"דברים של אשה"

קראתי, הוקסמתי, בהחלט אשמח לצפות

חבל שהפקות מקור כאלו מוצאות את דרכן רק לאיזוטריה היחסית ולא לערוצים עמוסי הרייטינג כמו הטלויזיה הישראלית או הערוץ השני (למרות שלא היתה משמחת אותי הפסקת הפרסומות...). אשתדל לעקוב - אם תדעו על מועד הקרנה חוזרת נשמח לדעת. חנה נ.ב. שאלת תמה - בסרט של אישה, עם נשים ועל נשים - מדוע העיבוד המוזיקלי הוא של עמיר בן עיון (כבודו במקומו מונח, כמובן) ? מדוע לא אישה ?

מה זאת האפלייה הזאת?

מה זה משנה אם הוא גבר או אישה? מה שמשנה זה אם יש לו את הכישורים הנדרשים - לכתוב מוסיקה שתתאים באופן הטוב ביותר לסרט. איך אנחנו יכולים לדבר השכם והערב על לשפוט אנשים לא לפי הכרומוזומים שלהם אלא לפי הכישורים ובאותה נשימה להעדיף אנשים בדיוק עפ"י הקריטריונים אותם פסלנו? ד"א - באיזו שעה ישודר הסרט?

אני לא חושבת ככה.

מעבר לזה שאני לא משתגעת במיוחד על מה שאת מכנה תיקון אפליה, לא נראה לי שזה רלוונטי כאן. זה לא שאת אומרת שצריך לשריין יותר מקומות למוסיקאיות בבתי ספר למוסיקה בגלל אפלייה של שנים. את אומרת שכשמישהו עושה סרט ומחפש מוסיקאי, הוא תמיד צריך אוטומטית להעדיף עובדות על עובדים. זה לא מקובל בעיניי.

זה לא מה שאמרתי...

אלא כשמישהי עושה סרט של אישה על נשים זה קייס שונה. ומעבר לזה - במאקרו - לגברים יש הרבה יותר פרנסה מאשר לנשים, 40% יותר במערב, כמעט 100% יותר במדינות עולם שלישי למיניהן. אני בהחלט מאמינה שחלק מהמגמה לשינוי צ"ל שנשים תתחלנה לפרנס נשים. גברים עושים את זה בלי בעייה - זה בדיוק מהותו של ה- OLD BOYS CLUB, "שמור לי ואשמור לך", העסקת "חבר מהמילואים" בתפקידי מפתח ושאר חלופות לאותו עניין בדיוק. אני לא מבינה למה נשים לא משתגעות על תיקון האפלייה הזו - זה לא שבהפוך קיים מצב זורם שגבר ממוצע יחפש את בעל/ת הכישורים הטובים ביותר לביצוע מלאכה מסויימת. ברוב המכריע של המקרים יחפש גבר את בעל הכישורים הטובים ביותר ואין דרך אחרת לתיקון אלא תיקון האפלייה בשיריון ובהעסקת נשים ע"י נשים בצורה מגמתית. רק כך תחלחל מודעות שוויונית - בבחינת FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT - המציאות תשפיע על המגמה במקום שהמגמה תשפיע על המציאות (כפי שקרה מאז ועד היום).

נעים מאד

פעם ראשונה בפורום זה רוב ה"קומבינות" שנעשות במעגל העבודה על ידי גברים לא נעשות בגלל היות מושא הקומבינה גבר אלא מסיבות אחרות משפחה/חברים/אינטרס/ליקוקים וכו גם נשים חוטאות בזה ויותר מזה נשים כן חושבות שלקדם אישה בגלל היותה אישה זה כן ראוי (חוויתי ושמעתי על מקרים כאלה אישית). נ.ב. בקרוב אכתוב על נושא שנשים רבות ולא מעט גברים לא ידעו על קיומו זכויות הגבר מפתיע????

ענינו הוא....

שוויון בין המינים!!!!!!!!!!! וזה עניין המושג פמיניזם בהגדרתו ועל התעלמות זו בדיוק אני מדבר

שוויון בין המינים נראה לי סלוגן יפה

לשעור חינוך בכיתה י´ בערך אבל נטול תוכן ממשי. פעולה ממשית יכולה להתקיים בנושא שוויון הזדמנויות לנשים בתעסוקה ושכר, שוויון בחוק (בחקיקה ובאכיפתה כאחד), חינוך לשוויון וחינוך שוויוני, העצמת נשים, תיקון אפליית נשים וכדומה. כרגע, היות ואין מצב לא שוויוני לרעת הגברים דוקא, אין עניין "זכויות הגבר" והעמותות המטפלות בכך (רובן קיקיוניות - ולא בכדי. אחת אף הסתבכה במירמה כלפי חבריה ומקבלי שירותיה) מעניינו של הפורום הזה. באותו הבל פה - אין ספק שחתירה לשוויון אינה על חשבון שלילת זכויות שוות ממישהו אחר אלא בבחינת "גם וגם". שוויון בין המינים הינו לכן סלוגן טוב כ- VISION STATEMENT. אותי אישית מאבק "זכויות הגבר" לא מעניין בכלל. על מה ה"מאבק", כשמדובר במגזר שהוא בעל זכויות היתר דה-פקטו בכל תחום כמעט מתחומי החיים, בבית, בתעסוקה, בכלכלה, בחברה וכולי ? ועוד דבר - חיים שוויוניים יכולים להתקיים במיקרו (הם מתקיימים בביתי, למשל) אבל ההטמעה כ"כ עמוקה אצל גברים ונשים כאחד, שלמרות המודעות המחודדת של כל בני ביתי, זה עדיין כרוך במאבקים יומיומיים למימוש רציף של השוויון הזה ועדיין נתקלים בקירות אטומים מחוץ לתא המשפחתי, מדי פעם.

ניתאי77

New member
אני לא חושב שממש הבנתי...

הדרך להפסיק את שיטת ה old boy´s club היא ביצירת old sista´s club? איזה שיוויון נוצר פה? זה בסך הכל יוצר תחרות ולא שם את כולם על אותו סולם. איך שלי זה נראה זה רק יגביר ויקצין את ה o.b.c וה o.s.c . במקום להגיד "לכולם מגיע אותם הזדמנויות" יגידו "שילכו לעשות סרטים/לעבוד בחברות נשים" - נראה לי קצת מפספס את הפואנטה.

הרעיון שמאחורי ה-old boys´ club

הוא להעסיק אנשים שהיו איתך בצבא וכו´. אני מניחה שגם אני, אם אצטרך להעסיק מישהו שאני לא מכירה לעומת מישהי שהיתה איתי בקורס קצינות, אני אעדיף את השניה, מכיוון שאני כבר יודעת שאפשר לסמוך עליה וכו´ (בהנחה, כמובן, שהנתונים זהים). אני מניחה שהשורה התחתונה היא שאני לא חושבת שאפליה מתקנת היא אכן תיקון אפליה, והיא עומדת בניגוד לעקרון שלי, שלכולם מגיעה אותה ההזדמנות. איך אני יכולה לצפות מאחרים לפעול לפי העקרונות שלי אם אני לא פועלת לפי העקרונות שלי?

ניתאי77

New member
פה אני דווקא לא מסכים איתך.

אני כן חושב שלפעמים יש מקום לאפלייה מתקנת כי איך שאני מבין את זה, אפלייה מתקנת בעצם מתקנת חוסר שוויון הזדמנויות שהוא לאו דווקא ישיר אלא יכול לבוא בגלל בעיות מבניות של החברה, למרות שהוא רק פיתרון זמני: במקרה של הצבא לדוגמא, נכון שהרעיון הוא להעסיק אנשים שהיו איתך בצבא ושאתה סומך עליהם, אבל כשלא היו איתך נשים בצבא, אז יש פה בעייה מבנית ששיריון מקומות לנשים בצמרת הצבא יכול להיות פיתרון זמני שיעזור לשבור לדוגמא את תקרת הזכוכית, ואותו דבר בחברות פרטיות ועיסקיות - אבל הפיתרון הזה הוא פיתרון זמני רק בשביל שתהיה דריסת רגל נשית ושינוי נורמה בעייתית, אבל אני חושב שדבר כזה הוא כן רצוי לפעמים - תלוי נסיבות.

נגעת בלב הבעייה...

בעוד גברים יעסיקו חבר מוכר מהמילואים - נשים לא במיוחד. חלק מההטמעה הנשית היא בפירוז - כלומר, אישה שחורת עור תחבור ל/תקדם את הגבר שחור העור לפני שתחבור או תקדם אישה לבנה. נשדים מותנות לחבירה לגברים ולא אחת לשניה. אין ממש "אחוות לוחמות" - לא בחינוך ולא בחיים. זה דבר שעומד במהות המאבק לתיקון האפלייה, לטעמי. לצורך זה אנו עמלות על אתר ה- WOMEN´S NETWORK (אוגוסטוס, איה...).

בכל זאת השאלה שלך הפריעה לי

אולי מה שאת אומרת נכון באופן עקרוני, אבל אחרי שכבר ראית את השם של המלחין, ולפני ששמעת את המוסיקה שהוא חיבר לסרט, לשאול למה לא אישה צורם לי. וחבל שנשים בכללי לא מראות יותר סולידריות (וזה למשל דבר שצריך לעבוד עליו חזק. מהגן אומרים לנו שאשה לאשה זאבה ולעומת זאת גברים ימותו בשביל להציל זה את זה. אחוות לוחמים וכו´.)

shark3

New member
חנה - תקראי גלובס עמוד 70 - היום ,

אני גם אדפיס , אבל רק מחר זה יהיה כאן ב WORD...

shark3

New member
Licensa Poetica ???

אסור אסור אסור לגעת במשוררים, סופרות, בימאיות, אומניות בכלל. החליטה הבימאית שכך היא רוצה זאת - לא לגעת, תישאלי את עצמך אחרי הסרט האם המוזיקה התאימה.

למעלה