דבק ביולוגי

דבק ביולוגי ../images/Emo53.gif

בנות שאלה דחופה מישהי שמעה על דבק ביולוגי- האם זה מעלה את הסיכויים להיקלטות העוברים לפני כמה זמן אני זוכרת שמישהי אמרה כאן בפורום שבעת ההחזרה שמו לה דבק ביולוגי וההריון נקלט האם למישהי יש חומר כתוב על הנושא והאמת היא שרציתי גם לדעת מה דעתכן בנושא האם כדאי לבקש להשתמש בדבק ביולוגי היום היתה לי שאיבה ואם הכל יהיה בסדר אז ביום רביעי תהיה ההחזרה וביקשתי מהרופא להשתמש בדבק ביולוגי והוא הסכים לדעתכן כדאי לי? תודה על העזרא זה מאוד חשוב לי

מיכל ק-ש

New member
דבק ביולוגי

הנושא עדיין מאוד שנוי במחלוקת ויש מספר מצומצם של בתי חולים בארץ המסכימים להשתמש בדבק. הבחורה שאת מדברת עליה היא היהלום שבכתר ואולי כדאי לך ליצור איתה קשר. צירפתי את תשובתו של פרופ´ זיידמן לגבי שאלה בנושא. בהצלחה בהחזרה ובהמשך.

לי שמו דבק ביולוגי

הי גוליה, אני עברתי I.V.F והוחלט לשים לי גם דבק ביולוגי. הרופא אמר שדבק ביולוגי שמים בדרך כלל לנשים שלא נקלטו אף פעם ואז הסיכוי שלהם גדול יותר, לי היתה בעיה של הפלות חוזרות ולכן חשבו שהדבק יעזור לעוברים להשתרש טוב יותר ושלא יפלטו מהרחם, ואכן כך היה, הוחזרו שלוש מוקפאים ולתדהמתי שלושתם נקלטו. אני חושבת שאם נותנים לך תיקח, הציעו לי, לא היה לי מה להפסיד והסכמתי, וברוך השם זה עבד, בדיעבד רק אחר כך קראתי שזה קצת מסוכן ויכול להיות רעיל לאם ולעוברים. בכל מקרה אם היו מציעים לי את זה גם היום הייתי הולכת על זה, הסיכויים של זה טובים מאוד. מחזיקה לך אצבעות חזק חזק, בהצלחה.

תודה על התשובות ושאלה ליהלוםשבכתר

יהלום יקרה ,רציתי לשאול אותך מה זאת אומרת מסוכן ורעיל לאם ולעוברים? האמת היא שאחרי שקראתי את ההודעה שלך בנושא עלה לי הרעיון לבקש כי עד כמה שאני זוכרת את מטופלת בהדסה הר-הצופים וגם אני , אצלי זו "רק הפריה שניה אבל אני עם היסטוריה של 2 הריונות מחוץ לרחם . האמת היא מה שמטריד אותי זה שהרופאים לא הציעו לי את זה אני בעצמי ביקשתי והם כמובן נענו ויותר מלחיץ אותי אם יש לזה חסרונות ,למרות שהבנתי מהרופא שאם משתמשים בזה זה רק יכול אולי להועיל וזה לא מזיק האם זה כך גם מניסיונך? תודה על התשובה .

לגוליה המתחדשת שלום

גוליה אינני זוכרת איפה בדיוק קראתי על דבק ביולוגי שזה רעיל לאם ולעוברים, אם אינני טועה זה היה בספר המדריך המלא לפריון (הישן), הייתי אצל חברה ועיינתי בו ונדמה לי ששם זה כתוב. ממש לפני שבועיים קניתי את המדריך המלא לפריון (החדש) ויש שם פרק על דבק ביולוגי, אבל אין שום תזכורת לגבי זה. מה שאני מציעה לך זה לבקש מהבנות בפורום שיש להם את הספר הישן שתבדוקנה עבורך האם שם זה היה כתוב ואולי יוכלו לצטט עבורך את הכתוב. האמת שכשאני קראתי את זה הייתי כבר אחרי טיפול שהצליח, לדעתי בגלל הדבק, ולא כל כך התעמקתי בנושא, זה ככה חלף בין עיני בזמן הקריאה. מקוה שעזרתי, אשמח לשמוע אם באמת זה כתוב שם ושאני לא סנילית כל-כך. בהצלחה.

למעלה