דברי תורה לסופ``ש

דברי תורה לסופ``ש

בס``ד מצוות תפילין מוזכרת לראשונה בתורה, בפרשה שאנו קראנו בשבת. שם מסופר על יעקב אבינו שהוא קילף את המקלות, והניח אותם מול הכבשים. ובחסידות מוסבר שבמעשה הזה שהוא עשה הוא פעל את אותם המשכות מלמעלה שאנחנו פועלים ע``י זהש אנו מניחים תפילין. ההבדל בין התפילין שלו לתפילין שלנו הוא, שאת התפילין (המקלות) שלו הוא יכל לזרוק אח``כ. אבל התפילין שלנו הקדושה נכנסת גם לבהמה לעור. ובשל המצב ששורר בארץ אנו צריכים להגביר את ההנחת תפילין בקרב אנשים מבחוץ, יותר ויותר. * * * כתוב ``ויצא יעקב מבאר שבע וילך חרנה`` שואלים המפרשים: למה כתוב גם וילך וגם ויצא היה יכול להיות כתוב ``וילך יעקב מבאר שבע חרנה``??? אלא מסבירים שזה בעצם שני ציוויים, ציווי אחד הוא לצאת מבאר שבע שזה מה שאמא שלו אמרה לו שיברח, ציווי שני הוא של אבא שלו, שלא רצה שיקח מבנות כנען כי רעות הן בעיניו ולכן אמר לו שילך לחרן. * * * מסופר בתורה, שכשאליעזר הגיע אל בתואל, כדי לקחת את רבקה לאשה בשביל יצחק, כתוב שלבן הוציא את כל הפסלים מהבית, לעומת זאת מתי שיעקב עוזב את לבן וגנבו לו את הפסלים הוא מתחיל לצעוק, הוא רודף אחריו, ולבסוף הוא אפילו מוכן שאחד מאנשיו, אולי אפילו אחת מבנותיו ימותו, לכאורה נשאלת השאלה, מה קרה פתאום שחשוב לו מהפסלים??? מסבירים שכשאליעזר בא, הוא אביא איתו כסף וזהב, אז לא היה אכפת ללבן לזרוק הכל, העיקר לקבל כסף, אבל עכשיו שיעקב הולך ולבן לא מרוויח מי-זה כלום, אז חשובים לו הפסלים. אצל בנ``י בכל הדורות, לא ראינו דבר כזה שבשביל הכסף יסכימו לזרוק את האלוהים שלהם, הם אפילו הסכימו למסור את נפשם, העיקר לא להמיר את דתם. * * * כתוב בפרשה שלנו, שיעקב אומר: והנה פני לבן עימי אינם כתמול שלשום, שואלים מה זתומרת אינם כתמול שלשום??? מסבירים, שלפעמים קורה שבנאדם צריך ללכת לעבוד אצל לבן, בגלל הפרנסה וכו`, בזה אין בעיה כל עוד אנחנו יודעים שאנחנו זה יעקב, והמעביד הוא לבן, אבל כשפניו אינם כתמול שלשום, אלא מתחילים להתרגל הוא כבר לא כזה גרוע כמו לבן, אז מתחיל להיות בעיה וצריך לעזוב את המקום * * * נ.ב. אם מישהו לא נהנה מה``דברי תורה`` שלי (שהם כמובן לא שלי אלא אני לוקח אותם מכל מיני מקומות) שיגיד לי ואני פשוט יפסיק, אבל שיסביר למה הוא לא נהנה. אני מקווה שכולכם נהנים:)

למעלה