי שתהיה למעלה רשימה קבועה של חנויות פרוג. איפה שיש את החדשות, או איפה שיש את הקישורים למאמרים.. זה מאוד יעזור לחובבי פרוג. ולחנויות המבורכות.

peart

New member
ב...

´קצת אחרת´ בת"א נשארו עותק או שניים ובאוזן בת"א בטח נשאר קצת...

בלק2002

New member
hubba babba..

hubba babba is my gum - i eat it because i´m dumb! CPN! אנא הזדהה, peart

HuBBa

אני אמנם לא peart. אבל אין ספק ש CPN היא אחת מלהקות הפרוג הפעילות הטובות בישראל בשנתיים האחרונות.

בלק2002

New member
אין ספק

שCPN היא אחד מלהקות הפרוג המדהימות שצמחו בעולם בשנים האחרונות. מלבד הלהיט HUBBA BABBA, ישנה גם יצירת המופת "טלויזיה בכבלים שולטת", בה בנוסף מציג הבסיסט המחונן של הלהקה, עמי מור, יכולות וקאליות מדהימות בפוליפוניה מדהימה עם הסולן מרמלשטיין. התיפוף החד והמקצבים השבורים המושלמים של המתופף הנפלא רועי מנדלסון מצליחים להדהים כל פעם מחדש. לא בכדי נקרא הוא מנדלסון, שם שנשא גם פליקס מנדלסון, המלחין והפילוסוף היהודי-גרמני. את ההרכב משלים דני הגיטריסט המנוסה, שעיבודיו הפומפוזיים היו לשם דבר במוסיקה העולמית. הוא אף זכה לביקורת אוהדת במלודי מייקר. אלבומם החדש צריך לצאת בחודשים הקרובים ומורגשת תכונה רבה לקראת יציאת האלבום, שצריך להיות יצירת הפרוג הגדולה של 30 השנה האחרונות.

peart

New member
סיפיאן ושאר ירקות

אני עצוב להודיעכם אבל ההרכב הפרוג-ג´אז סיפיאן הגיע אל קיצו.את הדיסק החדש הם ישחררו בלייבל של רוברט פריפ עוד שנתיים,לאחר שהויכוחים המשפטיים בין יעקב הסולן לאמא של מנדלסון. אני ממליץ על התקליט הנהדר שלהם משנת 1974 ,´הליום למימן´,שהוקלט כמחווה למחולל ודגג,ומכיל יצירות מדהימות לטקסטים של שייקספיר,יונתן רטוש ועמי מור. מיו רקורדס,אני חושב שפה מתחבאת עוד פנינה שקוראת לכם להצילה !!!

בלק2002

New member
אני לא בטוח לגבי ההגדרה..

הגדרת את הסופרגרופ "סי פי אן" כהרכב פרוג-ג´ז, ובכמה מן החומרים המוקדמים שלהם ניתן למצוא שורשים פרוג ג´זיים, אולם אני חושב שהסגנון הסיפיאני הוא סגנון שראוי להיות ז´נאר בפני עצמו... השילוב של הקטעים האינטרומנטליים הארוכים והמדהימים יחד עם המקצבים הג´זיים, הווקאליות המדהימה והדיסוננטים המרהיבים בניצוחו של מור הוירטואוז לא מופיע בשום מקום אחר שאני, בכל אופן, מכיר. לגבי אלבומם משנת 1974 שהזכרת - ללא ספק מדובר באחד האלבומים הטובים בכל הזמנים, אם כי הנשכחים. בזמנו ערכו סי פי אן סיבוב הופעות בכל העולם ומילאו אצטדיונים. הלהקה אמנם התפרקה, אך השמועות מדברות על איחוד מייד לאחר שחברי הלהקה ישלימו את השתמטותם מהצבא.

begone

New member
פסיכדליה ישראלית נדירה

אין שום קשר לרוק מתקדם. זה פסיכדליה הכי פסיכדלית שאפשר למצוא. הזיות, סמים, אנרכיה, תיאוריות היפיות - כל מה שיפה בפסיכ´ ובשנות השישים. ושוב, אין קשר לרוק מתקדם. זו ממש לא היתה כוונת המשורר. גם הלהקה של מזרחי היא יותר בכיוון ההנדריקסי יותר מאשר כל דבר אחר.

למעלה