דבק לכל מטרה

makiko

New member
דבק לכל מטרה

שלום,

אני מחפש דבק 'לכל מטרה': להדביק צעצועי פלסטיק שנשברו וכו'.

היום אני משתמש בדבק חם, אבל בכל הדבקה, נמרח הדבק ורואים את מקום ההדבקה.

מחפש דבק פשוט, מהיר וחזק. Allaround... כזה ש'טוב שיש בבית'

(כמובן - לא בשביל להדביק דברי אקסטרים, כמו אופנים / נעלים וכו')

יש לי גם דבק מגע בבית, אבל על מנת להשתמש בו זה פרוייקט (לנקות את המשטח, למרוח כאן, למרוח שם, להמתין 20 דקות, וכו')

באם יש דבק כזה מהום סנטר (או אפילו ללינק מ DX - אשמח).

תודה.

gb228

Active member
יש משהו בשם E6000 (או E3000)

לא זוכר את המספר המדויק. לא השתמשתי בו עדיין - קיבלתי לאחרונה שפופרת שלו ממישהו שטוען שזה מדביק הכל וטוב.

E6000 שקוף, בא בשפורפרת, מתאים למגוון רחב של חומרים.
לשם לב להוראות, מכיל חומרים לא ידידותיים בלשון המעטה.

gb228

Active member
לא צריך להבהל

החברה מפרסמת MSDS - מרפרוף נראה שזה לא יותר מסוכן ממוצרים אחרים שמכילים סולבנט זה או אחר. ההתראות שם די דומות לאלו שמופיעות ב MSDS של סופרגלו למשל (ואני מניח שגם בדבק מגע מכל סוג שציינת שאתה עובד איתו לפעמים).
כמו כל חומר שמכיל סולבנט צריך לעבוד במקום מאוורר, להשתדל להמנע ממגע נרחב/ממושך עם העור ובטח שלא להכניס לעיניים או לבלוע.
צריך גם לשים דברים בפרופורציה, אחרת כמעט כל מוצר מלאכותי שאנחנו חשופים אליו הוא מסוכן - זה מצב אחד בו משתמשים בחומר בכמויות קטנות בשימוש אקראי לעומת שימוש בכמויות גדולות וחשיפה יומיומית ממושכת בתעשייה.

אלי.

New member
'דבק הוברמן' משמש רק להדבקת כינורות.

יתכן שהתכוונת לגוטרמן.

Mישהיא

New member
E6000 ...מעולה - מומלץ בכל בית

נראה לי שיותר יעיל להשתמש בדבק

3 שניות (סופר גלו / קייזי גלו וכיו"ב).
בכל מקרה, אם אתה קונה E6000, קח בחשבון שהוא מתייבש מהר מאוד ולכן, במידה והשימוש אינו נרחב מאוד, כדאי לקנות שפופרת קטנה.

ofekdean

New member
לא הייתי משתמשת בו לדברי ילדים

כמו צעצועים או דברים שיכולים להיכנס לפה...

וכשמדביקים איתו רצוי מקום מאוורר. פעם יחידה שהייתי ליד הדבק (ולא אני הדבקתי בכלל) האדים היו מאוד חזקים וההרגשה הכללית היתה לא משהו...

makiko

New member
וכמעט באותו עניין: איזה דבק יכול להדביק מעצור

שלום,

יש לי מעצור לדלת באמבטיה (מגנטי), הנתפס לדלת (פנדור).
בתחילה היה מודבק עם דבק דו"צ מקורי - אבל נפל לאחר כמה שבועות.
ניסיתי עם דבק דו"צ חדש - נפל גם כן.
ניסיתי עם דבק חם - נפל.

עם איזה דבק עוד לנסות?

חשוב שהדבק לא ידבק מייד, כיון שעלי לכוון את הזוית והמיקום המדויק להדבקה, מעט לכווננן ורק לאחר מכן לחכות להייבשות הסופית.

תודה.

Ohad4Z5RZ

New member
ספר לי אם תמצא משהו שכזה...

אני דוגל בגישה שלכל יישום, יש את הדבק המתאים.
אמנם בבית אני מחזיק רק בסופרים - 7 וגלו שמכסים את רוב התיקונים הקטנים באזור.

אבל בעבודה, זה סיפור שונה. אני עוסק באלקטרוניקה ומערכות מולטי דיסיפלינריות, ושם יש כמה יישומים (מבחינתי לפחות):
1. סופר גלו להדבקות קטנות (רכיבים על מעגלים, הדבקות זמניות עד שדבקים אחרים יתייבשו, חלקים קטנים כשיש ממשק טוב ביניהם וכו').
2. דבק אפוקסי להדבקות והגנות על מעגלים אלקטרוניים, יציקות לאטימה או בידוד טרמי וחשמלי, אבטחת ברגים (סיפור ארוך, אבל לא אוהב להשתמש בלוקטייט).
3. סיליקון - להדבקה כאשר נדרשת גמישות, אבטחת מחברים, אטימה וכו'.

ישנם עוד כמה דבקים, אבל הם נגזרות של אלה שהזכרתי.
סה"כ, מספר דבקים מצומצם למגוון רחב של יישומים.

החוכמה היא להבין מה היישום ולהתאים את סוג הדבק אליו. קצת הכרה של סוגי הדבקים ותכונותיהם, ואתה מסודר.

Mישהיא

New member
למה לא אוהב לוקטיט.?

מתכוונת להשתמש על בורג עקשן
אשמח לשמוע - סיבה

Ohad4Z5RZ

New member
סוג של אמונה טפלה

נסיון העבר מלמד שכל בורג שהוזלף עליו לוקטייט - דינו להיפתח עוד כמה פעמים... ואז מתחיל הבלאגן של ראשי ברגים אכולים/דפוקים ושות'.
אני מעדיף דיסקה+דיסקה קפיצית על פני שימוש בלוקטייט.
במקרים קיצוניים, אני משתמש גם בדבק אפוקסי להדבקת ראש הבורג לסביבה.

מעבר לזה, ישנם סוגי לוקטייט שאינם מסתדרים טוב עם פלסטיקה, וגורמים לפלסטיק להתפורר.

למעלה