דאדא- אתמול בערב
אחרי מבחן גדול שעבר, החלטנו לחגוג בדאדא, שנמצאת 2 דקות נסיעה מהבית. אחרי כ"כ הרבה ביקורות ששיבחו (וגם אחת שלא..
) החלטנו לבדוק בעצמנו. המקום פצפון! ממוקם במקום הזוי קצת, אם לא הייתי יודעת בדיוק איפה לחפש אין סיכוי שהיינו קולטים את המקום. 3-4 שולחנות קטנים בחוץ (מי יישב בחוץ בקור הזה??
) ועוד 4 שולחנות בפנים. המקום כולו בגודל של חנות מכולת. הגענו בסביבות 20:00. היה ריק. בהמשך התמלאו 2 שולחנות נוספים. שורה תחתונה: היה אחלה, מרות שלא כל המנות היו מושלמות. יש משהו במקום, שנורא בא לנו שיצליח להם. לראשונות חשבנו ללכת על השרימפס בצ'אטני מנגו ועל הקלמארי. אבל בגלל שלעיקרית לקחתי פטוצ'יני פירות ים, המרנו את השרימפס במנה של רביולי בכרישה.
פתיחה- לחם נחמד, שהגיע חם במידה, עם פסטו גס של עשבי תיבול וחמאה.
צ'ופרנו בטעימה מתנה מהמטבח- באחד מהספיישלים שהוצעו לנו כמנה ראשונה, שלא הופיע בתפריט: ג'מבו שרימפס בציפוי של זעתר. הגיעו שתי צלוחיות קטנות, עם ג'מבו שרימפס שמנמן על כל אחת מהן, היה טעים!! אבל כנראה שהשמן לא היה חם מספיק (בעיה שעלתה גם במנה נוספת, אח"כ), והשרימפסים היוט ספוגים בשמן. חבל. אבל המנה בהחלט טעים. הגיעו עם פילטים של תפוז, ועוד משהו שאני כבר לא זוכרת. ולמנות הראשונות שהזמנו:
רביול במלית כרישה עם גבינת גורגונזולה. מגיע רביולי אחד גדול, מסכימה עם ליידי (היא כתבה את זה.??) שזה לא רביולי אלא יותר דומה לסמבוסק, כי הוא אפוי, או אולי הוא היה מטוגן? אני כבר לא זוכרת. בכל מקרה- הבצק לא בושל כמו פסטה והיה קראנצ'י. מלית מצויינת של כרישה ובצלים, הרוטב יחד עם הגבינה היו מעט כבדים, אבל טעים מאוד.
קלאמרי קריספי- דווקא הנקודה הפחות טובה. הקלאמרי הגיעו לא ממש קריספיים. כנראה ששוב בגלל שהשמן לא היה חם מספיק והציפוי היה ממש ספוג, ולכן גם איבד מהמרקם הקריספי. עדיין היה טעים מאוד, אבל יכול להיות טוב יותר. המצע של מנגולד היה טעים, בדיוק כמו שאני אוהבת- לימוני וחמוץ. לעיקריות:
אנטריקוט- הבן זוג לא נפל, היה טעים אבל הוא אמר שהבשר שומני יותר מהרגיל. הפירה שהוגש כלווי היה עם חרדל, ולמרות שהוא אוהב את השילוב (בבית הוא תמיד מכין פירה עם גרגרי חרדל), הטעם היו לטעמו חרדלי מדי.
פטוצ'יני פירות ים- וואי, איזו מנה. עשירה בפירות ים (קלאמרי, ראשי קלאמרי, שרימפסים וצדפות). רוטב מעולה. היה כל כך טעים!! באמת! זה לא היה ספתם רוטב של שמנת שזרקו לתוכו קצת פירות ים, הטעמים היו מדוייקים, התיבול היה מעולה, אחת המנות היותר טובות שאכלתי.
לקינוח לקחנו ברולה מרווה- הקרם עצמו היה מצויין, מרקם מדהים, מתוק במידה, עם טעים עדין של מרווה. הסוכר השרוף כנראה נטחן עם מרווה כי הטעם היה דומיננטי, אולי טיפונת יותר מדי- כי יחד עם המרירות שיש לקרמל השרוף זה היה קצת מריר מדי, אני נהניתי בכל מקרה. השירות היה מקסים, מאוד משתדל (ומצליח). מקום עם אווירה אחרת. פיצפון ואינטימי. אבל גם השף הכי כשרוני צריך להתחיל איפשהו.. הלוואי שיצליחו, כי המיקום בעייתי אבל האוכל מצויין.
אחרי מבחן גדול שעבר, החלטנו לחגוג בדאדא, שנמצאת 2 דקות נסיעה מהבית. אחרי כ"כ הרבה ביקורות ששיבחו (וגם אחת שלא..