דברים שגורמים לי פשוט להרים ידיים

calisto

New member
דברים שגורמים לי פשוט להרים ידיים

http://images.maariv.co.il/cache/ART179391.html אני מצטערת, פשוט אין לי יותר מה להגיד... חבל שלא כבשו אותנו כבר והשמידו את כל המערכת הרקובה הזו שמישהו מכנה בציניות שלטון העם.

טל קר

New member
מדובר על הילדה בת ה12 שנאנסה

ונמצאת כיום בהריון. הילדה הינה עולה חדשה מאתיופיה, וכך גם האנס. בכתבה ניתן לקרוא על הטיפול הכושל בענין, כולל שחרור האנס כי אין מתורגמן אמהרית, גילוי זה שהילדה בהריון רק בחודש שביעי, או זה שמי שניהל את מרכז הקליטה בזמן האונס, לוינסון שהוא כיום סגן ראש עירית רמאללה, טוען שהוא בירר ולא היה מגע פיזי ביניהם והוא רק דיבר אליה לא יפה, ומופתע לגלות שהיא בהריון בחודש שמיני. והנה התיחסות מנהל מרכז הקליטה לעולים בו התבצע האונס. "באתי לשמעון מנהל מרכז הקליטה, מספרת פקידת הסעד, ושאלתי אותו מה הוא מתכוון לעשות עם השחרור של נאבדה (האנס ט.ק.). לתדהמתי המנהל התנפל עלי בכעס. הוא אמר שההתערבות של העירייה במה שקרה לא מקובלת עליו. הוא אמר איזו זכות יש לך לדווח על המקרה למשטרה? את יודעת שיחסי מין בגיל הזה מקובלים מאוד בעדה האתיופית? אני יכול לומר לך שהילדה הקטנה הזאת פיתתה את נבאדה ולא ההפך. אחר כך הוא הצביע על תמונה של זקן מכובד בעדה האתיופית ואמר לי שאמהות אתיופיות צעירות מביאות אליו את הילדות שלהן, כדי שהוא יהיה הגבר הראשון שישכב איתן. בחיים שלי לא שמעתי דברים שכאלה ממנהל של מרכז קליטה. בשיחה שאני קיימתי עם שמעון (הדוברת היא הכתבת - שרי מקובר, ט.ק.) מנהל מרכז הקליטה הוא כבר היה הרבה יותר זהיר. מדובר במקרה סוציאלי, לכן אני לא מוסר שום פרטים אמר לי בתחילה. אני משתדל כמה שפחות לדבר. אחר כך לא התאפק והוסיף: במקום להטיל את האשמה על השופט בגלל ששחרר את הנאשם, צריך לקרוא את ההחלטה שלו ולהבין בין השורות. אני מציע לך ללמוד קודם כל את הרגלי המין של בני העדה האתיופית לפני שאת מתלוננת על השופט. טוב עשה השופט ששחרר את נבאדה כי הוא הבין שלבני העדה האתיופית יש יחס שונה לגמרי ממה שמקובל בנושא יחסי מין" תנו לו עוד כמה שנים, והוא עוד יתגאה כמו דן תיכון שהוא הציל נפשות. של גברים כמובן.

calisto

New member
וכמו שמרצה שלי היה אומר...

אחרי שישב כמה שנים בכלא, יבין שבתרבות שלנו זה לא מקובל... (ביחס לאמירה על הרגלי המין של תרבויות אחרות). ולא, אני מאוד לא בעד פלורליזם במשפט הפלילי.

augustus

New member
ובאשר למה שמקובל בתרבות שלנו ../images/Emo46.gif

גם אין לנו הרבה במה להתגאות

מתעשקת להישאר באופטימיות שלי

כשאני קוראת את הדברים האלה וכל השאר, אני צוללת מטה-מטה. אבל שוב, זוכרת את ההבדלים העצומים בין היום למה שהיה נוהג לפני שנים לא מעטות. זוכרת את השינויים הגדולים, רואה את המלחמה והמאבק נושאים פירות. שני צעדים קדימה, אחד אחורה וחוזר, יש תקווה ואינני מוותרת עליה. למען הילדים של כולנו למען הדור שאחרי. למען הישרדותנו בטוב. מה לעשות, בשבתות אני בדרך כלל פואטית.

augustus

New member
אורין אישה יקרה...

ברור לי שיש שינוי לטובה. לפני 10 שנים, בית המשפט קיבל טיעון (אונס שמרת, סבב ראשון) שהנאנסת רצתה ביחסי המין עם האנסים. היום, במשפט של אונס רמה"ש (היו כמה כאלה), טיעון דומה נדחה ע"י השופטת בשאת נפש (אף ילדה בת 15 לא תבחר מרצונה להיות שפחת מין של חבורת נערים, היא אמרה). ומשפטו של יצחק מרדכי? זה היה בלתי אפשרי לפני 10 שנים. ברור שהנורמות החברתיות משתנות לאט לאט. אבל לפעמים אני נתקפת זעם כשאני נתקלת בתופעות שעדיין קיימות ויקח עוד זמן רב לתקן...

חצי הכוס המלאה... לפעמים אני צריכה

ממש להתאמץ ולהחזיק אותה בזוית שהיא תראה באמת מלאה קצת יותר.

למעלה