דאטקאד

מצב
הנושא נעול.

elirz

New member
דאטקאד

דאטקאד
צהרים טובים שמעון ולכולם במשך הימים האחרונים אני משחק עם התוכנה אבל לא מצאתי דרך שתי פעולות בסיסיות 1. איך אני מאריך קו נתון. דוגמה: יש לי קו באורך של 2מ' ובמרחק של 1מ' מקצהו יש קו שניצב לו ,יש דרך להאריך את הקו (או שרק הפקודה STRETCH יכולה לבצע את המטלה). 2. האם יש פקודה שיכולה "לשבור" קו נתון, דוגמה: יש לי קו באורך 3מ' ואני רוצה לשבור אותו במרחק 2מ' מקצהו. 2מ' להשאיר את הקו במצבו הנוכחי והמטר הנשאר להפעיל עליו SHANGE ולשנות לו את הצבע . תודה מראש על התשובות חג שמח. אלי.

דטהקאד

דאטקאד
צהרים טובים שמעון ולכולם במשך הימים האחרונים אני משחק עם התוכנה אבל לא מצאתי דרך שתי פעולות בסיסיות 1. איך אני מאריך קו נתון. דוגמה: יש לי קו באורך של 2מ' ובמרחק של 1מ' מקצהו יש קו שניצב לו ,יש דרך להאריך את הקו (או שרק הפקודה STRETCH יכולה לבצע את המטלה). 2. האם יש פקודה שיכולה "לשבור" קו נתון, דוגמה: יש לי קו באורך 3מ' ואני רוצה לשבור אותו במרחק 2מ' מקצהו. 2מ' להשאיר את הקו במצבו הנוכחי והמטר הנשאר להפעיל עליו SHANGE ולשנות לו את הצבע . תודה מראש על התשובות חג שמח. אלי.
דטהקאד
היי אלי 1. הפקודה strech יעילה אם אתה רוצה להזיז גם את הקו הניצב. במקרה שאין ברצונך להזיז את הניצב, נראה לי שהכי פשוט לשרטט קו חדש ולמחוק את הישן. יש גם אפשרות לשנות את אורך הקו בפקודת change ואז lenght קצת כמו באוטוקאד, אבל זה יותר מסורבל. יש פה גם עניין של שכבות, אם אתה עובד בשכבות שונות, strech תמשוך רק את השכבה הרצויה אם תרצה. [active layer] 2. במקרה כזה, כדאי להשתמש בפקודת trim שתעשה פינה בין הקו המקורי והניצב לו. את היתרה, לשרטט קו חדש, אפילו באורך חפשי לכיוון האנך ובצבע חדש וגם לו לעשות trim עם הניצב. חשוב לציין, שהתכנה מאפשרת לרב הפעולות כמה אפשרויות לכל פעולה ואתה בוחר את הדרך מתוך איך שנח לך או איך שתתרגל. אבל בשביל זה צריך להכיר את התכנה היטב. אני למדתי את התכנה בעצמי, ולאורך זמן נוספו כל מיני "גילויים". יש מצב שהתכנה מאפשרת כל מיני אפשרויות שעדיין לא גיליתי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה