דאבל קלאץ´

דאבל קלאץ´

שלום שלום. אני קורא נלהב של הפורום.. ומאד מתעניין במכוניות..אוקי. עכשיו לשאלתי... נשאל פה על דאבל קלאץ והבנתי .. אני חושב.. עכשיו.. אותי לימדו מהתקופה שהייתי הולך עם החבר שלי למפגש שיש בצפון ת"א על כך.. שמושכים את ההילוך..מפילים את הידית(ללא קלאץ) לניוטרל ואז לוחצים על הקלאץ משלבים להילוך הבא .. ומשחררים .. כלומר שהרגל לא נשארת למטה.. היא יורדת ועולה במהירות..בכך שעושים את זה במהירות.. קורה העניין שהקלאץ נלחץ שאנחנו כבר העברנו את הידית הילוכים והיא כבר נמצאת בדרך להילוך הבא עכשיו.. זה יותר טוב מדאבל קלאץ ? והאם מישהו מכיר את זה?

be_roo

New member
זה לא קשור

דאבל קלאץ זו טכניקה להורדת הילוכים, אתה מתאר העלאת הילוך שבסך הכל את הוצאה מההילוך הנמוך לניוטרל מבצעים ללא קלאץ. ורק בשילוב להילוך הבא מכניסים את הקלאץ. להעביר לניוטרל ללא קלאץ אין שום קושי, אך תצטרך לקבל תשובה מהאנשים הטכניים אם יש סיכוי לגרימת נזק. SI
שיר, אם יש דוושה שלישית, כדאי להשתמש בה

אוקי..

אבל אני בעצם נוהג על הוולקן האוטומטית ככה שסתם שאלה.. הדאבל קלאץ הוא רק להורדת הילוכים?

כן

כאשר אתה מבצע דאבל קלאץ אתה מעלה את הסלד של המנוע לפני העברת ההילוף כדי לסובב יותר מהר את תיבת ההילוכים כדי שההילוך ישתלב בקלות - תקנו אותי אם אני טועה בקשר לזה

rigi

New member
בזמנו....על הקלרקים הצבאיים

דהיינו טרקטורים בח"א הייתי מעביר הילוכים ללא קלאץ בכלל (זה לא משנה כל כך ...כי אפשר להתחיל ולסיים בהילוך רביעי 25 קמ"ש..) וסיפרו לי שבמשאיות זה גם ניתן לעשיה (להעביר ללא קלאץ´ בכלל). כעיקרון כשלמדנו נהיגה על הקלרק זה כלל דבאל קלאץ´ גם בהעברת הילוך וגם בהורדת הילוך .

למעלה