דברים שרואים משם

alex2

New member
דברים שרואים משם

לא רואים מכאן, נפל בחלקי הכבוד להיות הסנפאי של סלבו באימון הפורום ומכאן גם דבק בי הכינוי סנפאי הפורום אצלנו בדוג´ו. בתור מי שמתאמן שנה ניתנה האפשרות לראות מבחוץ כיצד יש לתקן את הדרוש תיקון תוך הבנה של המשמעויות של הדיוק בתנועה ובתרגיל. לדעתי טוב יעשה אם באימונים יתנו לנו לשפוט האחד את התרגיל של השני בכדי לבדוק שאנו יודעים למה לשים לב, שאם כך הרי שרמת המודעות תעלה ועימה ישתפר התרגיל. נא דעתכם בנושא

mapopo

New member
אני מברך על העניין

מהסיבה שבאימון פורום באים חברים לנסות ולטעום שיטות שונות, ועושים תרגולים שמתאימים לאותה השיטה שנלמדת באותו הזמן, עצם העובדה שיש עוד משהו מאותה השיטה שעובר בן החברים, ומעיר הערות מקצועיות על איך צריך להראות התרגיל, התנועה וכודמה.. זה מבורך. מה גם אם משהו משתולל יתר על המידה אותו סנפאי פורום יכול לרסן אותו ובכך למנוע נזק גופני... בברכה, MAPOPO

... לא רואים משם.

אכן, כשמתחילים לעסוק בתחום ההדרכה (או עזרה בהדרכה), מתחילים להסתכל על דברים מזוית שונה. פתאום דברים נראים אחרת מאשר נראו לנו לפני כן. כשעוברים ומתקנים אחרים - קודם כל, זה מלמד אותנו על איך דברים צריכים להראות (למרות שהדברים הללו ידועים, אך לפעמים הדיוקים הקטנים נשכחים מעט). ושנית, בזמן האימון שלנו, כל הערות שהערנו ותיקנו תלמידים אחרים, באים לידי ביטוי בעשיה ובאימונים. לגבי בדיקה באימונים אחד של השני: בתחילת הדרך, חשוב קודם ללמד, ורק אח"כ לתת לתלמידים להתנסות בהדרכה (לשמש כעוזר מדריך, ובשלב יותר מאוחר - הדרכה עצמאית של קבוצה). למרות זאת, בשיעורים - בדיקה אחד של השני, בא לידי ביטוי בעבודה בזוגות. והכוונה היא לא להתחיל לתקן אחד את השני (במקום להתאמן), אלא לנתח את צורת העבודה של היריב, ולהתאים את הסיטואציה והמצב לכך. הדבר בא לידי ביטוי בצורה וטובה יותר - בראנדורי.

mapopo

New member
ראנדורי...

לא הבנתי ? אתה מתכוון לעשות ראנדורי באימון פורום?? MAPOPO

לא,

מה שהתכוונתי, זה שבראנדורי (אצלנו בדוג´ו), הדברים באים לידי ביטוי בצורה הרבה יותר ברורה.

alex2

New member
מה שהתכוונתי

הוא שנניח זוג יעשה עבודת זוגות לפני הקבוצה, והקבוצה תנתח או תעיר הערות כגון: עמידות לא נכונות, יציאות מקו אש, התקפה לא יעילה, הגנה ל אמספיק עגולה וכו... עצם המבט מהצד נותן זווית נוספת על איך אני נראה בעיני המדריך.

מוזר - אצלנו זה בשיטה כבר זמן רב

זה אומר שאוטוטו אנחנו נתקדם מטאי צ´י לגוג´ו?

עכשיו אני מגלה שנמחקה לי ההודעה ../images/Emo46.gif

אתמול השבתי לך, אבל משום מה נמחקה לי ההודעה... הבעיתיות היא - זמן! בד"כ אין מספיק זמן בכדי לבצע תירגול מסוג זה, למרות זאת, לעיתים המדריך כן מעמיד זוג במרכז ומבקש מהשאר לנתח את התנועות שלהם. בד"כ הדבר נעשה בכדי להשיג מטרה מסוימת (ללמוד תנועה נכונה/לא נכונה). בשיעורי בכירים וכדומה, הדבר נעשה בתדירות מעט יותר גבוהה מקבוצות של מתחילים. בכל מקרה, אם התכוונת לזוית ראיה נוספת, על איך שאתה נראה (בעיני עצמך או בהסתכלות מהצד?), בשביל זה יש מדריך ועוזר מדריך (ולפעמים אפילו יותר מאחד). למרות זאת, ניתוח התנועה של היריב שלך (בעבודה בזוגות), צריך להתבצע באופן אוטומטי כמעט. וברמה הזו - מתן תשומת לב לדיוקים וליסוד (כיצד היריב בועט, עמידה נכונה וכו´).

הרחבת אימון

לצערי הרב אין מספיק זמן באימון של שעה בלבד לשלב סוג כזה של עבודה , חשובה ככל שתהיה ודרך אגב זו הפעם הראשונה שלי בפורום אז שלום לכולכם ונעים מאד

alex2

New member
מה שהתכוונתי

הוא שנניח זוג יעשה עבודת זוגות לפני הקבוצה, והקבוצה תנתח או תעיר הערות כגון: עמידות לא נכונות, יציאות מקו אש, התקפה לא יעילה, הגנה ל אמספיק עגולה וכו... עצם המבט מהצד נותן זווית נוספת על איך אני נראה בעיני המדריך.

למעלה