דבש חרובים

דבש חרובים

שלום לכולם! אני גר ביבנה. מישהו יודע איפה בסביבה אני יכול לקנות דבש חרובים? איפה יש איזו חנות טבע או משהו? ניסיתי בחנות טבע ברחובות ברחוב הרצל ולא היה להם. תודה

בוקר טוב טל, ../images/Emo108.gif

אכן, קשה להשגה וקשה יותר להכנה. איני מכירה א איזור מגוריך, אולם אין לי ספק כי אם תפנה לחנות הטבע ותפקש מהם להזמין לך גבש חרובים - הם יעשו זאת ברצון. לצערי אני מנועה מפרסום חברות בפורום שאם לא כן הייתי נותנת לך את שם ביה"חר המייצר דבש חרובים ואת מספר הטלפון, משם היית מקבל מידע על משווקים. ד ב ש ח ר ו ב י ם אחד השימושים הנפוצים הוא לטיפול באפטות בפה (פצעים בחלל הפה) הנגרמים על ידי וירוס שגורם למחלה הדומה ביותר ל"פה וטלפיים בבקר" ונקראת: "אפטומאטיטיס" מריחת דבש חרובים בכל חלל הפה כשלוש פעמים ביום - מרפאה את הנגעים במהירות. לא כולם (ובעיקר ילדים) סובלים את טעמו החזק והחריף של דבש החרובים, אולם אין כמותו לבריאות ולריפוי. אנא - ספר לנו טל, מה שימושך בדבש החרובים???? בריאות ואושר.

כמו שאמרת

לאפטות בפה. אולי תוכלי לתת לי את השם והטלפון בפרטי או משהו? זה חשוב לי תודה

עוד על חרובים:

אבקת החרובים מכילה הרבה סידן ומינרלים וויטמינים נוספים כמו ברזל, מגנזיום, 1B, 2B, 3B דבש חרובים משמש גם כמחזק המערכת החיסונית אצל פעוטות בני פחות משנה, וכן כתחליף לדברי מתיקה אצל הסובלים ממיגרנות ואף ניתן לילדים היפראקטיביים. פרי החרוב היה ונותר ללא ספק אחת ממתנות האלוה החשובות והטובות ביותר אצל סבתא ובני דורה.

ה מוזה

New member
חרובים

ומי שעדיין לא טעם תה חרובים ממליצה בחום לקנות [ בשווקים ובחנויות טבע] חרובים ולהכין תה שטעמו מדהים וגם בריא.
הכנת דבש חרובים : ---------------- דבש חרובים (על-פי חוברת 'החרוב', בי"ס לחינוך, אורנים). החומרים: כמחצית ק"ג תרמילי חרוב בשלים, מים, שני סירים לבישול, בד לסינון, וצנצנת עם מכסה. אופן ההכנה: תחילה נקטוף כמחצית ק"ג תרמילי חרוב בשלים, ורצוי שהם יהיו מן הזנים המשובחים יותר, הניכרים בתרמיליהם הגדולים ובציפתם העסיסית. אם כבר בוחרים רצוי לבחור חרובים כאלה, שלא ניכרת בהם פגיעת מזיקים. עתה נשבור את תרמילי החרוב לחתיכות קטנות, ככל האפשר, ונכניס אותן לכלי הבישול. בעת פעולת השבירה רצוי גם להוציא את זרעי החרוב ולשמרם לתבשיל נוסף - דייסת זרעי חרוב (ראה להלן, וכן אפשר אגב שבירה להרחיק את כל החלקים הנגועים של תרמילי החרוב. לאחר שגמרנו לשבור את התרמילים ולהכניסם לכלי הבישול, נוסיף מים כדי רבע מעל החרובים (כך שהחרובים יהיו 3 חלקים בגובה, בתוך הסיר, והמים יהיו 4 חלקים). עכשיו נעמיד את הכלי עם החרובים ועם המים על כירה שבה אש בינונית, ונביא את המים עד לרתיחה. נמשיך לבשל במשך שעתיים בערך. כעת נוציא שבר של חרוב מהמים ונטעם אותו, אם עדיין מורגשת מתיקות בחרוב, נמשיך לבשל במשך 30-20 דקות נוספות ושוב נטעם, אם אין מורגשת יותר מתיקות, נוכל להסיק, שרובו של החומר הסוכרי מוצה ועבר אל המים, ולכן אפשר להפסיק את בישול החרובים, נפריד את הנוזל, שמוצה מתוך שברי החרובים, מן העיסה ומשאר החומר המוצק באמצעות העברת הנוזל לסיר אחר. ההפרדה תהיה יעילה יותר, אם נסנן את הנוזל דרך בד. אלה הרוצים לנצל את החומר עד תומו, אף יסחטו את הבד המסנן על החומר המוצק שבתוכו, וימצו כך כמות נוספת של חומר, אך כאן יש לומר, כי במקרה זה ה'דבש' יהיה עכור במקצת. את נוזל המיצוי של החרובים שהפרדנו נמשיך להרתיח, כדי שהמים יתאדו והוא יהיה סמיך יותר. עם התמעטות המים נבדוק שוב ושוב את סמיכות הנוזל ואת מתיקותו (אין צורך להפריז בטעימה, ולא בכמות, כי אחרת לא יישאר לנו סירופ), עד שייראה לנו, כי הסירופ הפך למעין דייסה דלילה. מכאן נמשיך את הבישול על אש קטנה, עד שהנוזל ייהפך למעין דייסה סמיכה. דייסה סמיכה זו נשפוך לצנצנת, והרי לנו 'דבש חרובים'. את הדבש הזה ניתן למרוח על לחם, להכין ממנו מלית לעוגות, ואת הנותר לשמור בבית לשימוש יום-יומי. בתיאבון. ובנוסף ניתן להכין מחרובים : קפה,תה,קמח חרובים ..ודבק ! מצרפת קישור
מאוד מעניין ומומלץ הכל על חרובים
ולמי שרוצה להכין קפה חרובים : ------------------------------ חומרים: 250 גרם חרובים סוכר מים כלי לקלייה (סיר או מחבת) כף או מקל עץ לבחישה סיר בישול אופן ההכנה: נשבור את החרובים, נוציא מהם את הגרעינים, נקלה אותם במחבת או בסיר ללא שמן תוך כדי ערבוב בכף העץ או המקל עד שישחימו. את החרובים הקלויים נוריד מהאש, נטחן אותם דק-דק, נאסוף את האבקה והרי לנו - קפה חרובים. את האבקה יש לשים בסיר עם מים . (יחס של כפית וחצי קפה חרובים לספל מים) וסוכר, לחמם על אש בינונית, עד רתיחה. עם הרתיחה נוצר קצף, המאיים לגלוש. נוריד את הסיר מהאש, נחכה מעט לשקיעת החומר, נמזוג לספלים ונהנה מהחיים. חלב? לא תודה! (אין צורך להוסיף). הערה: את הקפה שנשאר ניתן לאחסן בקופסה סגורה, ולקראת השימוש הבא - לקלות שוב מעט את האבקה, להדגשת הריח והארומה. *מתוך: "לחם טרי" מאת דבורה הריס וסו לרקיס.
החרוב שימש ומשמש ברפואה העממית כתרופה נגד שלשול, פצעים בפה, סוכרת, מחלות כלי הנשימה, שיעול חריף ולמניעת דימומים פנימיים.

0 אור 0

New member
../images/Emo51.gif איזה יופי של קישור

ממש עשה לי חשק לחזור למושב בו גדלתי, לאסוף ערימת חרובים ולנסות את כל המתכונים.

למעלה