לדניאל!!!
אהלן דניאל , אני אשמח לעזור לך בכל מה שקשור לגיבוש צנחנים ,אני שנאתי את האי וודאות לפני הגיבושים מה יהיה? מה עושים שם? כמה עוברים? זה קשה? אני ממש מבין אותך. עכשיו לשאלותיך, אני ינסה לענות על כולם

תיראה הזמן בוא תקבל את המנילה לא כלכך חשוב אני את שלי קיבלתי בינואר בכל מיקרה תיהיה לך עמודה של עדיפויות לצנחנים כי יש לך פרופיל 97 אז אחי אין לך מה לדאוג. הגיבוש צנחנים הראשון יוצא בחודש אפריל והוא נמשך כל החודש ,כל יומים מתגבשים עוד ועוד מלש``בים כמוך, ובנתיים כמוני(עד נובמבר) אני קיבלתי תאריך זמני ל-23 ביולי 2001 , אז סביר להניח שגם אתה תקבל את הגיבוש שיהיה באפריל. (ואל תידאג הכול יהיה בסדר , רק תתאמן ותאמין בעצמך לא צריך יותר מזה שום דבר). בקשר לתיזוזים: המטרה של הטיזוז היא להטיש אותך ולבחון אותך במצבי לחץ ועייפות, ליראות אם אתה בן אדם אמין? אם אתה קריזמטי? ואם יש לך תכונות רעות שתאמין לי שצצות בגיבוש ,כמו : סוציומאט, שקרן, לא מתחשב וכי``ו. התיזוזים נעשים עם שקי חול שאותם אתה ממלא ושם על העורף , אתה רץ עם השק לפחות שעתיים בלי כמעט להוריד אותו , המפקד נותן מרחק מסוים ואומר לרוץ אותו עם השק ולחזור, ובמשך כל הזמן הזה רושמים המעריכים הארות על כל אחד ואחד , למשל: מי הגיע ראשון, מי קיצר את הדרך , מי צעק על החבר שלו,וכל דבר אחר. אחר כך אתה עולה עם השקים גם עליות שהם כמו קיר, אתה זוחל איתם עד שהמושג ``שק`` יוצא לך מכול החורים. בכל כמה זמן המפקד מוציא אותך לתרגיל אחר , יש לו מין רשימה של תרגילים שאותם הוא צריך להספיק במשך 5 שעות הגיבוש. האנשים שנופלים ,הם האנשים שבאו לגיבוש בשביל לכיף, או שנופלים עקב סיבה בריאותית זו או אחרת, שאתה בא לגיבוש תבוא מוכן פיזית נפשית, תיזכור שאתה לא חייב להגיע כל הזמן ראשון ,וכל הזמן להיתבלט, תיהיה אתה עצמך ,אל תבלף תיהיה אמין, הם עושים שם כל מיני תרגילים שמטרתם לראות אם אתה אמין או לא יש גם פסיכולוג בסוף הגיבוש, הרי הכושר הוא הדבר הכי פחות חשוב בגיבוש הם יודעים שאת הכושר אפשר לשפר ,אבל את האופי לא.ברור שצריך להיות לבן אדם כושר מינימלי, אל תתלהב מסוסים ואריות שבאים לגיבושים , אתה רואה כמוהם שתוך שעה פורשים למה ,כי פוזה יש להם ,אבל הם לא רוצים מספיק, תאמת מההתחלה לא רציתי צנחנים, רציתי נ``חל מוצנח אבל אמרתי אם לא זה אז זה, וניסיתי לסיים את הגיבוש כי אמרתי אם לא נ``חל מוצנח אז לפחות משהו שיותר טוב משאר החטיבות בצבא. יש גם מסע אלונקות שעל אלונקה יש ארבעה שקי חול (בנ``חל המוצנח היו לנו 8 שקי חול , אז תבין למה אני אומר לך שזה לא גיבוש כלכך קשה), המילה קשה היא ביחס לכל אדם ואדם- אם התאמנת, ואם באת מוכן נפשית, אין שום סיבה תאמין לי שלא תסיים לפחות תגיבוש!, אל תבין מדבריי שהיה לי קל ולא נשברתי קצת לפעמיים ,אזל מה שהחזיק אותי זה שבאתי מוכן נפשית. *שוב אני חוזר אל תאמין למפקדים הם מנסים לשבור נפשית אותך. *אל תירדם בלילה כמו איזה סמרטוט, תחשוב מה הלעה ,מה יהיה מחר ,מה אתה צריך לשפר, באת כבר עד תל השומר אז לפחות תצא משם אחרי שסיימת. *אל תאכל הרבה זה יכביד עליך. יש עוד המון דברים שאני יכול להגיד לך עדיף שנעשה את זה באי סי קיו בשידור חי. המספר שלי- 43428337 בקשר לשאלה אם תסיים את הגיבוש ולא תעבור אותו אז מה יהיה הלעה? אז תסמוך על הצבא שאם יש לך פרופיל 97 הוא ינתב אותך לשאר יחידות החי``ר ויש אפשרות רק למי שמסיים גיבוש צנחנים ולא מתקבל לעשות גיבושים אחרים שברחו לי מהראש ניראה לי :עוקץ, להיות מדריך צניחה, גיבוש למורן(חיל תותחנים.)ועוד משהו , אני לא בטוח, פשוט לא סימנתי אף אחד מהאפשרויות. בקשר לשאלתך אם עדיף להשקיע לפני הגיוס ולהגיע לצנחנים? או שעדיף גבעתי גולני... אז תשובתי היא ברור!!!!!!!!!!!! אני כל גיבוש ששלחו לי הלכתי כי לא היה לי מה להפסיד זה הרי התנדבותי, אם לא ההיתי עובר את הגיבוש של בני משקים, אז ההיתי הולך לצנחנים ועושה את הגיבוש לדובדבן ומנסה להגיע רחוק, תאמין לי אין לך מושג מה זה להרגיש שאתה יודע לאן אתה הולך, ולא מחכה כמו אידיוט עד הגיוס למה שהקצין מיון יגיד, אני אפילו שקרעתי תתחת בנח``ל אחרי שבועים הלכתי לצנחנים תבין שאת התשובות מקבלים אחרי חודשיים מיום הגיבוש אז עדיף לעשות כמה שיותר כדי להתקבל למשהו טוב . הלכה לי היד מרוב כתיבה, אני מקווה שעניתי על שאלותך.. אם יש עוד אל תתבייש שאל! להתראות אמיר