דבר תורה קטנטן

דבר תורה קטנטן

בס``ד כתוב בתורה, שכשבא יצחק לברך את יעקב, הוא אמר לו:``הקול קול יעקב והידיים ידי עשיו`` לכאורה אם הוא שם לב שהקול זה של יעקב למה הוא בירך אותו??? אלא מסתבר לומר שהם היו קצת חכמים גם אז. עשיו ידע שיעקב עלול לבוא ולנסות לקחת את הברכות, לכן הוא סיכם עם יצחק שכנראה, יעקב יבוא וינסה לחקות את קולו של עשיו, אז עשיו אמר אני יחקה את קולו של יעקב, ולכן כשיצחק הרגיש ידיים של עשיו אבל קול של יעקב הוא בכל זאת בירך אותו.

אי-מייל

New member
הבדלים

בע``ה למרות שזה שייך לפרשת השבוע הקודמת, נחזור על זה. לאחר שיצחק בירך את יעקב ועשיו בא ליצחק ומבקש את הברכה, יצחק אומר לו שהוא כבר נתן אותה ליעקב, ואין מה לעשות ואז עשיו שואל אותו, יש לך רק ברכה אחת? ואז יצחק מברך אותו, אבל למעשה, זו אותה ברכה. הברכה העיקרית של ברכת הזרע והארץ, נתנה אכן רק ליעקב, מאוחר יותר.

דודי .....

ב``ה דודי שלום. דודי למה שאת השאלות האלה לא תשאל בשבת בבכנ``ס ליד אבא שלך? למה שלא יהיה לו טיפה נחת מהבן התלמיד חכם שיש לו בבית?? אנחנו ת`פוטנציל גילנו מזמן עכשיו תורו לגלות שלכם ובשבילכם באהבה Kיציק

נצנוץ

New member
נראה לך שאבא של דודי לא חבר קבוע בפורום שלנו??? (אולי סוף סוף עלינו על בת-נון...)

מאיפה נראה לכם שיש לי את כל הרעיונות?

בס``ד לכולכם, את כל הרעיונות יש לי רק מאבא שלי, יותר נכון ממה שKיציק ועוד כמה אומרים לו בשבת בביהכנ``ס. אגב, אבא שלי חבר קבוע בפורום לידיעתכם!!!! (לאחים שלי, אל תגיבו על זה:)

נון בת

New member
מישהו פה התלונן שפורום דתיים הופך לחב``דניקי...

בס``ד ...עכשיו אני מבינה למה! (חצי מהאנשים פה זה בני משפחה אחת) אני מבקשת ממשפחת גורליק למנות דובר... :cool:

למעלה