ג'ת'רו טאל

Continuum

New member
ג'ת'רו טאל

שאני בין הראשונים שהגיעו הביתה אחרי ההופעה. אני אישית, שלא הייתי בהופעת רוק 3 לפחות שנים ובהופעת רוק טובה אף פעם, מאוד מאוד מ-א-ו-ד נהניתי. אמנם הם לא הפתיעו כל כך, אבל הביצועים היו כמו שצריך. ויחסית לגיל 57, הוא לא עייף בכלל. ממש כמו המיתוס שהוא מנסה לחיות. חוץ מהקטעים של האלבום סולו של הגיטריסט, זה לא היה משו. איך הולך הציטוט? "it's not the science of the wee wee hole"? משהו כזה. אחכה לביקורתכם היותר מלומדות (ולסקירה של אדון ברייטמן במתקדם).

Chocoholic

New member
היה ענק ../images/Emo45.gif

למרות שישבתי בשורה 20 (זה מה שקורה כשקונים כרטיס שבועיים וחצי לפני), ולמרות האנשים שהתעקשו לקלקל את האוויר הטוב בסיגריות וגראס, היתה הופעה ממש טובה. איאן והלהקה מתגלים כפרפורמרים גדולים, שיודעים לבצע את השירים מבלי להישמע מאוסים או מרוחים אלא מרעננים, בשביל להקה עם כזה ותק הם מפגינים המון אנרגיה בשילוב עם "נסיון חיים". אהבתי גם את הצמד שחיממו בהתחלה, עם סיטאר וטאבלה. מישהו יודע במקרה מי הם?

tommeir

New member
טוב שהיה

אפשר עוד היה להשיג מוקמות טובים (אם שורה 11 זה נחשב טוב...) יחסית שבועיים לפני המופע דרך חבר וכאלה... ככה אני השגתי בכל מקרה. הם דפקו הופעה ,כהרגלם, ממש ממש טובה. אולי זה רק אני אבל הם השמיעו הרבה שירים יחסית לא מוכרים, ובאמת היה ריק חזק של סיגריות וגראס כל הזמן. עיניין של טעם אני מניח (למה סיגריות??).

Der-Albert

New member
וואו... אתה סלאמי.

"ולמרות האנשים שהתעקשו לקלקל את האוויר הטוב בסיגריות וגראס" Mind your own business won't you?

נקניק מעושן? ../images/Emo6.gif

ותודה לבחורה הנחמדה שישבה לפנינו וכיבדה אותנו בקצת אוויר בשקל
(אני חייב להודות שאו שההופעה השתפרה מאותו רגע או שבאמת היה לה חומר טוב
)

גלעד1987

New member
היה ע-נ-ק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

זה היה הדבר הכי יפה שראיתי בחיים.... איזו תצוגה נפלאה!!!! מילה אחת לאיאן אנדרסון וחבורתו: ת-ו-ד-ה!

zambush

New member
הופעה מעולה ../images/Emo73.gif

הבעייה העיקרית בהופעה היא הגזירות של הנסיעה בחזרה ב-12:30 מקיסריה לירושלים...
השיר הראשון היה קצת צולע, אבל בכלליות ההתחלה הייתה מעוררת ציפיות, במיוחד Living in the Past, שכמו מספר לא מבוטל של שירים בהופעה זכה לעיבוד ולתוספות מעניינות. לעומת זאת, היו רגעים שבהם נדמה היה שהקהל נרדם, בשירים השקטים והאיטיים יותר. השיר עם הפלמנקו העלה לי דה ז'ה ווו מההופעה של אל דמיולה לפני קרוב ל-3 שנים. אין ספק שהלהקה שנצפתה בקיסריה הערב היא לא אותה להקה שמצפים שתופיע, למי שמכיר רק את האלבומים משנות ה-70 של ג'ת'רו טאל. מצד שני, איאן אנדרסון (תעשה לי ילד!
) נתן הופעה מאוד משכנעת, תיאטרלית, מדוייקת, מבריקה ושנונה. איאן שזר בדיחות על חשבונם של כמה אנשים, כולל עליו עצמו. הוא רקד, פיזז, קיפץ ודילג לאורך (כמעט, חוץ מקטע מהאלבום של מרטין בר הגיטריסט) כל ההופעה, תוך חילול וירטואוזי ועוד כל מיני תאורים מחמיאים שכבר חוזרים על עצמם
. לסיכום, היה שווה את המחיר המופקע - 240 ש"ח לכרטיס (אל דמיולה עלה חצי!) בכיסא הכי צדדי (
), 8 ש"ח לפחית קולה, 15 ש"ח לסנדוויץ', 5 ש"ח לקולה אצל הגזלן ביציאה (אם הוא הגזלן, מה הם המוכרים בפנים?
), וחצי מיכל דלק - בסביבות ה- 100 ש"ח. סה"כ 368 ש"ח מכיסי הפרטי - המחיר שכתוב בהזמנה עלול להטעות

holo

New member
נהניתי מאוד

בעוד זאת ההופעה הראשונה שאני הולך אליה.. איאן אנדרסון ממש מסטול בכל זאת היה מאוד כיף, למרות שהכרתי רק איזה 3 שירים מכל ההופעה:/ ישבתי הכי למעלה בצד (איזו רוח). הכל טוב ויפה חוץ מהקול של איאן, שמעו, הוא כבר זקן ולא היה לו כוח לשיר בכלל, ממש לא כמו פעם.

Aeroguy

New member
מדהים! + שאלה

אצרף את קולי לקריאת המקהלה של "היה מדהים!!". מבחינתי שיא היה הביצוע הנפלא של Mother Goose, וגם שיר הנושא של Aqualunge. מישהי יודע במדוייק מה היה הסטליסט של ההופעה? אני לא רשמתי לי כמו שאני עושה לעיתים בהופעות, מכיוון שלא הכרתי חלק מהשירים. אך אם מישהו יכול לפרסם זאת, זה יהיה נפלא.

Avishh

New member
לא במדוייק ובטח שלא לפי הסדר,

אבל הנה ניסיון: Life is a Long Song Living in the Past Pavane Eurology Bouree God Rest Ye Merry gentlemen A Week of Moments Budapest Farm on the Freeway Aqualung Wind Up Mother Goose Locomotive Breath My Sunday Feeling Weathercock Beggar's Farm A New Day Yesterday והיה גם הסולו של מרטין בר, שכחתי איך איאן אמר שקוראים לו.

Yudokolis

New member
Feeling like a dead duck

אז נגזר עלי להיות משבית השמחות? נו שוין. מצד אחד, נהניתי. איך אפשר שלא. איאן אנדרסון גאון, וירטואוז, מצחיק, ורקדן נפלא. מצד שני, הייתה הופעה מאוד בינונית. ביצועים עייפים, רפרטואר תמוה ומרגיז שכלל המון קטעים חדשים וגרועים למדי, ונגנים אנמיים שמשתדלים בעיקר שלא להפריע לאנדרסון. והוא - הוא שר נפלא. את חמשת הצלילים שהגרון שלו עדיין מסוגל להפיק. באמת, קשה היה שלא להתבאס ממה שקרה לקול שלו. גם בהופעה הקודמת היו לו את משיכות הצוואר נוסח אווז שעומד בפני שחיטה, אך הפעם זה היה מוגזם. היה לו קול חלש, סדוק, עם מנעד אפסי, ואפילו הטרנספוזיציה שעשו לאקוואלונג כדי לחסוך ממנו את הצלילים הגבוהים לא עזרה. עם כל הכבוד והאהבה, אולי הגיע הזמן לפרוש. ואולי לא הייתי כל כך קטלני אלמלא היה לי למה להשוות. ההופעה הקודמת שלהם בארץ הייתה מדהימה. ההופעה של אתמול הייתה כיפית, אך לא טובה. ברמה המוסיקלית, אני מעדיף את אגרול

CallMeCavanaugh

New member
בקשר למשיכות הצוואר

אני לא חושב שזה עניין של יש או אין קול. פשוט צריך להתרחק קצת מהמיקרופון בזמן עליות. ובאופן כללי יותר, נהניתי מההופעה. הרפרטואר לא הפריע לי ברובו כי גם ככה לא הכרתי כמעט שום דבר של ג'טרו טאל עד עכשיו. רק הקטע של בר, בודפשט והשיר שאחרי בודפשט היו חלשים לדעתי. הבחירה של יחסית הרבה (שוב - יחסית) קטעים אינסטרומנטליים הייתה חכמה בהתחשב ביכולת השירה הנוכחית של אנדרסון. מה שכן, היה טיפה מאכזב בהשוואה ללהקות אחרות מאותה תקופה שיצא לי לראות, אבל עדיין היה כיף.

zambush

New member
לא יודע מה איתכם אנשים ../images/Emo73.gif

Farm on the Freeway הוא שיר חזק, פשוט אף אחד לא מכיר אותו אז פחות קל להתחבר אליו. אני הרגשתי את זה בעצמי בהופעה, מסתכל סביבי ורואה שאני האדם היחידי שמניע את השפתיים בקול מילות השיר.

Avishh

New member
לא יודע מה איתך איש

אחרי שהשרשור הזה קיבל כ"כ הרבה פיצולים בחרתי להגיב דווקא כאן כי האלבום הראשון שקניתי של ג'תרו, לטוב ולרע, הוא Crest of a Knave, ממנו באים השירים בודפשט וFarm on the Freeway. זה באמת שיר חזק, וגם אני שרתי את כל מילות השיר שד"א נחמדות ומדברות על איכר שלטובת התעשיות המתקדמות והאורבניזציה מאלצים אותו לנטוש את אדמת אבותיו, ושה"פיצויים" שנותנים לו לא חשובים לו במישור הכלכלי ולא מספקים אותו במישור הנפשי. גם המוסיקה בשיר (קטע חלש, קטע רועש, וחלילה) ממחישה יופי את המלים. ובאשר לשאר ההופעה, הייתה חוויה מדהימה לי, לחבר שלי ולאבא שלי (שבנסיעה לצפון לפני כשבוע האכלתי אותו המון המון ג'תרו). הביצועים באמת היו מפתיעים עד ש..... כן, עד שהעניין נוגע לשירה של איאן. לתנועות האווז הנשחט עוד איכשהו התרגלתי, אבל בכל זאת, היו חסרות הצעקות בWind Up, Aqualung ועוד שירים שמכילים את הקול היותר עצבני (לשעבר
) של איאן. בקטעים האלה הייתי מעדיף כבר שיתן לחבר להקה אחר לשיר (אם יש אחד שיודע)... בקשר לרפרטואר, אני "התכוננתי" היטב עליו, בזכות ההשערה של ברייטמן, ולכן לא ממש הופתעתי, להיפך - מאוד נהנתי. השירים שהוצגו מChristmas Album וRupi's Dance שונים אבל כיף גם לשמוע את ג'תרו מבצעים קטעים פשוטים ויפים בסטייל אירי. בקשר לשאר הנגנים, אין לי שום דבר להגיד נגדם. היו ממש מצויינים. עמדו על הגבול בין השואו לבין "אנחנו רק מנגנים, ואיאן ייתן לכם את השואו". הסולו בס ב"בורה" היה חזק והשיר מהאלבום של מרטין בר נחמד אבל יותר מדי אופייני לגיטריסטים וירטואוזים. אני לא אסכם כי כבר פרטתי, אז עד כאן לבינתיים.

DrMcafluffstein

New member
השירים מאלבום חג המולד...

אני אישית לא ממש מבין למה מכניסים להופעה, לא שיר אחד אלא שניים מתוך האלבום הזה... או שזה רק היה נדמה לי... בכל אופן אני לא משוגע על האלבום הזה to say the least ועד כמה שאני אוהב את ג'תרו וכל זה, אני לא מבין למה הם מתעקשים על זה שהוא טוב ומבזבזים את הכסף שלי עליו... ניחה אם היו יותר שירים מsongs from the wood כדי לפצות על זה. אבל לא היו שירים משם ולא מstormwatch שהם בעיני יחד עם thick as a brick האלבומים המוצלחים ביותר שלהם. אגב מעניין אותי מה אנשים חושבים על a stitch in time, אחד מארבעת המוספים ב- stormwatch?

למעלה