"גשר" באגן - תינוק

איילתי

New member
"גשר" באגן - תינוק

שלום רב, לפני כחודש נולד לנו תינוק מקסים בלידה קיסרית (לידת עכוז). לאחר הלידה בדקו ומצאו שהמפרקים באגן אינם יושבים כראוי ואמרו לנו שהאבחנה נקראת BRIDGE. הרופא בביה"ח אמר שיש לחתלו עם 3 חיתולים וכך אנו עושים עד היום 24 שעות ביממה. לטענת הרופא המטפל לא מדובר בבעיה חמורה. ברצוננו לדעת: 1. איך נקראת האבחנה בשמה הרפואי כדי שנקרא עליה חומר באינטרנט 2. האם זוהי דרך הטיפול היעילה ביותר 3. תוך כמה זמן אמורה הבעיה להפתר. אציין, שהבעל סבל מבעיה זהה ואף היה מגובס בילדותו (מגיל 6-12 חודשים) הרופא המטפל אמר שזה יכול להיות הן תורשתי והן בגלל לידת העכוז תודה מראש

גשר?

לא מוכרת לי אבחנה כזאת, ייתכן ומדובר בנקע מולד של מפרקי הירכיים - Developmental Dislocation of the Hip. הטיפול במצב זה מסובך ותלוי בגיל ובחומרת הנקע. במקרים הקלים בחלק מהמקרים ממליצים החתלה כפולה.

איילתי

New member
המינוח המדוייק הוא CDH

זו האבחנה שלו מיום היוולדו על פי אולטרסאונד שנעשה לו בבית החולים. האם זו כוונתך? כאשר אני אוחזת ברגל והוא מניע אותה יש הרגשה של "קליק" עדין בעת התנועה

DDH

המונח CDH לא מקובל היום והוחלף ב- DDH- Developmental Dislocation of the Hip, אם כך ניחשתי את האבחנה הנכונה. הטיפול לרוב נמשך חודשים רבים, אלא אם מדובר במצב קל מאוד. בחלק מהמקרים מכניסים את הילד לרצועות מיוחדות או כרית פיסוק.

איילתי

New member
החתלה משולשת

ד"ר אלישע תודה על תגובותיך, בהמשך לשאלה אני רואה במאמרים באינטרנט שהטיפול הטוב ביותר גם במקרים קלים ואף במקרים מסובכים הינו ע"י מכשיר Pavlik harness אותו שמים לתינוק במשך חודש-חודשיים. משום מה הרופא המטפל (זה שגם מצא את הבעיה בביה"ח) לא יידע אותנו על קיומו וייעץ לנו להשתמש בהחתלה משולשת בלבד. - אציין שהרופא אמר שהמקרה הינו קל. במאמרים רפואיים קראתי שלא מומלץ על החתלה משולשת מהסיבה שזוהי תנוחה לא טובה להתפתחות האגן. הייתכן ששיקולים כלכליים של הקופה הניעו את החלטתו או שאכן מדובר בטיפול יעיל למקרים קלים. לדעתנו טיפול זה עד כה (כחודש) לא הביא לשיפור במצב ואף גורם לכך שלתינוק קשה להרים את הצוואר כשהוא שוכב על הבטן. כל המאמרים מציינים שיש לטפל בבעיה זו מוקדם ככל האפשר כך שהזמן במקרה זה הוא לרעתנו. תודה מראש

החתלה

הטיפול תלוי בחומרת המצב. יש מצבים בהם ממליצים על התקן פיסוק ויש מצבים שמבצעים רק מעקב. לא כל הרופאים ממליצים החתלה כפולה או משולשת ובכל מקרה מדובר במצבים קלים בהם אין צורך ברצועות וכו'.

למעלה