דברים שצריך לעשות כשעוזבים את הארץ

The Scourge

New member
דברים שצריך לעשות כשעוזבים את הארץ

הי לכולם, אנחנו זוג צעיר שעובר חודש הבא לאירלנד (דבלין) לאחר שמצאתי שם עבודה וקיבלתי אישור העסקה. אנחנו לא ממש יודעים מה צריך לעשות כאן בארץ במצב כזה ולא מצאתי שרשור שדן בנושא. אנחנו מרגישים קצת אבודים ונשמח אם מישהו יוכל לספק מידע בנושאים הבאים: 1. ביטוח לאומי? האם ממשיכים לשלם ואיך? 2. ביטוחים בכלל (בריאות, מנהלים וכו') האם יש דרך להעביר? 3. האם צריך להודיע לגוף כלשהו בארץ? 4. צבא? 5. חשבון בנק בארץ? 6. קופ"ח? (בארץ והאלטרנטיבה באירלנד אם יש) אני יודע שחלק מהדברים כאן תלויים בנו, אבל אשמח לשמוע מה אתם, אלה שעברו relocation, עשיתם. זה יתן לי קצת פרספקטיבה. אם קיים שרשור בנושא אשמח להפניה. תודה, תומר

jonbaum

New member
אני לא יודע לענות על רוב השאלות

אבל קודם כל ברוכים הבאים לאירלנד! באיזו מסגרת אתם באים? אתה נשלח מטעם איזו שהיא חברה? יש לכם כבר איפה לגור? בקשר לקופ"ח, אני מאוד ממליץ לכם לעשות ביטוח רפואי פרטי, כי זה נותן עדיפות גבוהה יותר באישפוז ומאפשר לדלג על תורים וכו'. יש שתי חברות - VHI ו-BUPA, ואני ממליץ על BUPA כי הם יותר זולים. אני מניח שמקום העבודה שלך יעזור לך לסדר את זה.

The Scourge

New member
מצאתי שם עבודה

מבחינת מגורים, יעזרו לי למצוא. בשבוע הראשון ידאגו לי למלון. מה שמדאיג אותי זה תרופות שצריך באופן קבוע (אני אסטמתי) - איך זה עובד באירלנד? גם שם צריך לקבוע תור, להגיע בזמן ולראות זקנות שעוקפות את התור כי "יש לי רק שאלה" ? תומר

jonbaum

New member
לא צריכה להיות בעיה

אני בטוח שבאירלנד אפשר להשיג בדיוק את אותן התרופות שאתה צריך. בהתחלה כדאי להביא איזה מלאי שיספיק לך עד שתתארגן. תשאל את השכנים ואת האנשים שבסיבה ותקבל המלצה לרופא משפחה טוב (מה שנקרא GP), תלך לרופא ותקבל מרשם. עולה לא מעט ללכת לרופא באירלנד (עד 50 יורו), ולכן הזקנות שיש להן "רק שאלה" לא באות. עם המרשם הולכים לבית מרקחת וקונים שם את התרופה. במקרה של תרופות קבועות, יש הסדר שנקרא DRUG PAYMENT SCHEME או משהו כזה. החולה משלם בעצמו את ה-70 יורו הראשונים בחודש, ואם זה יותר יקר מזה (הרי יש תרופות שעולות אלפים), משרד הבריאות משלם. אני גם לוקח תרופות באופן קבוע, והן עולות לי משהו כמו 6 יורו בחודש, אז ה-SCHEME הזה לא עוזר לי. יש גם עוד משהו: יש כל מיני מחלות שמוגדרות כ-LONG TERM ILLNESSES או LTI, ומאוד יכול להיות שאסטמה היא אחת מהן. אם המחלה כלולה ברשימה, אז מקבלים בחינם את כל התרופות. אני בטוח שהכל יסתדר, אבל צריך להתרגל לעובדה שהרפואה באירלנד פחות מסובסדת מהרפואה בארץ.

jonbaum

New member
PS

באיזה איזור בדבלין העבודה שלך נמצאת? התחבורה הציבורית באירלנד לא משהו, ולכן כדאי לגור לא יותר מדי רחוק מהעבודה, אם אפשר.

The Scourge

New member
באיזור Ringsend

Dublin 4 או משהו כזה. דווקא הבנתי שהתחבורה ציבורית בסדר גמור. עד כמה המצב רע? מה לגבי נסיעה באופניים ? אפשרי? (אני מקבל אופניים כחלק מחוזה העבודה...) תודה על כל התשובות בינתיים! תומר

jonbaum

New member
אם כך אין בעיה

אפשר לגור איפה שהוא לאורך קו ה-DART ואז לא תהיה נסיעה של יותר מחצי שעה או 40 דקות. אגב, האם מדובר בחברה גדולה שנמצאת ב-BARROW STREET?

The Scourge

New member
טב עוד מוקדם לדעת איפה נגור

ובקשר לשאלה, אני מנוע מלפרט... יש באיזור Ringsend כמה חברות. אני הולך להיות באחת מהן
ושוב תודה, תומר

CillDara

New member
אה בוא נראה.... ../images/Emo8.gif

google, BT, Access Telecom (Imagine) who else
אופניים בהחלט מקובל - תתארגן לרכיבה בגשם, לא הכי נעים והכי חשוב לנעול אותן טוב טוב כי אופניים נגנבות כאן המון! * בט"ל - רצוי להודיע להם ולדאוג לתשלומי תושב חו"ל אם חושבים לחזור לארץ. * ביטוח בריאות גם אני ממליצה על bupa - יש הרבה מקומות עבודה ש bupa אוVHI ניתנים כבניפיט - שווה לבדוק מה מציאים. על השאר ענתה יפה נצר. בנוסף, בעיקרון יש להרשם בשגרירות ישראל בדבלין כשאתה מגיע - גם הם בדבלין 4 על Pembrook Road. בהצלחה נעה

נצר1

New member
קצת מהנסיון שלנו

לא הכל רלוונטי כי אנחנו עברנו לאנגליה ולא לאירלנד. הודענו לבטל"א על המעבר ובהתחלה שילמנו להם אך ברגע שהם התחילו לעשות טעויות ולהתבלבל עם עצמם (ויצא שהיינו ביתרה חיובית - שילמנו יותר ממה שהיינו אמורים), הפסקנו את הקשרים איתם ונתחשבן איתם בביקור הקרוב שלנו בארץ כי קבענו שם פגישה. לצבא גם הודענו, והם גם מקבלים הודעה ממשרד הפנים, אבל זה לא מונע מהקצינת קישור הקרציה להתקשר כל הזמן ולהציק עם שאלות מיותרות (למשל: איך זה שאין לנו מספר טלפון מקומי ישראלי שלנו לתת לה...) מכבי אנחנו ממשיכים לשלם כל חודש, גם כדי לשמור על הזכאות וגם כי בביקורים יוצא לנו להשתמש בהם לרופא שיניים ורופא נשים. באנגליה לא עשינו ביטוח בריאות בנוסף לבסיסי המוצע פה בחינם (NHS), ולנו הוא מספיק מאד (אני צורכת מוצרים נטולי גלוטן במרשם מהרופא על בסיס קבוע ועברנו פה גם מעקב הריון והכל אחלה ולא הרגשנו שצריך יותר). אני מקווה שזה עוזר
נ.ב את התוכנית פנסיה שהיתה לבעלי מהעבודה בהתחלה הקפאנו ועכשיו אנחנו מתרגמים את כל המסמכים כי המעביד מוכן להפריש לו מפה פנסיה לאותה הקרן (שלנו זה מעולה כי זה בפאונדים ונצבור ותק על הפנסיה גם).

למעלה