דבר נורא קרה ב - 28/1/2003

אלדד27

New member
דבר נורא קרה ב - 28/1/2003

השעה 4:35 לפנות בוקר... 29/1/2003... אל ועדת הבחירות המרכזית מגיעות הקלפיות האחרונות... הספירה בעיצומה... "חירות" של מיכאל קליינר עומדת על 59,564 קולות... יוסי חושב לעצמו "שיט.... עוד פחות מ - 500 קולות וברוך מרזל בכנסת... ואז? איך ניראה אז? הפאשיסט הזה... בתוך הכנסת הישראלית, בתוך מעוז הדמוקרטיה והליברליות של המזרח התיכון.... רק שלא יקרה!"... הקלפי האחרונה מגיעה ויוסי בודק את הקולות... "חירות" הגיעה ל - 59,732 קולות... לא מספיק בשביל מרזל, חושב יוסי... מסופק וזחוח. ואז הוא קולט. "ישראל אחרת" לקחה 29,329 קולות, והיא לא נכנסת לכנסת. אבל רגע... זה אומר שעכשיו מספר המצביעים ירד; המנדט יורד ל - 29,000 קולות, והוא כבר לא 30,000... יוסי מחוויר ומתיישב... ברוך "יוסי שריד, עוד שלושה שבועות - אני בכנסת" מרזל... בכנסת ה - 16.

snift

New member
באמת, נורא.

הדמוקרטיה תפעל ולא למען השמאל ...

אלדד27

New member
בדמוקרטיה יש חורים, שנובעים

מהעובדה שאי אפשר לעשות אותה מושלמת. ישראל אחרת תתרום לחור הזה, כשתיקח קולות שמאל חילוני ותפזר אותם על פני מפלגות ימין וחרדים.

snift

New member
חשבת על זה שאולי, רק אולי,

יש לישראל אחרת גם מצביעים מגוש הימין כך שהתפזרות הקולות היא שוויונית ?

אלדד27

New member
לא, לא חשבתי על זה.

יש לכם מצע שמאלני, למה לעזאזל שמישהו מהימין יצביע לכם? הדבר היחיד שיותר חשוב מהביטחון בישראל הוא המצב העגום עם החרדים. ובתחום הזה ממילא אין לכם שום חזון ושום הצעות פרקטיות, ובמילים אחרים, אין שום סיבה בעולם להצביע לכם, אם המצביע משתייך לימין בדעותיו הבטחוניות.

snift

New member
תתפלא, אני אישית איש ימין

וברשימה של ישראל אחרת יש מספר לא קטן של אנשי ימין שמאמינים שהמצב העגום עם החרדים הוא חלק מבעיה גדולה הרבה יותר והיא המצב הכלכלי-חברתי במדינה, ובעיה זו אף חמורה מן הבעיה הבטחונית. רק מפלגת ישראל אחרת פועלת על פי אותם עקרונות שבהם אני מאמין ולכן אם המצע הפוליטי שלהם קצת שונה משלי, אני אסבול את זה, מה גם, שהם מדברים על עשיית דברים בהסכמה דו צדדית. כל עוד יש דרישה כזו, אני מוכן להבטיח לפלאסטינים כמעט הכל, מהכרות שלי איתם (הכרות רבת שנים של מגורים בשכנות) וממחקרים שעשיתי (כחלק מחובותי האקדמיות) אני מאמין שכמעט לא משנה מה נהיה מוכנים לתת להם, הם לא יסכימו.

אלדד27

New member
נכון, הבעיה החרדית היא רק חלק

מבעיה גדולה הרבה יותר, והיא המצב הכלכלי-חברתי במדינה, והיא בהחלט חמורה יותר מן הבעיה הבטחונית. אלא שבניגוד אליך, אני מאמין שהבעיה החרדית היא חלק הארי בבעיה החברתית בישראל, ומשנה לשנה היא הולכת ומתעצמת. הרשות הפלשתינאית לא רוצה להגיע לפתרון. נוח להם מאוד עם המצב הנוכחי. לאט לאט הם הופכים אותנו לדרום אפריקה. בסוף יקום איזה מנדלה פלשתינאי ויתבע את הזכות הדמוקרטית על הארץ. אבל עזוב, הפלשתינאים שוליים כרגע. כרגע הכלכלה מתרסקת בגלל שמעמד הביניים קם ועוזב את ישראל. כרגע החברה מתרסקת כי אין מקומות עבודה. כי כסף מוזרם להתנחלויות ולחרדים. אין אף מפלגה שעומדת באומץ על העקרונות החשובים באמת כמו שינוי. *אין*. גם לא ישראל אחרת. ישראל אחרת מבוססת על חלומות ילדותיים ועל אידיאולוגיה של "אחרת, אחרת", בלי יותר מדי פרקטיקה, בלי שום נחישות - אין להם שום דבר שהם נלחמים עליו באמת מעבר לסיסמאות. המפלגה הזו פשוט מייצגת את החלום הצעיר, וזהו. זו אחת הסיבות לכך שאין לכם תמיכה.

© Tweety ©

New member
תגיד,לא נמאס לך?

הטעון הזה עלה כאן כבר עשרות פעמים,אתה ממש קשקשן. בפעם האלף לא מענינים אותי הסקרים ומהנדטים. מענינית אותי הדרך ואני עד יום הבחירות אעשה הכל שהדרך שלנו תנצח. מספיק כבר להלאות את הפורום בשטויות שלך יש לנו דרך,יש לנו עקרונות ואידאלים אנחנו לא פורשים ולא מתיאשים. תמשיך אתה לעסוק בסקרים ולתת תחזיות פוליטיות בלי שאף אחד מבקש ממך ופעם רק פעם תגיע לפעולות השטח שלנו ותראה שאנשים תומכים בנו ואז תדבר לי יש דרך לי יש אידאלים המדינה הזו דמוקרטית כל אחד מצביע לפי שיקול דעתו אל תזבל שהקולות שלנו ילכו לטובת הימין והחרדים הקולות שלנו ילכו לטובת ישראל אחרת.

אלדד27

New member
ודאי שלא נמאס לי.

את לא האדם היחיד שקורא את הדברים שלי בפורום הזה. הבנתי כבר שאת מאמינה בעיניים עצומות ובאמונה עיוורת שהסקרים משקרים. אפילו מצנע התייאש, אבל את בטוחה שתכניסו משהו לכנסת. כבר מזמן הבנתי שהקול שלך יילך ל"חירות", אבל יש עוד אנשים שנכנסים וחשוב שיידעו את האמת.

© Tweety ©

New member
אז תמשיך לקשקש

אתה תדבר על מנדטים ותיצור בדרך מציאות אחרת עבורך ואני אדבר על אידיולוגיה.

אלדד27

New member
אני אנסח את זה קצת אחרת:

את תדברי, ותדברי, ותדברי, ותדברי, ותצביעי לליברמן, לאיתם ולקליינר, ושינוי יעשו.

snift

New member
ראה בבקשה תגובתי לאלדד בנושא

חלוקת הקולות במקרה של אי עבירת אחוז החסימה.

© Tweety ©

New member
אני מצביעה לישראל אחרת

ואני אומרת לך נכנס ועוד איך נכנס לכנסת תפסיק כבר לקשקש. כבר נמאס שכל הודעה שלך מכילה את הבולשיט הזה את התעמולה הזו תעשה בפורום שינוי לא כאן.

אלדד27

New member
נו, אז מה אם נמאס לך?

המציאות כואבת? זה מה יש. הקולות של ישראל אחרת הולכים להתחלק בין החרדים לבין הפאשיסטים מימין. כנראה שלך זה לא ממש אכפת, אבל לי עדיין חשובה מדינת ישראל, ולכן אני אמשיך ואומר את זה. כבר הופיעו אנשים בפורום מחוזקים מהשאלות הנוקבות שלי. אני יודע שזה מציק שיש אופוזיציה - תתמודדי עם זה. את ילדה גדולה, גם אם רק דמגוגית.

reshef

New member
אם לא אכפת לכם מהמנדטים

אל תתמודדו לכנסת. נקודה.

© Tweety ©

New member
אכפת לנו מהדרך מאידיולוגיה

ומהמדינה הזו שמתפוררת לנו מול העניים ואף אחד לא עושה דבר לעצור את זה.. בגלל זה אנחנו מתמודדים. נקודה.

reshef

New member
המדינה תתפורר איתכם או בלעדיכם

שני מנדטים במקרה הסנסציוני לא יעזרו לכם לעצור את ההתפוררות.

© Tweety ©

New member
בטח שכן

אתה פשוט רגיל לכנסת פאסיבית שלא עושה דבר. חבר כנסת אחד גם יכול לשנות והרבה תראה את תמר גוז´נסקי כמה היא שינתה לבדה.

למעלה