המלצתם לי כאן בפורום להשתמש בדבק שקוף RAVENSGURG אני חוששת להרוס את הפאזל (5000 חלקים) אשמח לדעת איך בדיוק משתמשים בדבק. ניסיתי להשתמש על חלק מאוד קטן וקיבלתי את הרושם שנשאר סימן של הדבק. האם צריך לשים תחתית (הפאזל יושב על קרטון גדול). אודה על עזרתכם
מורחים את הדבק על הפזל כ-4 פעמים רצוף ללא הפסקה ובסיום כעבור כמה דקות הדבק מתייבש ולא משאיר שום סימן ,הוא אפילו נותן לו הברקה קלה. בקשר לקרטון , אם הקרטון הוא הקרטון שהפזאל ישב עליו אז אין לך שום בעיה , כי הדבק יכול לחלחל פנימה ולהדביק אותו לקרטון. בהצלחה.
מרחתי את הדבק מספר פעמים - הפזל נשאר אותו הדבר ואפילו הרוס כתוצאה מהדבק! מדובר ב 5000 חלקים - יש רעיונות אחרים מה לעשות, אני לא יכולה למסגר את הפאזל בגלל שאין לי דרך סבירה להדביק אותו תודה מראש!!
מספיק דבק בכל מקרה אם יש חשש להרס התמונה תמיד אפשר להדביק בשיטה האיטית: למרוח דבק פלסטי על הצד האחורי בשכבה דקה על חתיכות קטנות מהפאזל שניתן להרימם ביד ללא סיכון שיתפרקו ואז להדביק על קרטון או דיקט (5000 חלקים עדיף דיקט ) להניח ספרים כבדים במשך מספר שעות עד לייבוש מלא (להיזהר שהדבק לא יעבור בין החלקים וידביק את הספרים אם עובר יש לנגב מיד ) מקווה שעזרתי ושתצליחי להדביק בלי נזקים