דבר אחד להגיד לכם.

• פותח הנושא Noiz
  • פורסם בתאריך

Noiz

New member
דבר אחד להגיד לכם.

גם לכם יש את ההרגשה הזאת של העצב כשאתם שומעים שירים של נירוונה? או שאתם עצובים כי קורט מת, למרות שלא פגשתם אותו בכלל? אני מרגיש ככה כל הזמן, כאילו קורט קוביין היה חבר טוב שלי ושאני עצבו שהוא מת. כאילו הוא חבר שאני מכיר המון זמן, למדתי עליו דרך השירים שלו.... יש לכם את ההרגשה העצובה הזאת?

rock girl02

New member
זה בדיוק מה שאני חופרת לחברים שלי במוח...

אני באמת לא הכרתי אותו אבל דרך השירים באמת אפשר קצת הכיר אותו ולהבין איך הוא הרגיש :-|

yoolyool9

New member
..

אני לא מסכימה עם הקטע של ה'חבר', כי אני יותר מתייחסת אליו כאל בן אדם שאני מעריצה ומעריכה. וסך הכל הוא כמו תעלומה, אני לא מכירה אותו עד הסוף ואף אחד לא הכיר או יכיר אותו ככה.. ודרך השירים אי אפשדר לדעת הכל. אבל אני מאוד עצובה וחושבת על זה המון שלא יצא לי לפגוש אותו, ושהייתי נותנת הכל כדי לראות לפחות הופעה.

litalove

New member
אני בהלם על העיתוי של ההודעה שלך...

כל התקופה בזמן האחרון שחזרתי לחרוש על שירים דווקא היה לי כיף ומרגש להנות מכל שיר ושיר שלהם, ברור שתמיד זה מלווה בעצב,הייתי חושבת על זה שחבל שהוא לא חי, וזה שקורט היה צריך להיות היום כבר בן 40.והתחלתי לחפש תמונות של ביתו פרנסיס בין,ואני כ"כ שמחה שהיא דומה לו!! שנשאר ממנו זכר...שהפנים שלה זה בעצם הפנים שלו,וההמשכיות שלו בעולם - לא רק חיה,היא גם "לובשת את פניו"!!! אך תמיד התרגשתי מהשירים והנוסטלגיה ונהניתי מכל רגע ורגע.. רק לפני יומיים יצא לי לראות ביוטיוב שיר מהמופע האנפלאגד של נירוונה.the man who sold the world האמת שזה לא שיר שהייתי נוהגת לשמוע בכלל,אך השבוע כשהלכתי לישון זמזם לי בראש שיר של נירוונה,ניסיתי להזכר, וזכרתי שזה היה בהופעה המדוברת,ואז מצאתי אותו והאמת שאולי בושה לומר,אך רק השבוע הורדתי את השיר. אני ואחותי מאוד אהבנו את נירוונה ובמיוחד אהבנו את קורט!! ולכן קראתי לה לבוא ולהתענג לשמוע ולראות את קורט ביוטיוב במופע.. לאחותי זה עושה עצוב בלב כל פעם שהיא שומעת/רואה אותו. היא גם נהנית ומתרגשת מהשירים הכ"כ אהובים שלהם!! איכשהו זה השפיע עליי שאחותי שיתפה אותי שזה עצוב לה, ובאותו ערב התחלתי לחפש בנט אינפו' על ה"התאבדות"(יש לציין שאני הייתי אז בבית ספר כשהוא כביכול "התאבד") ואז בחיפוש בנט נחשפתי לראשונה(לצערי זה היה צריך לקרות ממזמן) לעובדה שיש הרבה ממצאים שמוכיחים שמשהו מאוד מסריח קרה שם. אני מאוד מסכימה עם הראיות וההגיון שאומרים שבעצם מישהו רצח אותו(שאישתו מאוד בעניין וקשורה לרצח שלו מטעמיה האישיים). מאז ה"גילוי" שלי שבא באיחור של 13 שנה אני דיי מתאבלת עליו... זה נחת עליי בבום!!! מאז(כולה יומיים) אני חורשת בנט וגם חורשת על השיר the man who sold the world ומתחילה לבכות בכל פעם שאני שומעת אותו שר את השיר הזה.. השיר מאוד עצוב גם אם אני לא מקשיבה למילותיו... שומעת את קורט שר את השיר הזה כאילו הוא מתאבל.. והדמעות שלי זולגות ללא הפסקה... אני מבינה לליבך מאוד,אך רק השבוע זה ממש התחיל להכאיב.. לפני זה עוד הייתי תמימה,אך עדיין זה תמיד היה מהול בכאב על אובדן של זמר שמאוד אהבתי בצעירותי..

Noiz

New member
אני רק בן 14

אפילו שאני לא מבין תמיד את המילים אם האנגלית הצולעת שלי, אני עצוב. שאני שומע אותו, את הקול המדהים הזה... כאילו הוא בוכה לי מול הפנים.

Noiz

New member
pennyroyal tea

גם אם המנגינה, והמסר אם שהשיר הזה.. שהוא כתב אותו בעקבות הכאבי בטן שלו, גורם לי ממש להיות עצוב.

Bill Kilgore

New member
רק למען הדיוק...

the man who sold the world נכתב ובוצע במקור ע"י דיוויד בואי, נירוונה עשו לו קאבר (יפהפה ומהבודדים שאפילו מתעלים על המקור) בהופעת האנפלאגד שלהם.

dan the man

New member
כן קצת..

באמת לומדים על אומן הרבה דרך השירים שלו...ובמיוחד אצל קורט אבל זה לא בדיוק עצב, זה יותר ייחוד והערכה מיוחדת.. בגלל זה גם אני לא שומע נירוונה בפלייליסט עם שאר שהירים...כי זה לא מתאים פשוט..נירוונה לכוד ושירים אחרים לכוד...

Shishi san

New member
אה....לא.

מעולם לא הייתה לי Oם אולי כשהייתי ילד קטן קצת פחדתי כי ידעתי שהוא התאבד ( שזה דבר מסוכן P= ) , אבל מעולם לא הייתי עצוב בשירים שלו מהסיבה שהוא "מת" והכול. כלומר, גם אם אני אשמע ביטלס אני לא אהיה עצוב כי לנון והאריסון כבר לא איתנו, זה לא משהו שמפריע לי בזמן השמיעה.

horse 1212

New member
...

אני עוד לא בת 13, ואני לא מבינה מצויין אנגלית. זה לא קשור. אמנם בשביל להבין את ההרגשות של קורט צריך להבין את המילים שבשירים, אבל לא רק זה. כשאתה מכיר אישיותו של קורט וקורא ראיונות שלו, מספיק לך להבין קצת מהשיר בשביל להזדהות ולהתרגש מהשיר. את האמת שלפעמים אני באמת עצובה שהגאון לא נתן לנו עוד כמה שנים של חסד. וזה עצוב.

למעלה