ג ע ג ו ע י ם !!

ג ע ג ו ע י ם !!

אחחח... איזה כיף היה יכול להיות היום לאחר 30 יום של מנוחה וטיולים מותרים ברחבי הארץ, ולהנות מלהביט בים,בגלים,בשקיעה, ולצאת לקיברי צדיקים ולהרבות בתפילה להצלחת זמן קיץ... ולאחמ``כ חוזרים לבית למנוחה של אגירת כוחות... והיום מגיע הזמן שכ``כ חיכיתי לו - מתחילים לארוז מזוודות, מארגנים ציוד של שלושה עד ארבעה שבועות, ונפרדים מהבית בשמחה ובחיבוקים להורים, לוקחים כסף מועט לסיגריות ונסיעות - יותר מיזה אין עוד שום הוצאות, ומגיעים אל ``העיר מקלט`` מקום שבו המחשבות יותר טהורות, נכנסים לבית מדרש הממוזג, וניגשים למסכת החדשה עם כל השמחה והשלווה, חיים כבני אדם מסודרים - יום זה יום, ולילה זה לילה, יש לך 3 ארוחות מסודרות - מתיישבים,אוכלים,וקמים... לא מבקשים לפנות את האשפה בסיום הארוחה . חיים משוחררים ללא צרות,דאגות,ונסיונות ! מה יכול להיות יותר מתוק מגן עדן עלי אדמות ?! גדלים בשם טוב, בכבוד, ובסיפוק רוחני, וברוגע נפשי !! והנסיונות מאוד מועטים וניתנים לשליטה . וכרגע אני קם ומגלה שבסה``כ חלמתי חלום וורוד שאיננו מתגשם, הלב בוכה ושואל ``למה אני לא זוכה להתגשמות של החלום הוורוד הזה`` ?? אבל אני לא שוכח את אותם המחשבות שחילחלו בי בזמן שהותי בישיבה על העולם הוורוד שנמצא מחוץ לישיבה, וכרגע אני שואל את אלוקים ``למה זה הגיע לי`` ?? ``למה יצאתי מגן עדן לגהינם ??`` תפילותי לאלוקים שישמע את צעקתי ויחזירני למקומי האמיתי !! ולא יהיו תוצאות כאלו של בחורים צדיקים שיושבים והוגים בתורה, וחושבים על עולם קסום שמסתתר מאחורי כותלי בית המדרש, כי זה בסה``כ סינוור של היצר הרע שרוצה להמית את האדם בייסורים של חוסר רוחניות ....! וכבר ידוע ההבדל בין חכם לפיקח - חכם לומד מטעויות של עצמו, ופיקח לומד מטעויות של אחרים... ונזהר לא להכנס לאותם מיכשולים, כדאי מאוד ליטול חלק מהפיקחים, ולהימנע ממשא ומתן עם אותו אחד שרודף להשיגנו בכל מקום, ובכל זמן, לא נח לרגע אחד, גם כשאנחנו ישנים הוא ער ורוצה לקחת אותנו איתו לבית הקברות - ``היצר הרע`` !!

19אריאל

New member
צ`מע אחי...

בזכותך אני מעריך יותר את מה שיש לי בידיים... יהי רצון שתזכה שוב גם אתה!

למעלה