דברי חלב ואז בשר

ארגו2

New member
דברי חלב ואז בשר

לא ברור לי למה הכיוון של האנשים שהולכים בשני שלבים לכיוון הטבעונות הנה הפסקת צריכת בשר ואז חלב וביצים. מהכרות עם שוק החלב והבשר מסתבר ששוק החלב אכזרי הרבה יותר. שוק החלב הנו שוק בשר לכל דבר כאשר עד שלב השחיטה ישנו ניצול של החלב. לכן (למי שהולך ב2 שלבים) נכון יותר להפסיק לצרוך מוצרי חלב ולאחר מכן בשר ולא להפך

זה נכון

אבל אני חושבת שזה בעיקר עניין של מודעות או יותר נכון חוסר מודעות. הרבה אנשים לא מודעים למה שקורה באמת בתעשייה של החלב והביצים ולרוב האנשים יותר קל לעשות את ההקשר בין הבשר לבין החיה שהוא היה פעם לבין החלב/ביצים ולכן פסיכולוגית יותר קל לוותר קודם על הבשר.
גם אני היום חושבת שהיה טוב אם הייתי מוציאה קודם כל את החלב מהתפריט ואז את כל השאר. אבל לפני הצמחונות לא הייתה לי את אותה מודעות שיש לי היום.

האלזה

New member
זה לא משנה מה קודם, העיקר הכיוון

אני מניחה שרבים עוברים דרך צמחונות הן מבחינה רגשית והן כי צמחונות זו תופעה מוכרת שקל להסביר אותה לסביבה, לעומת האפשרות השניה שציינת.

eietmo

New member
מכיוון ששניהם קשורים אחד בשני

עדיף פשוט להמנע משניהם וזהו. לדעתי קל לחתוך יותר מוצרי בשר כי רוב המנות שאוכלים ביום הם צמחוניות מלבד אולי מנה אחת, אבל כל שינוי הוא מבורך.

lollapalooza

New member
בעיני יותר קל למוח להבין את העניין עם הבשר

בשר, אתה מסתכל עליו ורואה גופה. אתה מסתכל על עוף וישר רואה שזה תלוש ממישהו. יש אנשים שאני מכירה שלא יאכלו לעולם עוף אבל יאכלו שניצל, כי הם לא רואים ככה את החיה ויותר מסתדר להם במוח. לא מצדיקה את זה, אבל אכן יותר קל להדחיק ככה. חלב זה מאכל יפה, לבן, נראה נקי, עובדים שם על עיצוב ומיתוג וקשה לפעמים להבין במוח שמדובר בתוצר של אכזריות. אתה מסתכל על גלידה ולפעמים לא מצליח להבין איך הדבר היפה הזה יכול להיות רע. ככה זה לדעתי.

כל זה בהנחה שבן אדם מגלה בו זמנית את זוועות הבשר והחלב. יכול להיות שהוא נחשף רק לעניין עם הבשר, יכול להיות שהקטע של השחיטה מפריע לו יותר. זה דווקא הגיוני לחשוב ככה, כשאתה רק נחשף לדברים האלה.

subatoi

New member
רוב האנשים גם לא מבינים מה הבעיה בכלל

בחלב-ביצים.
זה מוצר שמפיקים מבעל החיים, כן, אבל מה רע בזה? אני יודע שאת כל הזוועות אני גיליתי לראשונה רק אחרי המעבר לצמחונות כשקראתי קצת יותר. את כל הצד המוסרי שמקורו בשימוש בבעלי חיים כמכונות גיליתי עוד אח"כ. אלה דברים ממש לא אלמנטריים, חלקם דורשים התעמקות והפנמה שחלק ניכר מהציבור לעולם לא יגיע אליהן (לא כי הוא לא מסוגל לזה, חלילה, אלא כי זה דורש מאמץ מסוים והיפתחות).

lollapalooza

New member
זה נכון

כמו שכתבתי, השאלה היא באמת אם מבינים או נחשפים לזוועות החלב/ ביצים יחד עם הבשר. גם אני לא ממש הבנתי עד הסוף את העניין הזה כשעברתי לצמחונות, ומתוך איזה שהוא רצון להדחיק, כנראה, גם לא ניסיתי להתעמק. אני לגמרי מסכימה שזה דורש מאמץ והיפתחות, כמו שכתבת.

l coyote l

New member
במצב המודעות שקיים היום, יש משהו בדבריך.

והרבה אנשים שנתקלתי בהם אכן עושים וריאציות שונות של צמצומים כאלה.
במצב רגיל של חוסר מודעות, כמו שאמרו: האינסטינקט התחושתי מביא להבנה מיידית של הסיבה להמנעות מבשר. אבל לא מחלב.
כדי להבין המנעות מחלב יש צורך בהרבה מאוד מידע שלא נמצא שם חשוף לרוב האוכלוסיה.

מכל מיני סיבות, העיקריות היא

שבשר מתקשר באופן ישיר להרג. אתה הורג מישהו, ואז אוכל את הבשר שלו. אי אפשר בלי להרוג. הקשר ישיר ומתבקש. מכאן שההיקש הלוגי הוא מיידי: לא תאכל בשר -> לא יהרגו עבורך בע"ח

הקשר בין חלב וביצים להרג הוא פחות ישיר ומצריך התעמקות (בעוד הקודם לא מצריך בכלל התעמקות, ולכן תמצאו הרבה צמחונים במקומות מאוד לא צפויים).

כשמישהו שואל אותי עם מה כדאי לו להתחיל להפחית, אני תמיד אומרת חלב. זה נכון ברמה הבריאותית, זה בדר"כ לישראלים הדבר שהכי קשה להוריד (קוטג', גבינה לבנה, גבנ"צ, ולא נשכח - יוגורט, מעדנים ושוקולד) וזו באמת תעשייה שמושתת על עקרון נוראי.
מצד שני, קשה לי לכמת סבל מול סבל (גם תעשיית העוף והביצים הן הזויות במידת האכזריות שלהן). פשוט שנושא הפרדת עגל מאמו הוא פשוט להבנה - והוא גם יתקיים לא משנה כמה לא-תעשייתי יהפכו את משק החלב. זה גורם להזדהות ברמת ההורות אבל גם אם מישהו לא רוצה להשוות בין הורות של בהמה לבן אדם - הרבה אנשים יודעים מה זה לנסות להתקרב לגור של כלבה, ולא חסרים סיפורים על הכלבה שיללה ימים ולילות כי X Y Z עם הגור שלה, אז הרבה מבינים את הכאב דרך שם.

אני מקווה שהעובדות לגבי משק החלב ימשיכו לצאת לאור, זה מדבר לאנשים ורואים את זה. זה גם כנראה המוצר שהכי הוכחה לגביו המסוכנות לבריאות האדם.

למעלה