דברים היוצאים מהלב וחודרים אל הלב...

דברים היוצאים מהלב וחודרים אל הלב...

וזה המכתב במלואו:

אני כותב את הפוסט הזה מפייסבוק מזוייף, ללא שם מלא וללא סימני זיהוי שעלולים להסגיר אותי. הסיבה לכך היא, שאני, נער דתי רגיל לחלוטין שלומד בכיתה יא' בישיבה תיכונית רגילה לחלוטין, בעל מה שאתם מכנים "נטיות הפוכות", ומה שאני מעדיף לכנות, הומו. במידה שהייתי כותב את זה בפייסבוק אמיתי, החיים שלי היו משתנים דרסטית, ולא בטוח שלטובה.

לכתוב את המילה הזו, למתג את עצמי תחתיה, זה לא דבר פשוט בשבילי. אנשים כה רבים משתמשים במילה הזו בקונטציות שליליות ("יא הומו" ודומיו), עד כי נדמה שהמילה הזו היא, למרות הכל, מילה גסה. קללה. אני מגדיר את עצמי תחת הגדרה נלעגת כל-כך, וכאמור, זה לא קל. אולי בגלל זה אנשים רבים במצב שלי מעדיפים לכנות את עצמם "גייז", שגם היא משומשת כעלבון, אך לעתים רחוקות יותר.

נגיע לעיקר. למה אני מגדיר את עצמי תחת אותה הגדרה שפלה? כי אני רוצה להיות שונה? אני חושב שזה טרנדי? אני חושב שאני אהפוך ליותר פופולארי ומגניב אם אני אמשך לבנים? אני נהנה מההסתרה, מהחיים הקשים בארון, מהשקרים? נהניתי מההכחשה העצמית, מהשנאה העצמית, מהדיכאון, מהנטיות האובדניות, מניסיון ההתאבדות כשהייתי צעיר יותר ולא קיבלתי את עצמי? לעניות-דעתי, אלו לא דברים חיוביים, אלו דברים קשים שהייתי מעדיף לחסוך מעצמי. אין לי שום סיבה לרצות בעבר המדכא הזה, ולא בהווה המתסכל העכשווי.

בטח כבר הובנה כוונתי בכתיבת הפוסט הזה, ואולי זה קצת מעורר פלא: למה שאני אמשיך לדסקס בזה אם הצעת החוק לאיסור אפליה על רקע נטייה מינית עברה בשלום, למרות התנגדותכם? הסיבה לכך טמונה במה שאתם מייצגים. את שואפים לייצג את המגזר הדתי, על כל זרמיו המרובים (והמפולגים), אך בכל-זאת מצביעים נגד איסור אפליה(!!!) על רקע נטייה מינית.

למה בעצם? למה הצבעתם נגד? מכיוון שאנחנו דתיים, ו"דתי ולטה"ב זה לא הולך ביחד"? אני בטוח שאני לא מחדש לכם כלום בכך שאני מגלה את הברור מאליו: הומו דתי זו חיה שקיימת, אבל היא לא בועטת. למה? כי בפני הומו דתי עומדות שתי אפשרויות: לחזור בשאלה ולבחור בדרך "הקלה", או להישאר נאמן לאמונתו על-אף השנאה החריפה וחוסר התמיכה של המגזר הדתי בתור מגזר (ולבחור בדרך "הקשה"). הומואים דתיים גם הם חלוקים בדעותיהם, אבל לא חסרים הומואים דתיים שבוחרים להתמודד, לא לעבור על איסור משכב זכר, לא להיגרר אחרי היצר המיני, אלא לעבוד את ה' בדיוק כמו שהוא רוצה. ובכך, אין שום סיבה בעולם שמישהו יגלה כלפיהם הומופוביה. האנשים האלה עומדים בניסיון קשה ביותר, וראוי שנשבח אותם, נתמוך בהם, נעודד אותם. ובמקום זה, אתם מונעים מהם את הביטחון לדעת שבמידה שהם ייצאו מהארון (כפי שהרב שרלו סובר, זה מקל על ההתמודדות. לשמור בבטן דברים זה לא טוב), אפלייה נגדם אסורה בחוק. ובעצם – מכניסים אותם עמוק יותר לארון, שם הם יסבלו יותר, ואולי גם ייכנעו ויעברו לדרך אחרת, אולי גם יחזרו בשאלה, יברחו לדרך הקלה.

הגיע הזמן שהומואים דתיים כאלה יקבלו תמיכה מהציבור. במקום השנאה, ההומופוביה, חוסר השיח וחוסר החינוך בעניין הזה במגזר הדתי, הגיע הזמן שנקרב אותם אלינו. הגיע הזמן שאני אוכל לספר לסביבה על הנטייה שלי, כדי שאני ארגיש יותר חופשי, כדי להוריד מעמסה עצומה מעל הלב, כדי להקל על החיים שלי ואולי ככה אני באמת אבחר באמונה שלי.

ישנה עוד סיבה שאני יכול לחשוב עליה. הטענה הרווחת ש"כל גילוי קבלה של לטה"ב ישפיע על ילדינו לרעה וכו'". כמו שאומר הרב חיים נבון: "בחברות מסוימות בהיסטוריה, התפתחה הומוסקסואליות אופנתית, שהיא באמת תופעה חברתית לא בריאה. אך קשה לי לראות תופעה כזו מתפתחת בחברה הדתית. חייהם של דתיים בעלי נטייה הומוסקסואלית הם מאוד לא קלים, וקשה להאמין שמישהו יבחר להיות הומוסקסואל כשיש לו ברירה אחרת." אני אחזק אותו ואומר שבהחלט, חיים של הומו דתי הם לא קלים. מי ירצה לבחור בדרך חיים ללא אפשרות לאהוב? ללא אפשרות להיות מי שאתה?

ויודעים מה, אפילו אם הטענה הזו נכונה (והיא לא, היא דבילית ביותר) – מה אתם בעצם טוענים בזה? אתם בעצם אומרים שאתם מעדיפים לזרוק את ההומואים הדתיים הקיימים בחברה לים, להתעלם מהם ושייקרה להם מה שייקרה, וכל זה כדי שהילדים שלכם חס וחלילה חס ושלום לא יקבלו השפעה רעה מזה? לי זה לא נשמע הגיוני. להתעלם מחלק מהעם היהודי ולהקשות עליו, כדי שבעתיד הילד שלכם לא יהיה חלק מהחלק הזה.

גילוי נאות: הילד שלכם יהיה אדם מצויין גם אם הוא יהיה הומו. הכל תלוי ביחס של המגזר שלנו להומואים, וכן בחינוך שאתם מעניקים לו. אם באמת תהיה תמיכה בהומואים דתיים כמו שיש תמיכה בכל אדם עם קושי לקיים את ההלכה היהודית, המגזר שלנו ייראה אחרת, וחיים של אנשים כמוני יהיו מעט קלים יותר. ואם הילד שלכם אי פעם יצא מהארון בפניכם, לפחות הוא לא יצטרך לעבור את הדיכאון, השנאה העצמית והנטיות האובדניות. זה לא נשמע לכם מצב טוב?

במילים אחרות, בכך שהצבעתם נגד האפליה על רקע נטייה מינית, ייצגתם את ההלכה כהומופובית בפני חילונים, ובכך הגברתם את הקרע בין המגזר הדתי למגזר החילוני. במעשה הזה, דחקתם את ההומואים והלסביות עמוק יותר לארון, מיררתם להם את החיים עוד יותר ואולי אפילו גרמתם בעקיפין לחזרתם בשאלה, לוויתור שלהם. אולי אפילו להתאבדות של ממש.

שימו לב: לא מדובר כאן על נישואים חד מיניים, לא על סוגיית האימוץ והפונדקאות וכו' וכו', רק על מתן יחס שווה והוגן כלפי מי שלא עשה שום דבר רע.
אתם ישנים טוב בלילה?

בברכה, נער דתי וכאוב שנמאס לו להיות כאוב מסיבה לא מוצדקת.

http://www.kamoha.org.il/?p=17837

אגב העליתי את המכתב בדפים של...

הבית היהודי
נפתלי בנט - שר תמ"ת
אבי וורצמן - סגן שר החינוך

אתם מוזמנים להכנס לשם ולשים לייק...

אלה הקישורים לדפים הנ"ל

למעלה