דברים שמעצבנים...

danielo18

New member
דברים שמעצבנים...

מה תאמרו על זה: היום היה לנו מכונית חשודה,עם שקיות סגורות בפנים וארגז מכוסה(מכונית חשודה לכל הדעות)אז עלינו מול המוקד והודענו להם ואמרו לנו שעוד קטנה באה ניידת.עוברת קטנה ועוד אחת,ועוד 19 ועוד 20 ואין קול ואין עונה..ואני שואל שוב ושוב מה לעשות ואומרים לי לחכות...אחרי 30 דקות אומרים לי תחזור לנקודה...מענין שחמש או שש ניידות שמסיירות לא יכולות לקבל אירוע כי בשלוש מהם הנהג אוכל או שהם באמצע אירוע של דוח תנועה..הרי בשביל מה הם נמצאים? עכשו אני שואל:מה אני אמור לעשות?ביקשו ממני להיות ערני ובימים טרופים כאלה במיוחד,אז למה הם לא עוזרים לי? הרי יש ריכוז קהל והתראות והכל... ועוד הם מצחקקים להם שהילדים צריכים עזרה.בקיצר נורא התעצבנתי מזה ויש לי הרגשה שאני יוצא לבד ואין לי תמיכה.אני חושב שעם כל הכבוד לשוטרים שאוכלים,אם אני הייתי במקומם,הייתי מתפנה לאירוע שכזה.אם ככה,פעם הבאה או שאני אעשה מה שבא לי ואז גם יבואו אלי בטענות,או שלא תהיה פעם הבאה,כי אם אין לי גב ואין לי תמיכה שאני אצטרך אז למה בכלל אני יוצא? למה שאני אסכן את התחת שלי ולא יהיה מי שיעזור לי? חברים יקרים,מה דעתכם בעניין..?

חבר, תשמע מה עושים..

ב"ה אני מכיר את התופעה, ששוטרים טיפטיפונת מזלזלים בדעתם של המתנדבים, וכשהמתנדבים מדווחים על מכונית חשודה, הם לוקחים את זה 'בהומור'. מה עושים במקרה כזה? אז ככה. א. בדיקת הרכב במסוף (אם הוא לא גנוב, רמת החשד תרד - ניסיון איתור בעלים דרך התחנה, (סלולרי וכו') ולבקש מהבעלים להגיע למקום באופן מידי. תאמין לי זה היה לוקח פחות מ-20 דקות כל הפרצדורה הזו..) ב. במידה וזה לא הלך? (אין בעלים, או הרכב חלילה גנוב) רמת החשד תעלה שלב אחד נוסף קדימה, ואז כבר יבואו לקראתך בלי שתבקש (רכב גנוב שהוא גם חשוד, כולם יבואו לסייע לך) עד שבאים לסייע לך, תחסום צירים (ניידת מקום אחד, מתנדב שחוסם בצד השני בעזרת פחי אשפה וכו'. ג. לעלות מול הקצין משמרת, ולבקש ממנו סיוע דחוף יותר, כך תאמר לו בקשר "ברכב יש ארגזים מוסווים, עם שקיות ניילון, בבדיקת מסוף הרכב גנוב, אני מבקש סיוע בזריזות" הוא ישלח לך סיוע מידי, ואולי אפילו הוא יגיע פיזית. ד. תבקש ממוקד 100 את הקוד בקשר של החבלנים (בגל רגיל, או בגל תחנה ניתן לבדוק זאת בשניה) ולאחר מכן אם מרכז 100 לא זימן לך חבלן, תזמן אותו אתה! וכך תדבר איתו! "יש פה רכב מסוג הונדה חונה ברח' ... ליד בנין... בבדיקת מסוף הרכב גנוב, יש בו דברים חשודים, אני לא רואה (או כן רואה) חוטים מבצבצים.. אני מרחיק מהזירה, וממתין לך". ה. תרחיק אזרחים, גם אם יגיע מישהו שיגיד שהרכב שלו (גנוב או לא) שיחכה! אתה לא נותן לאף אחד להתקרב! ו. סיימת? תמלא דו"ח פעולה, תבקש את שם החבלן, וכו', על מנת לצרף לדו"ח. ז. תשתה משהו.. תרגע, ותספר לנו פה איך היה... ליל מנוחה. Kיציק

Round 1

New member
היה לי מקרה דומה

ביקשנו ניידת משטרה לסיע לנו בקשר לאחד שהיתה לו פסילה, לאחר עשרות הדברויות מול האחראי משמרת, שאמר שישלחו ניידת, חצי שעה חכינו ואח"כ אמרו לנו לשחרר אותו...

בשביל זה עוקפים את הגל הזה : ))

ב"ה למה אתה צריך לבקש סיוע שישלחו לך ניידת? תעלה לגל של מתנ"א (שחף...) ותבקש מול המוקדנית בשחף שתשלח לך ניידת לכביש שאתה שם! אני הפסקתי מזמן להסתמך על איש זה או אחר שישלח לי ניידת. את הכל אני עושה לבד. אין לו טסט? עולה מול מתנ"א מזעיק ניידת. רכב חשוד? עולה מול חבלן מזעיק חבלן. ת.ד.? עולה מול מד"א מזעיק עזרה, ואח"כ מזעיק בוחנים. את הכל תלמד לעשות לבד. אתה עצמאי בשטח, אין יותר כיף מזה...! ליל מנוחה.

Round 1

New member
אצלנו נהוג לדוווח תמיד לאחראי

לא נראה לי זה יעבור אצלנו, יעשו לנו בעיות, למה לא דיווחת וכאלו...

danielo18

New member
הבעיה היא...

שבמשא"ז אצלנו עובדים עם מירס,וזה הקשר הפנימי של הנקודה ושל המשא"ז,ואנחנו לא יכולים להכנס לרשת המחוזית ולכן אנחנו תלויים או בשוטרים שבנקודה או במפקדה שיעזרו לנו ויזעיקו חבלן בקשר שלהםכי רק להם יש גם מכשיר קשר רגיל(בנוסף למירס).. הבעיה היא אחרת.שמתיחסים לכל פניה שלנו כאל "הילדים ביקשו.." או "הילדים בצרות" ובגלל זה אנחנו מקבלים יחס כזה מזלזל מהשוטרים.נמאס לי שמתייחסים אלי כאל ילד קטן!אם נותנים לי נשק ומחסנית ומצפים ממני לפעול מתי שאצטרך (כמו אדם גדול) ככה אני מצפה שהם יפעלו שאני אבקש עזרה ויתיחסו לבקשה שלי ברצינות..

hafifdalil

New member
איציק החביב

רעיון יעיל ביותר רק שמאוד קשה לעבוד לפיו בתחנות עירוניות. אתה מתנדב ביחידה שהיא "זאב בודד" כלומר צוות אחד שאחראי על גזרה שלמה שהיא אינה יישוב עירוני ובתחום הבט"ש שייכת למג"ב. בתחנות עירוניות זה לא עובד מכיוון שאינך יכול להיות עצמאי (כאשר אתה מתנדב קלאסי ועל אחת כמה וכמה שהוא מורכב מנוער), כל פיפס קטן חייב לעבור או דרך ניידת הסיור שממונה על האיזור שלך או דרך ר. קב' או במקרה חריג - ק.תורן. בנוסף, אתה מתנדב במגזר כפרי, כל נושא התנועה באיזור שייך למתנ"א. במיגזר העירוני יש ניידות תנועה עירוניות שזהו תפקידן או ניידות סיור שיכולות לסייע, מתנדב לא יכול להזעיק ניידת מתנ"א לתוך עיר לצורך רישום דו"ח. ונק' קטנה אחרונה, ככל שזכור לי, בטאגליין שרץ למעלה מתבקשים החברים לא להזכיר כינויים וקודים ברשת הקשר כך שאין חובה לציין ולהזכיר את מרכז 100 (שגם ככה הוא כינוי רלוונטי רק למתנדבים של מחוז מרכז) או את הכינוי שחף. בהערכה לפועלך, רן

למעלה