דבר מעצבן מהעיתון המקומי

טל קר

New member
דבר מעצבן מהעיתון המקומי

האם משהו היה נשמע לכם מוזר לו הייתם קוראים משפט כמו "דני, משה ואלי הם שלושה חברים שישבו שנים באותו חדר קטנטן, חלקו את אותו מזגן, ופטפטו וצחקקו בינם לבין עצמם על החיים"? ומה בקשר ל"הם נשארו חברים ומבלים זמן לא מועט בשיחות טלפון ביניהם, אולי עם אותם צחקוקים, אותם סודות קטנים שלהם, בדיוק כמו אז במשרד הקטנטן בכפר סבא" כמובן שבמקור זה נכתב על נשים. רוצות לנחש מיהן ומה תפקידן? תשובה: רות לורך, נועה פראג, ונאווה בכור שחלקו את אותו חדר במשטרת כפר סבא כתובעות במרחב השרון, וכיום שלושתן מכהנות כשופטות. מה, לא ניחשתן על פי הפטפוטים והציחקוקים?? אגב, מה הייתם אומרים על משפט כמו "כהן, שופט בבית משפט השלום בכפר סבא, בולט לא רק בגופו החטוב, אלא בעיקר בקונצנזוס של כל באי אולמו"? כמובן שבמקור זה לא נאמר על משה אלא על רות. פוי לכתבת - הדס שטייף.

טל קר

New member
ועוד מעיתון הסוף שבוע- נשים ביפן

בכתבה ב-7 ימים. שנעשתה על טיול של שניים ליפן, הופיעה מסגרת שמדברת על הספר "תמיד יפני" שחובר על ידי מולי אלדר, יועצת עסקית המסייעת למשא ומתן בין חברות ישראליות ויפניות. הרקע הוא השבר הכלכלי שהחל ביפן ב- 91, שגרם להתמוטטות שיטת התעסוקה לכל החיים שהיתה מקובלת ביפן. "כחברה שוביניסטית, יפן מתקשה להתמודד עם תופעת הגברים המובטלים, שמצבם נחשב משפיל חברתית עבור נשותיהם. רבים מעדיפים לעזוב את הבית, להפוך הומלסים או לבחור בהתאבדות. ב99 התאבדו ביפן 33 אלף איש. ... הספר עוסק בהרחבה בקריסת מוסד הנישואים שביפן נועד למטרות נוחות בלבד. אלדר: כשהגבר עובד עד מאוחר הרבה פעמים הוא ישן במלון ליד העבודה. לגברים יש העולם שלהם - החברה העסקית ומועדוני הגולף - והאישה אמורה להפנות את כל מעייניה לגידול הבן, כדי שיתקדם בחיים ויהפוך יום אחד להיות כמו בעלה, שאותו היא לא מכירה. יש בזה ריקנות אדירה, והקשר הזוגי די פיקטיבי. במערכת הנישואים הפונקציונלית הזו מקומה של המאהבת נתפס כמובן מאליו. את הגיישות המסורתיות החליפו בשנים האחרונות זונות ומארחות. הדת היפנית, השינטו היא דת טבע ולא דת של איסורים ועונשים, מסבירה אלדר. מין מבחינת היפנים הוא כמו אוכל: משהו ששמים על השולחן והוא חופשי. כך הפכה יפן כר נרחב להטרדות מיניות ואונס בתוך המשפחה. 85 אחוז מהנשים ביפן מודות שהוכו בידי בעליהן. 94 אחוז מהעובדות במשרדים ממשלתיים מדווחות כי הוטרדו מינית. אחת מכל שש נדרשה לספק טובות הנאה מיניות למעביד, ויותר מ- 6 אחוזים נאנסו. רק בשנת 99 נחקקו ביפן חוק שוויון הזדמנויות בתעסוקה וחוק נגד הטרדה מינית. רק ב99 נעשתה הגלולה למניעת היריון חוקית. "

neatsun

New member
נשים ביפן - שנת 1600

אני קוראת עכשיו (שנית) את הספר "שוגון" שעוסק ביפן, שנת 1600. מן הספר עולה תמונה מעניינת של מעמד האשה. מצד אחד - האשה הנשואה, או הפלגש החוקית היא בבחינת רכוש בעלה, ונגזר עליה ציות מלא ועיוור (רכוש אביה עד שנשאה). מצד שני יש לה הרבה כוח, וכבוד, במיוחד הנשים במעמד היותר גבוה, שהן סמוראיות וחיות לפי קוד הכבוד הסמוראי. המין (כפי שהוזכר במאמר לעיל) נתפס כדבר טבעי ובריא, לשני המינים, משוחרר מכל התסביכים והעיוותים שהדתות ה"מודרניות" (יהדות, נצרות, איסלם) כרכו בו. טוב, כמובן שזה זמנים אחרים, ובייחוד מנטליות כל כך שונה. לא הייתי רוצה לחיות שם-אז במיוחד... אבל בהחלט מעניין.

ויש גם את הספר של שפרה הורן

"חוויה יפנית" שמתאר את יפן בעיניים של ישראלית שחיה שם.

מה הבעיה?

אני לא מבין מה רע בלכתוב שלשופט יש גוף חטוב. אני לא הייתי מתנגד. ובקשר ל"פטפטו וציחקקו". זה סגנון כתיבה. צאי וקראי מה כתבו ב ynet כביקורת טלוויזיה על אולפן שישי וראי מה זה סגנון כתיבה אנטי גברי(כרגע לא היצלחתי לאתר את הכתבה וחבל).

Boojie

New member
דבר עוד יותר מעצבן מהעיתון המקומי.

דובר המשטרה בחיפה שלח לעיתונאים בחיפה הודעת ביפר בנוגע לאשה שבעלה הכה אותה ואיים לרצוח אותה, ומהפחד היא קפצה מקומה שלישית כדי להמלט ממנו. בתור שורת סיום הוא הוסיף את ההערה ה"מבדחת" - "הנ"ל לא משתייכת למשפחת האחים רייט". (הנ"ל, אגב, מאושפזת בבית חולים, כמובן, לאחר הכאה נמרצת וקפיצה מקומה שלישית). מה שכן מצא חן בעיני, אבל, שלפחות שני מקומונים בחיפה מחו נמרצות על היציאה ה"מבדחת" הזו.

למעלה