``דבר תורה``

``דבר תורה``

בס``ד בשבועות האחרונים למדנו בפרשיות השבוע על האבות. וידוע שלאברהם היה בן רשע (ישמעאל), וליצחק היה בן רשע (עשיו) לכאורה מאווד לא מובן, איך יכול להיות שמבתים כאלו טובים (בטח לא היה להם טלביזיה או עיתונים בבית:) יצאו כאלה אנשים. ולא מתקבל תירוץ כמו: החבר`ה משפיעים. או כמו: הישיבה לא טובה. ולכן חייבים להסביר שכנראה הם עצמם אלה שבחרו ללכת בדרך הזו וגם בימינו כל אלה שנמצאים בצ`ט שמסתמא הם לא כל כך צדיקים, אז שלא יגידו אח``כ אנחנו לא אשמים זה החבר`ה בצ`ט השפיעו עלינו. כי מי שקובע את הדרך של הבנאדם זה רק הוא עצמו ולא אפ`חד אחר. אז אנא נצלו את הזמן הזה שבו אתם יכולים עוד להשתנות ועזבו את כל השטויות (אח``כ לא יתקבלו תירוצים) ידוע הרי שעץ שנוטעים אותו ישר יגדל תמיד ישר ולעומת זאת...ח``ו. ולכן אולי כדאי אפילו שתבקשו מההורים לא להכניס בכלל אינטרנט הבייתה (כדי שהעץ יגדל ישר) נ.ב. לא רציתי לכתוב בנושא שזוהי ``שיחת מוסר`` כי אז אפ`חד לא היה נכנס לכן קראתי לזה דבר תורה.

נצנוץ

New member
על עצים עקומים ועוד....

קודם כל, דודוש, שכויעח על המוסער. אקח זאת לתשומת לבי וילדיי לא יזכו לאינטרנט בבית :) אבל פעם שניה שאני שומעת את המשל הזה על העצים הישרים מחבדני``ק. פעם קודמת, אמרו לי את זה בהקשר שמנסה להסביר למה אנ``ש לא צריכים להתחתן עם חזב``ש )חוזר בתשובה( והסבירו שגם החזב``ש הוא עץ שלא גדל ישר, אלא שאחרי שכבר גדל באו ויישרו אותו... אז רציתי לדעת, מה רע בעצים עקומים? מה, כל העצים צריכים להראות אותו דבר? מה ההדבקות )האופיינית לעולם החרדי( לחיצוניות )ישר או עקום(?. ומה, עץ עקום לא מצמיח פרות? אין לו פרחים יפים? מה בדיוק הדפקט שלו חוץ מזה שהוא לא נראה ישר? אגב, זה שהעץ עקום, לא אומר כלום על השורשים שלו..... וחוץ מזה, עצים עקומים, מיוחדים, שונים ומעניינים הפכו לאתרי תיירות בכל העולם. אז מה לנו יש נגד???? מה אנחנו, שדרת אורנים? )ולמה מכל זבוב אני עושה פיל?????(

למה העצים העקומים?

אולי נתחיל עם זה, למה בכלל העצים עקומים? (תשובה) בגלל שלא טפלו בהם כשהם היו קטנים! וזה כמובן רק משל אפ`חד לא אמר שיש בעיה עם עץ עקום. זתומרת לא מפריע אלה שמתחילה גדלו בתור עקומים, אבל כשבא ילד (חב``דניק) שעד גיל 11 היה ילד טוב ואז מישהו הראה לו טלביזיה (בתור לרופא שיניים) ולאט לאט הוא החל להתעקם (כמעט כמו מגדל...) ובאים אליו באמת הרבה תיירים וגם הם מתחילים להתעקם ואז... מה יהיה עם העולם החרדי???????

נצנוץ

New member
למי אתה דואג?

לעולם החרדי? או לילד שמאבד את שווי המשקל שלו? טלויזיה היא דבר שבאמת לא מועיל הרבה לנשמה, אבל מה, מכל רוח קלילה שחולפת אצל הרופא שיניים עץ מתעקם? יודע איזה עץ נשבר ברוח? עץ שאין לו את התכונה העצית המופלאה של גמישות! כי אמנם בשעת סערה חשובים מאוד השורשים העמוקים של העץ, אבל עץ שגזעו נוקשה וחסר לחלוחית של חיים וגמישות, דוקא שורשיו העמוקים יהוו לו מכשול בשעת סערה, כי הוא פשוט יישבר באמצע. אנשים נוקשים נשברים מכל רוח, חברות נוקשות אינן יכולות להסתדר אפילו עם בריזה אביבית נעימה. חיות טבעית וגמישות הן סוד החיים של כל חברה ואדם.

אני דואג!!!

בס``ד אני דואג לילדים שלי. הרי מי יודע איזה חברים יהיו לילדים שלי? וזה לא חשוב איזה שורשים יש לעץ וגם אם הוא יהיה גמיש כמו... זה לא יעזור ההשפעה שיש לטלביזיה על האנשים היא לא תתואר ואולי בפעמים הראשונות לא שמים לב, אבל תקחי ילד קטן ותראי לו במשך שעה סרט של... ותבדקי אם אח``כ הוא לא משתמש במילים מהסרט בקללות וכו`.(אני בטוח שכן)

למעלה