דבר תורה קטנטן !!

turbo

New member
דבר תורה קטנטן !!

בס``ד אומרת התורה : הנה אני נותן לפניכם את החיים ואת הטוב ,את המוות ואת הרע ובחרת בחיים``. לכאורה היינו יכולים לעלות קושיה : משל למה הדבר דומה אני אומר לך שיש כאן קילו זהב וקילו ברזל חלוד... אז אני צריך לייעץ לך במה לבחור ? אומר הרב אליעזר ברלנד שליט``א : אם יש אפשרות בחירה והקב``ה מייעץ לנו במה לבחור סימן שהבחירה קשה ...ולא תמיד אנחנו רואים מה באמת הוא הדבר שכך רוצה השם ....לכן אומרת התורה ובחרת בחיים....תדע זו לא בחירה קלה אז תשקול טוב את צעדיך. הלוואי שנזכה לעשות את רצון השם יתברך בכל מעשינו. טורבו.

תמהון גדול

תמהון גדול

הרי זה פרוש הפשוט של הפסוק אז מה השאלה? ו שרב וגדול מסביר את מה שמבין בן חמש למיקרא אבל קושיא אחרת יש ונוקבת עד למאד הנה ``אתה בחרתנו מכל העמים`` ומה הרבותא במי יבחר הקב``ה בפלשטאנאים? הרי אנו בני אברהם יצחק ויעקב וכבר ניבחרנו מששת ימי בראשית ובכלל כביכול יש בחירה אחרת?

turbo

New member
אתה מצ(ח)יק!!!!!

בס``ד אם כתןב שיש לפנינו את החיים ואת המוות אז פשוט שנבחר בחיים !!!!!! וכי אנחנו שוטים שנבחר במוות ? אז התורה מתייחסת אלינו כשוטים ? חו``ש....אלא...בשביל שנבין שאפילו מה שנראה לנו בתור ``מצווה`` יכול להיות לא רצון השם...אז צריך לבחון את כל הפרטים וכל ההשלכות של מה שניבחר. טורבו.

ולא כך היה

לא כך היה שבחרו בדרך הפוכה מדרך החיים כפשוטו וזה מבואר כימעט בכל התנך

turbo

New member
תסביר את עצמך....ואז נוכל לנסות להבין אחד את השני ולא לחפש קושיות....

אסביר גם אסביר

אסביר בהחלט אבל נוכח השעה ועיפותי הרבה במחילה היה פעם אחרת נעמת לי מאד

אכן לצערי אנחנו עם ``סגולה`` כל היום לויות בבית העלמין סגולה... מתי תצאו מהפנטזיה של ``עם נבחר``??? זה עם שאוכל ### )נפסל מטעמי צנזורה) חלאס עם אשליות

תפקח טיפה עינים ותראה איפה אתה חי, כל יום הרוגים אז לא צריך לאכול ### בשביל לראות, פיקח עיניו בראשו

למעלה