דבש

פיקוס123

New member
דבש

שלום לכם.

החמוד שלי בן ה3.8 משתעל כבר יומים שלושה ומרוב שעול גם מקיא לפעמים והרופאה אמרה שזה וראלי וממליצה על אדים קרים ואמרה שזה יעבור ואמרה שלא מליצה על סירופ לשעול כי זה קלוריות וסוכר.

רציתי לשאול עם דבש יכול לעזור? סירופ החמוד מוכן לקחת, אנלציות הוא לא מוכן. יש תובנות ?

תודה שבת שלום

0 אור 0

New member
הקלת שיעול

הי,
דבש אכן יכול לעזור בכל מיני בעיות של גרון כואב ושיעול, אבל אם יש בעיה של סוכר אז עדיף לוותר עליו.
אם מדובר בילד בריא וללא בעיות סוכרת, אז לטעמי האישי ממש לא נורא אם תיעזרו בכל נפלאות הדבש:
- חליטה של תימין (מרגיע שיעול) ו/או טיליה עם דבש
- אם הגרון כואב או אדום מייצרים סירופ מדבש ובצל (שכבה דבש, שכבה בצל חתוך לכמה שעות ואז לקוחים כל פעם כף של הסירופ שנוצר)
- אדים חמים או קרים יכולים מאד מאד לעזור. אם את נעזרת באדים חמים, אז כדאי להכניס לתוכם כמה עלי אקליפטוס אפשר לתת לילד לנשום את האדים או לייצר את האדים לכל החדר על ידי סיר מים שעומד על התנור.

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

לא מזמן היה מידע בעתונות שאינהלציות זה "out" ולא מומלץ.
בכל מקרה אם את רוצה ניתן להעמיד מכשיר אדים בחדר ביום ו/או בלילה ולא להרכיב מסכת אינהלציה לילד.

ומה עם תרופות סבתא?
גוגל מוגל? אפשר להפחית את כמות הסוכר. גם טעים, גם עוזר.
לחתוך בצל לפרוסות לשים עלין 1-2 כפיות דבש ולהשאיר למשך הלילה (מכוסה).
בבוקר יהיה לך נוזל שאפשר לתת לו מזה כפית או שתיים מספר פעמים ביום. וגם הטעם לא רע.
תה חם עם כפית דבש מאיכות טובה (כזה שבטוח שאין בו תוספת סוכר אלא נטו תוצרת של הדבורה

למרות שאני נגד תרופות ילדך קטן והקלוריות בסירופ הן זניחות אז למה שיסבול עד כדי הקאה?
כדאי לבדוק שהסירופ יהיה מכייח ולא מדכא שיעול

הרבה בריאות

פיקוס123

New member
תיקון טעות דיברו על מכשיר אדים ולא אנלציות

בעיתנות ובאיטנרט דיברו על מכשרי אדים שיש בהם סכנה למחלת הליגונירים. אבל אני תמיד מקפידה בכל בוקר לרוקן את המכשיר אדים ולפרק אותו וליבש אותו עד הלילה

ladybug4NLP

Active member
סעתונות ובאינטרנט דברו לא רק מחלת הליגיונרים

אלא שזה בכלל לא אפקטיבי

hal767

New member
שיעול

אני מצרף מאמר שלי בנושא.

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205140

כאמור במאמר, שיעול אינו נעים, אבל הוא דרך ריפוי טבעית של הגוף. סירופים להקלה מכילים לעיתים קודאין או רעלים אחרים שמסכנים את הבריאות. קלוריות וסוכר בסירופים פחות מטריד, גם אם סוכר אינו מומלץ. בכל מקרה, סירופים מטפלים בסימפטום ולא בגורם הבעיה.

אינני מייעץ לך דבר דרך האינטרנט כי זה לא נכון לייעץ למטופל שאין מכירים. אם תיצרי קשר אשמח לתשאל ולנדב כמה טיפים.

יעל ND

New member
שיעול של הילד

אדים קרים זה לא איהלציה, הכוונה של רופה היתה למכשיר אדים שפשוט מדליקים באוץו חדר בו ישן הילד.
טוב גם לשים מנורת מלח גדולה ליד מיטת הילד, לתת לו לשתות כל הזמן תה עם לימון ודבש.
לגבי הסירופים - נכון שיש שם קלוריות (איפה לא?..), אבל אם זה מקל על הרגשת הילד, הייתי מתייחסת לזה כאל רע למיעוטו.

פיקוס123

New member
תודה לכל התשובות

החמוד עדין משתעל ופחות מקיא, אבל כנראה שאני נדבקתי ממנו ואני משתעלת כבר יומים והיה לי חום אטמול. אני עם סירופ ודבש וכל היום אני צריכה לרוץ לשרותים כי אני שותה תה עם לימון ומים......

החמוד במצב רוב טוב, אוכל טוב, שותה טוב, מתהנהג רגיל חוץ מן השעולים וקצת הקאות שהיו בשבת ונגמרו.

נמאס לי מהקיץ באמצע החורף אני מתה לגשם.

למעלה