דבקה כייף

דבקה כייף

שנה אזרחית טובה לכולם, שתהיה שנה של שלום ואהבה לכל המעונינים אני מלמד ביום א הקרוב את "דבקה כייף" באולם הספורט של פרס נובל רח' הנרי קיסינג'ר 5 מערב ראשוןלציון חג שמח ויקטור

ויקטור - ../images/Emo51.gif על ההרקדה היום

ו
שריעננת ואיווררת ריקודים שלא נרקדו כבר מזמן כמו "אשהה בו" ונוספים - רויטל, עיזרי לי
(אני ממש גרועה בשמות...
)

כוונתך לאשאבו של שושן בבר

ריקודים נוספים - אש האהבה, סמל אהבה (מאז שנאלצתי להפסיק לרקוד אצל ויקטור לא נתקלתי בו הרבה). מצטערת, כנראה שהחום השפיע עלי, לא זוכרת כרגע שמות נוספים.

ידעתי שאני יכולה לסמוך עלייך.. ../images/Emo140.gif

ו
גם לעזרא. דווקא את השניים שזכרת יוצא לי לרקוד מדי פעם, התכוונתי באמת ל"מאמין באהבה" שעזרא הזכיר, ואאל"ט, היה עוד ריקוד אחד במעגלים שנשלף, גם הוא, מהנפתלין... אולי יש עוד מישהו שיודע על מה אני מדברת (כי אני לא ממש זוכרת...
)

ויקטור יש הרבה שרוצים לילמוד בפתח

ויקטור יש הרבה שרוצים לילמוד את הריקוד דבקה כיף בפתח תיקוה. תודיע אים אתה מלמד והיכן? דרך אגב הריקודים שלך נהדרים.

ואלה שלא "פחדנים" ממי הם

צריכים ללמוד? זכותך להחזיק בדעותיך וגם לבטאן, אך אנא... אמנם הדף (אינטרנט) סובל כל ביטוי אך אנו, בני תרבות, מצווים אנו לחשוב לפני שאנו משרבטים משהו ומשגרים אותו לחלל הפורום.

לירון בזכות מרקידים אמיצים יש חשק

להמשיך לירקוד ריקודי עם. כל המרקידים שאני מכיר פחדו להתחיל ללמד ריקוד קשה ובמיוחד דבקות, אני בכלל לא מכיר את ויקטור גבאי אישית ואף פעם לא רקדתי אצלו. אבל אים הוא החליט ללמד דבקה ועוד כזו קשה. אני מוריד לפניו את הכובע.סוף כל סןף מחבר ריקודים מעולה הבין כמוני שלב ליבו של ריקודי העם הם דבקות,וגם ריקודים תוססים שדומים לדבקות כמו הורה בן או את אותי שופטת,או ערב טוב,ועוד ועוד,ולא כל ריקודי הזוגות הקלים שכל יומים יוצא ריקוד חדש ,במיוחד בזוגות ,הלואי שיהיו עוד מדריכים אמיצים כמו ויקטור גבאי, רק אז אני אדע שריקודי העם חזרו למה שהיה פעם.

יפה שאתה מחמיא לויקטור

ורואה במעשהו אומץ. זכותך וזה בסדר שאת כותב זאת. לגבי דבקות כ"לב ליבו של ריקודי העם" ורשימת הריקודים התוססים שמנית... שוב זכותך לחשוב כך וגם לכתוב כך, רק זכור שזו דעתך הסוביקטיבית ויש כאלה שחושבים אחרת ממך. אני רק חש סתירה בין מה שאתה כותב על ריבוי של ריקודים חדשים ומצד שני אתה מהלל ומשבח את "הורה בן" ו"את אותי שופטת" שלעניות דעתי אינם ריקודים ישנים מאד וגם לא חוברו על ידי כאלה שבר מזמן לא חיברו ריקוד חדש...

מה לעשות בין ים הריקודים החדשים יש

ריקודים תוססים בסיגנון הדבקות , שכחתי גם את כחול ריקוד האירי,אני בעד הריקודים האיכותים ,היפים שנותנים חשק לבוא ולירקוד. לירון אתה יודע שאני מכיר הרבה רקדנים שרקוקדים ריקודי עם ואפילו לא למדו את הבסיס כמו צעד תמני , וצעד תמני אחורה ואפילו סיכול חילוף ואתה לא תאמין הם רוקדים מאות ריקודים ורובם ריקודי זוגות, וגם מעגלים,מה שאני טוען שאסור לרוץ עים מאות ריקודים חדשים.

נראה לי שהכיוון שלך הוא ריקודי עמים

שמת לב שהבאת כדוגמאות ריקודים ללחנים לא ישראליים ? הורה בן הפרסי, את אותי שופטת שנרקד בביצוע היווני ו "כחול" שאומנם חובר ע"י להקה ישראלית, אך כפי שכתבת זהו לחן בסגנון אירי.

הכיוון שלי ריקודים תוססים

במיקרה יצא לי כלהריקודים שאמרת, ערב טוב, קוראים לנו ללכת ,דבקה אוריה, שדמתי, שיר השירים ועוד. נכון פעם רקדתי גם המון ריקודי עמים , אבל זה נעלם, אבל כיום אני אוהב ריקודים ישראלים ואיכותים.

ZEEVS1970

New member
אני דווקא מסכים עם דב

המילה תוסס מציינת משהו פעיל,מלא חיים או מבעבע שמדובר במשקה מוגז. במילון מורפיקס היא מתורגמת כך: effervescent, bubbly ; lively, active, vigorous אני ממש לא רואה קשר בין הריקוד הכבד והשורשי "שדמתי" לכל המילים האנרגטיות האלה.

למעלה