ג י ו ס - ל צ נ ח נ י ם ! ! ! ! !

dmor_il

New member
ג י ו ס - ל צ נ ח נ י ם ! ! ! ! !

שלום לכם! מה שלומכם? במידה ומישהו ממכם מכיר מישהו שהתגייס לצנחנים, או אתם בעצמכם עוברים את התהליך של הגיוס לצנחנים, אנא הגיבו! ובאמת, מי שלא יודע, שלא יענה! רציתי לבקש ממכם מידע על ימי השדה, גיבושונים וגיבוש (ובכלל כל מה שקשור) למסלול שעובר מי שרוצה להתגייס לצנחנים. מה עושים שם? כמה זה קשה? וכל דבר מועיל ומעניין שאתם יכולים לשפוך על הנושא. (הכל הכל הכל - פירוט כמה שיותר מלא :)), האם הדגש שם הוא יותר על כושר גופני או על חוסן מנטלי וכ``ו? בנוסף, אם אתם יכולים פחות או יותר לתת זמנים, כאילו, באיזה חודשים זה קורה וכ``ו. בתודה והערכה רבה, דניאל.

palmino

New member
תשובה לשאלתך

אז ככה , עשיתי לפני כחודשיים גיבוש לצנחנים\ דובדבן , ועברתי את הגיבוש לשלב הראשון של יחידת דובדבן, אבל ויתרתי על הגיוס לצנחנים ןעל הזכות שניתנה לי לעשות גיבוש לדובדבן שהוא השלב השני כדי להתקבל ליחידה, לטובות הנ``חל המוצנח (פלוגת בני משקים לפיקוד) שגם את הגיבוש שלהם עברתי. בנוגע לשאלתך מה צריך מלש``ב (מעומד לשירות בטחון) לעשות כדי להייתגיס לצנחנים , אז ככה הוא צריך קודם כל לסמן במנילה שהוא מקבל, שהוא מעונין להתגייס לצנחנים וצריך למלא בקשה זו במידה הרבה ביותר מכיוון שיש ביקוש גדול להתגייס לחטיבה. ואז מקבלים זימון בדואר לגיבוש יומיים, שהגיבוש לא קשה כלכך אני יכול להגיד לך שביום הראשון של הגיבוש אתה מרגיש כמו בקיטנה נותנים לך לאכול את נח כל הזמן עושה מבחן בראור (ריצת 2000 כפיפות בטן ושכיבות שמיכה) ואח``כ אתה הולך לישון קם בשלוש וחצי בלילה ועד 9 בבוקר מתזזים אותך עם שקים זחילות דיונות, ההיתי שבועיים לפני גיבוש צנחנים , בגיבוש של הנ``חל המוצנח שהוא פי 7 קשה מצנחנים (אולי בגלל זה לדעתי גיבוש צנחנים לא קשה כלכך),וההיתי גם ביום סיירות, וצנחנים זה הגיבוש היותר קל שעשיתי (אל תבין מכך שזה ממש בדיחה אבל עם קצת כושר והרבה!! כוח רצון את עובר את הגיבוש שלא נדבר על מסיים. וגם רוב האנשים שהיו בכמה גיבושים יכולים להעיד שצנחנים זה לא גיבוש קשה. בקשר לשאלה ``האם כושר גופני או חוסן מנטלי?`` באיזה שהוא שלב לאדם עם הכושר הכי גדול קשה מה שהכי הכי חשוב זה החוסן המנטלי לי אישית היו משברים בשני הגיבושים שעשיתי ,ורק זה ששיכנעתי את עצמי שאני יוצא מהגיבוש רק עם אלונקה הישאיר אותי בגיבוש. אתה אומר לעצמך כל הזמן: ``למה אני צריך קרבי מה זה יתן לי אני ילך עכשיו הביתה לישון ולאכול טוב`` בשביל לחזק את החוסן המנטלי אתה צריך לרוץ, הריצה עוזרת בכך שאתה מתרגל את עצמך לעמוד בלחץ פיזי כדי להגיע לנקודה מסוימת (סוף מסלול הריצה) , ראית סוסים וחיות בכל הגיבושים שעשיתי שלא סיימו בכלל את הגיבוש כי כושר היה להם וחוסן מנטלי לא. הגיבוש הבא לצנחנים הוא באוגוסט אם יש לך שאלות מתי התאריכים הבאים של הגיבושים ואם הצבא ישלח לך גיבוש כזה תפנה אותם למדור סיירות שאת הטלפון אתה יכול להשיג דרך הלישכת גיוס שלך. בכלליות אם סימנת שאתה רוצה צנחנים אין שום סיבה שבעולם שלא תקבל גיבוש כל מי שביקש אצלנו קיבל. רק תיזכור אל תבוא שאננן לגיבוש תשקיע את כל כולך אין לך מושג מה היא ההרגשה לדעת מה אתה הולך לעשות בצבא נפלה לי הזכות אפילו לחתום ויתור על אחת מהיחידות שהיתקבלתי אליהם, ועכשיו אני מתגייס בנובמבר ואני עם ראש שקט. אם תאמין בעצמך ותתאמן לפני הגיבוש (רוץ שלוש פעמים בשבוע לפחות 3 ק``מ) תעשה סטים של שכיבות שמיכה ובטן ותגביר לאט לאט את מספר הק``מ בריצה, הכול יהיה בסדר. טיפ אחרון בגיבוש צנחנים ריצת ה-2000 הכי חשובה תשתדל מאוד להגיע בין הראשונים כדי שתתברג בצוות טוב הצוותים בצנחנים הולכים מהטובים לפחות טובים (צוות 1 הכי טוב וכך הלעה עד צוות 10 ) אם תיהיה בין הטובים אז גם יהיה לך במי להיתחרות. טוב להיות ראש לאריות מאשר זנב לשועלים. אם יש לך עוד שאלות תשאל אחי אני יכול לתת לך עוד הרבה טיפים לגיבוש אז שיהיה בהצלחה! אמיר.

אז ככה..

הגיבוש נערך יומיים, בתל השומר. כמו שידידי ציין היום הראשון הוא אכן קייטנה, אבל חשוב שתעשה תוצאות טובות על מנת להיות משולב בצוותים הראשונים. ביום השני יעירו אותכם בסביבות 4 (הלילה עצמו קשה מהסיבה הפשוטה שכמעט בלתי אפשרי לדפוק שינה טובה), ואז תתחיל הקריעת תחת, שבראשיתה התיזוזים עם השקים (בשלב זה פורשים שליש מהאנשים, ואח``כ כולם נשארים), ולאחר מכן עוד מספר תחנות. מה שחשוב לא פחות מכל הקטע הפיזי, אלו הדיונים שיעשו לכם במהלך הגיבוש (צריך לקחת יוזמה ולדבר כמה שיותר, אפילו שטויות), וכמובן שגם לראיון עם הפסיכולוג יהיה משקל על ההכרעה. אם אתה אכן מתכוון להתקבל, תתאמן באופן סדיר ותכין את עצמך בקטע המנטלי. זהו, מקווה שיהיה לך בהצלחה. לי לא היה, אמנם שולבתי בצוות ה-2 (דפקתי ריצת 2000 מעולה), והצלחתי לסיים את הגיבוש בצורה לא רעה, אבל לפני מספר שבועות התאכזבתי קשות לקרוא את המכתב המזורגג, שהודיעו לי שלמרות הנתונים הגבוהים שלי הצבא לא יכול להענות לבקשתי... הייתי מאוכזב מאוד במשך כמה ימים, אבל היום אני כבר עם הראש לכיוונים ויחידות אחרות בצבא.

palmino

New member
לאופטימיסט ו - DEMOR

אתה צודק חשוב מאוד הראיון האישי לנו אישית לא היו דיונים אבל שמעתי על צוותים שהיו להם. אני אישית ההיתי בצוות מס-3 בתאריכים 18-19 לאפריל , מתי אתה ההית?. חשוב לציין שאת אלו שעושים תוצאות גרועות בריצת ה-2000 פשוט מנופים מהגיבוש!! *אל תתפתה לאכול הרבה בחדר אוכל ,יש המון שפשוט הקיעו אני אישית אכלתי משהו קל, ושתית כל פעם קצת מים וזה עזר לי מאוד לא היו לי בחילות. רוב האנשים נופלים בהתחלה בגלל הקטע הזה. *אל תאמין גם לאף מילה שהמפקדים אומרים!! הם רוצים לשבור אותך מנטלית! *אל תקטר , אל תבקש להשתין, תיהיה גבר תישתוק ותעשה את העבודה כמו שצריך. ותאגור כוחות לתרגילים הבאים. אם יש עוד שאלות תשאל, אמיר.

לפלמינו ידידי...

הייתי בתאריך 30.4 - 1.5, הייתי אמור להיות כמוך ב-18.4 אבל דחיתי בגלל שהיה לי מגן באנגלית. אצלנו במהלך הגיבוש היו שניים או שלושה דיונים, שבהם הייתי מאוד חלש ולא הראתי מספיק יוזמה ומנהיגות (חלק מהסיבה שלא התקבלתי). בכל מקרה, האמת שקצת מעצבן אותי לדבר על זה עכשיו ולהיזכר בהכל מחדש, כי עדיין יש בי חלק שקשה לו להשלים עם העובדה שאני לא אשתייך לאדומים. בכל מקרה, אני כנראה אשתייך לסגולים (גבעתי), ואני כבר מחכה לגיבוש היח``טיות כדי להתקבל למשהו טוב ולסגור מעגל... ובהצלחה לך בבני משקים. זה נשמע אחלה.

Casus Belli

New member
אופטימיסט2001

להשתייך לסגולים הוא לא דבר רע.... תחכה לגיבוש יח``טיות, ואם תרצה את היח``טיות מאוד (וככה זה נראה) תמצא את עצמך בפלס``ר גבעתי שהוא לא רע בכלל (הוכיח את עצמו ברצועת עזה, שלשום, עם הריגת המחבל ולכידת השניים האחרים). אל תיתן לגיבוש צנחנים לעצבן אותך... תסתכל קדימה, עם פנים לעתיד. יהיה טוב. Casus

dmor_il

New member
לאמיר !!!

אהלן אמיר! קודם כל תודה רבה על התשובה המצויינת, אתה באמת אחלה של בן-אדם שרוצה לעזור, ואני מאחל לך בהצלחה בכל מה שתעשה בחיים בכלל ובצה``ל במיוחד! :) אני הבנתי את כל מה שאמרת, יש לי רק שאלה בקשר ללוח זמנים. כיום אני בן 17.4, ואני עולה לכיתה יב`. ביררתי במדור סיירות, ואני משובץ לשם. אז מתי אני מקבל את המנילה (שאני מבין שזה המסמך שבו אני מדרג איפה אני רוצה להיות) ומתי יהיה הגיבוש שלי לצנחנים? חשוב לציין, התאריך גיוס הזמני שלי כרגע הוא: 29 ליולי 2002. לכן, אני רוצה לדעת, במידה והכל יהיה בסדר, מתי יהיה הגיבוש לצנחנים שלי? עכשיו, רק עוד כמה שאלות: בשלב התיזוזים-מה בידיוק עושים? עם השקים וכ``ו? אם אפשר בבקשה קצת יותר פרטים על התיזוזים. ועוד שאלה, אני לא מבין, מצד אחד אתם אומרים שהוא הגיבוש ``לא כל כך קשה`` אבל הבנתי לפי מה שאמיר וכותב, וגם אתם, שהרבה אפילו לו מסיימים, אנא הסבר! ועוד דבר אחד, האם אפשר לסיים את הגיבוש ושהצבא לא יגייס אותך לצנחנים? אם לא, אז לאן הוא כן מגייס! בתודה והערכה רבה, דניאל.

dmor_il

New member
שכחתי עוד משהו :)

אמיר! אני רוצה להבין! בוא נדבר לרגע על צנחנים ולא על דובדבן! נגיד עברתי את הגיבוש הראשון, מה קורה אז? יש עוד גיבושים? או שאני כבר בצנחנים? ושאלה כללית-אני פשוט רוצה לדעת מה אתם חושבים, אם בחור רוצה חי``ר-אז באמת שווה להשקיע יותר לפני הגיוס וללכת לצנחנים? (או שגולני\גבעתי מספיק :)) תודה שוב, דניאל.

tali_le

New member
ראיון עם פסיכולוג ואז עברת

(אבל למעשה הראיון הוא בתוך הגיבוש עצמו אז זה חלק מהעסק וזהו...

tali_le

New member
גיוס לצנחנים

את המנילה (או בשפת הצבא שאלון העדפות) תקבל סביר להניח בסביבות נובמבר גיבוש צנחנים הראשון במחזור הוא לדעתי באפריל יש שלוש אפשרויות לתוצאות הגיבוש - לפרוש - ללכת באמצע כי אתה לא חושב שאתה יכול יותר - לסיים - לסיים את כל הגיבוש אבל לא להתקבל לצנחנים - לעבור - גם לסיים וגם לקבל דירוג גבוה מספיק על מנת להגיע לצנחנים קיימת גם אפשרות להיות בסימן שאלה עד יום הגיוס עצמו, אז נפסלים מהיחידה עוד אנשים ואם יהיה לך מזל תיכנס, אבל זה סיכון כי גיוס צנחנים הוא בדר``כ אחרי שאר גיוסי החי``ר ואם אתה מחכה אתה יכול לקבל גיוס ליחידה פחות נחשבת בכל מקרה בגיבוש צנחנים יש גיבוש לכמה יחידות (צנחנים, עוקץ, דובדבן, פלסר 7 ועוד...) אתה מסמן מה העדיפויות שלך ויכול להתקבל לכל אחת מהיחידות האלה... במידה ולא עברת את הגיבוש אתה מוחזר לגיוס יח``ש (יחידות שדה) רגי וסביר להניח שתתגייס לחי``ר (סביר, אבל לא בטוח)

palmino

New member
לדניאל!!!

אהלן דניאל , אני אשמח לעזור לך בכל מה שקשור לגיבוש צנחנים ,אני שנאתי את האי וודאות לפני הגיבושים מה יהיה? מה עושים שם? כמה עוברים? זה קשה? אני ממש מבין אותך. עכשיו לשאלותיך, אני ינסה לענות על כולם :) תיראה הזמן בוא תקבל את המנילה לא כלכך חשוב אני את שלי קיבלתי בינואר בכל מיקרה תיהיה לך עמודה של עדיפויות לצנחנים כי יש לך פרופיל 97 אז אחי אין לך מה לדאוג. הגיבוש צנחנים הראשון יוצא בחודש אפריל והוא נמשך כל החודש ,כל יומים מתגבשים עוד ועוד מלש``בים כמוך, ובנתיים כמוני(עד נובמבר) אני קיבלתי תאריך זמני ל-23 ביולי 2001 , אז סביר להניח שגם אתה תקבל את הגיבוש שיהיה באפריל. (ואל תידאג הכול יהיה בסדר , רק תתאמן ותאמין בעצמך לא צריך יותר מזה שום דבר). בקשר לתיזוזים: המטרה של הטיזוז היא להטיש אותך ולבחון אותך במצבי לחץ ועייפות, ליראות אם אתה בן אדם אמין? אם אתה קריזמטי? ואם יש לך תכונות רעות שתאמין לי שצצות בגיבוש ,כמו : סוציומאט, שקרן, לא מתחשב וכי``ו. התיזוזים נעשים עם שקי חול שאותם אתה ממלא ושם על העורף , אתה רץ עם השק לפחות שעתיים בלי כמעט להוריד אותו , המפקד נותן מרחק מסוים ואומר לרוץ אותו עם השק ולחזור, ובמשך כל הזמן הזה רושמים המעריכים הארות על כל אחד ואחד , למשל: מי הגיע ראשון, מי קיצר את הדרך , מי צעק על החבר שלו,וכל דבר אחר. אחר כך אתה עולה עם השקים גם עליות שהם כמו קיר, אתה זוחל איתם עד שהמושג ``שק`` יוצא לך מכול החורים. בכל כמה זמן המפקד מוציא אותך לתרגיל אחר , יש לו מין רשימה של תרגילים שאותם הוא צריך להספיק במשך 5 שעות הגיבוש. האנשים שנופלים ,הם האנשים שבאו לגיבוש בשביל לכיף, או שנופלים עקב סיבה בריאותית זו או אחרת, שאתה בא לגיבוש תבוא מוכן פיזית נפשית, תיזכור שאתה לא חייב להגיע כל הזמן ראשון ,וכל הזמן להיתבלט, תיהיה אתה עצמך ,אל תבלף תיהיה אמין, הם עושים שם כל מיני תרגילים שמטרתם לראות אם אתה אמין או לא יש גם פסיכולוג בסוף הגיבוש, הרי הכושר הוא הדבר הכי פחות חשוב בגיבוש הם יודעים שאת הכושר אפשר לשפר ,אבל את האופי לא.ברור שצריך להיות לבן אדם כושר מינימלי, אל תתלהב מסוסים ואריות שבאים לגיבושים , אתה רואה כמוהם שתוך שעה פורשים למה ,כי פוזה יש להם ,אבל הם לא רוצים מספיק, תאמת מההתחלה לא רציתי צנחנים, רציתי נ``חל מוצנח אבל אמרתי אם לא זה אז זה, וניסיתי לסיים את הגיבוש כי אמרתי אם לא נ``חל מוצנח אז לפחות משהו שיותר טוב משאר החטיבות בצבא. יש גם מסע אלונקות שעל אלונקה יש ארבעה שקי חול (בנ``חל המוצנח היו לנו 8 שקי חול , אז תבין למה אני אומר לך שזה לא גיבוש כלכך קשה), המילה קשה היא ביחס לכל אדם ואדם- אם התאמנת, ואם באת מוכן נפשית, אין שום סיבה תאמין לי שלא תסיים לפחות תגיבוש!, אל תבין מדבריי שהיה לי קל ולא נשברתי קצת לפעמיים ,אזל מה שהחזיק אותי זה שבאתי מוכן נפשית. *שוב אני חוזר אל תאמין למפקדים הם מנסים לשבור נפשית אותך. *אל תירדם בלילה כמו איזה סמרטוט, תחשוב מה הלעה ,מה יהיה מחר ,מה אתה צריך לשפר, באת כבר עד תל השומר אז לפחות תצא משם אחרי שסיימת. *אל תאכל הרבה זה יכביד עליך. יש עוד המון דברים שאני יכול להגיד לך עדיף שנעשה את זה באי סי קיו בשידור חי. המספר שלי- 43428337 בקשר לשאלה אם תסיים את הגיבוש ולא תעבור אותו אז מה יהיה הלעה? אז תסמוך על הצבא שאם יש לך פרופיל 97 הוא ינתב אותך לשאר יחידות החי``ר ויש אפשרות רק למי שמסיים גיבוש צנחנים ולא מתקבל לעשות גיבושים אחרים שברחו לי מהראש ניראה לי :עוקץ, להיות מדריך צניחה, גיבוש למורן(חיל תותחנים.)ועוד משהו , אני לא בטוח, פשוט לא סימנתי אף אחד מהאפשרויות. בקשר לשאלתך אם עדיף להשקיע לפני הגיוס ולהגיע לצנחנים? או שעדיף גבעתי גולני... אז תשובתי היא ברור!!!!!!!!!!!! אני כל גיבוש ששלחו לי הלכתי כי לא היה לי מה להפסיד זה הרי התנדבותי, אם לא ההיתי עובר את הגיבוש של בני משקים, אז ההיתי הולך לצנחנים ועושה את הגיבוש לדובדבן ומנסה להגיע רחוק, תאמין לי אין לך מושג מה זה להרגיש שאתה יודע לאן אתה הולך, ולא מחכה כמו אידיוט עד הגיוס למה שהקצין מיון יגיד, אני אפילו שקרעתי תתחת בנח``ל אחרי שבועים הלכתי לצנחנים תבין שאת התשובות מקבלים אחרי חודשיים מיום הגיבוש אז עדיף לעשות כמה שיותר כדי להתקבל למשהו טוב . הלכה לי היד מרוב כתיבה, אני מקווה שעניתי על שאלותך.. אם יש עוד אל תתבייש שאל! להתראות אמיר

palmino

New member
שכחתי..

בקשר לשאלה אם עברת תגיבוש לצנחנים, אז אתה מתגייס לצנחנים וזהו אין שום גיבוש שום כלום, ואז בגיוס לצנחנים יש עוד גיבושים לסירות של הצנחנים שאם אתה לא עובר אותם אתה עדין נשאר בצנחנים.ותיהיה לך כומתה אדומה :) אמיר

palmino

New member
לאופטימיסט....

קודם כול שכחתי להגיד לך שאני אוהב את הנייק שלך אני מקווה שזה גם האופי שלך, אני בגישה שהכול זה אותו הדבר כומתה אדומה ,ירוקה ,סגולה ,חומה בסוף כולם אוכלים את אותו החרא ובאיזה שהוא שלב מפסיקים להתלהב מכול ההילה. הכי חשוב בצבא זה החברה , ולא צבע הכומתה אז תיהיה אופטימי מ2001- ועד 3001 לפחות. הגיבוש יחטי``ות מאוד קשה כידוע לך אז תשכח מ``הכישלון`` בגיבוש צנחנים, כדי לנחם אותך אפילו חבר שלי שהוא תותח אל לא עבר תגיבוש כנראה אתה עוד חלק מהטעויות שהצבא עושה ויעשה. אני עכשיו באימונים כדי שאני ייתגיס לנ``חל המוצנח אני ינסה לעלות עוד שלב ולהגיע ליחטי``ות של הנ``חל, ואם לא זה אז לפחות אני יהיה בפלוגת בני משקים. אז שיהיה לנו בהצלחה. ממני הירקרק אליך הסלגל... אמיר

למעלה