דבש ופרופוליס

דבש ופרופוליס

שלום לכם, קראתי את הכתבה המצ"ב על דבש ופרופוליס אך לא הבנתי - האם בכל דבש יש פרופוליס או שניתן לרכוש פרופוליס בנפרד? בחנות טבע לי ידעו להציע לי רק סירופים שמכילים פרופוליס. אבל אני רוצה לקנות צנצנת של הדבר האמיתי ורצוי שיהיה אורגני. מישהו יודע אם זה קיים ואם כן היכן ניתן להשיג את זה בתל אביב? תודה

0 אור 0

New member
בלי לקרוא את הכתבה

מוצרי הדבש מתחלקים לדבש עצמו, לפרופוליס שהינו סוג של שרף שמשמש לאטימת הכוורת ולמזון מלכות בו מאכילים את המלכה לעתיד. כאשר אתה קונה דבש - זהו דבש בלבד אך פרופוליס ומזון מלכות בדרך כלל נמכרים כאשר הם מעורבים בתוך דבש (אם כי יש גם מוצרי פרופוליס - כמו ספריי, או כחלק מפורמולה צמחית) - גם בגלל המחיר, גם בגלל החוזק וגם בגלל הטעם. אני לא יודעת אם קיים דבש לא אורגני - לדעתי חומרים אשר מזיקים לאדם יקטלו את הדבורה עוד קודם לכן, אך יש סוגי דבש שונים זה מזה על פי סוג הפרחים מהן נרדה הצוף (לא שמישהו יכול לשלוט במעוף הדבורה, אך מניחים כי אם יש פריחה אטרקטיבית לידה היא לא תעוף רחוק מדי. וכמובן יש להזהר מדבש מזויף שמכיל סוכר - זאת על ידי רכישת דבש ממוקורת מהימנים (או חברה שאתה סומך על החומת שלה או ישירות מהכוורן)

hal767

New member
דבש ופדופוליס הינם שני חומרים שונים

למרות זאת אםשר שבדבש טבעי רגיל,ימצאו גם כמויות מזעריות של פרופוליס. ניתן לרכוש פרופוליס בנפרד בכמוסות, ואז מומלץ לפתוח את הכמוסה ולהשתמש רק בפרופוליס הממלא אותה. קיים גם דבש, בו מעורבב פרופוליס. לא ידוע לי על קיומו של דבש אורגני המעורבב עם פרופוליס. ניתן לרכוש דבש אורגני ולערבב בו את אבקת הפרופוליס שהוצאת מהכמוסה. אל אף היות הפרופוליס חומר טבעי, לא מומלץ להפריז בו. אני ממליץ להתעלם מהמינונים המומלצים הרשומים על עטיפת המוצר. אלו הם המלצות היצרן. מינון של 1000 מ"ג ביום הינה כמות נכבדה, ואני לא ממליץ לעבור אותה ללא המלצת איש מקצוע שמכיר אותך היטב. רוב הכמוסות מכילות כמות זאת.

harduf9

New member
בד"כ הדבש אינו מכיל פרופוליס

ודבש לא אורגני הוא דבש ממקומות בהם יש באזור ריסוסים, כבישים, מפעלים וכו'. לכן דבש אורגני יכול להיות רק מאזור הנגב שם יש שטחים גדולים ופתוחים ללא זיהומים. החוק לגבי דבש אורגני הוא קוטר של 5 ק"מ ללא אחד המזהמים מסביב לכוורת). אבל יש דבש טוב שכמו שנכתב אינו מכיל סוכר ו/או מעורבב עם דבש באיכות נמוכה שמיובא מסין. (באישור משרד הבריאות לערבב 30% דבש סיני באיכות ירודה עם דבש ישראלי טוב, המידע מידיד כוורן). לגבי הפרופוליס, כחומר גולמי זמינותו לגוף נמוכה ולכן עדיף לקנות פרופוליס שעבר עיבוד בכמוסה או בתמצית. מאשר את החומר עצמו. פרופוליס נקי נראה בדיוק כמו זפת. לגבי המינון 500 מ"ג ליום כטיפול למניעת מחלות הוא מספיק, אבל, לא כטיפול קבוע. אנחנו לא רוצים שמערכת החיסון תתנוון כי יש מי שעושה את העבודה במקומה. אישית אני ממליץ לצרוך פרופוליס רק בזמן מחלה לשם קיצור הסבל והפחתת הסימפטומים או כאשר נוסעים לטיול למקום מועד לפורענות כגון המזרח הרחוק, דרום אמריקה ואפריקה. ואז מומלץ לקחת מינון גבוה יותר אך לאחר התייעצות עם איש מקצוע שמכיר את הפרופוליס ויתאים את המינון עבורך. כמו כן לאנשים עם בעיות בכבד או אלרגיה לדבורים אסור להשתמש בפרופוליס. בריאות שלמה גיא הרדוף

moonlight

New member
דבש אורגני מהנגב

אשמח לשמוע איפה יש כזה דבר. אני חיה באיזור המדובר ויודעת שריסוסים לא חסרים גם כאן.

harduf9

New member
לא כתבתי נכון

אני חושב שבנגב ישנם אזורים לא מרוססים לכן אם כבר דבש אורגני מהארץ אולי רק משם. אם גם שם הריסוס פוגע בכל חלקה "ירוקה", נו מה לעשות. היגעו מים עד נפש. בריאות שלמה גיא הרדוף

באזורים לא מרוססים בנגב אין מספיק

פרחים בשביל כמות רצינית של כוורות.

למעלה