גשם.... חורף.... קר.... מרק-

גשם.... חורף.... קר.... מרק-

בא לי שרשור מרקים חורף. הולך? מרק בטטות החומרים 2-3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 1 בצל יבש 4-5 עגבניות חתוכות לקוביות פלפלים אדומים וכתומים חתוכים לרצועות דקות חצי כרובית מופרדת לפרחים 3 גזרים חתוכים לעיגולים 2 כפות קמח שום (כמות לפי הטעם) 3-4 כפות סויה 1 כף דבש מים כדי כיסוי 2 קופסאות שימורים של שעועית ברוטב עגבניות זה הבסיס- ניתן לגוון עם ירקות נוספים ותבלינים נוספים. ההכנה- שמים את הירקות בסיר ומטגנים מעט בשמן, מפזרים מעט קמח והופכים עד הירקות עד שהם מצופים. מוסיפים מים ומרתיחים.מוסיפים סויה ודבש,מוסיפים את השעועית, מרתיחים שוב, מנמיכים אש, מכסים חלקית ומבשלים עד שהבטטות רכות. ניתן להגיש מייד אבל עדיף יום אחרי. לפזר מלמעלה בצל ירוק קצוץ ואז להגיש חם. ועל הדרך עוד מתכון עם בטטות עוף ובטטות בתנור- משמנים תבנית מפזרים בטטות חתוכות עד שהתחתית מכסה.. על זה מניחים חלקי עוף כשהחלק של העור כלפי מעלה(גם אם העור הוסר לפני הצלייה). יוצקים מרינדה של סויה וסירופ מייפל ביחס שווה, מפזרים שיני שום שלמות ומכניסים לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום בינוני עד שהעוף עשוי והבטטות רכות. צריך להפוך את העוף במהלך הצלייה ולערבב מעט את הבטטות החתוכות. בתיאבון.

מרק אפונה ירוקה../images/Emo71.gif

1/2 ק"ג אפונה יבשה שטופה היטב בצל יבש 4 - 5 גזרים חתוכים לפרוסות. אופן ההכנה: לאדות את הבצל עד שהוא מזהיב - לסופרי הקלוריות שבנינו אפשר לוותר על הבצל המאודה. להוסיף לסיר את האפונה היבשה + מים רותחים לבשל עד שהאפונה מתרככת, להוסיף את פרוסות הגזר ולבשל עוד מספר דקות על לריכוך הגזר. לתבל במלח + 2 כפות רוטב סויה + פלפל לבן . אפשר להוסיף נקנקיות בשר או נקנקיות על בסיס סויה וכל מה שנשאר הוא להתענג עם צלחת מרק חם!

הילהל

New member
עוד שידרוגים

במקום נקניק אפשר להוסיף קוביות של גבינת בשן מעושנת - יאמי! וגם - לעדן את הטעם עם מעט חלב קוקוס - נהדר!

מרק עדשים כתומות.

מטגנת בצל ושום עד להזהבה, מוסיפה גזר ואת העדשים, מוסיפה פיטרוזיליה ומים לכיסוי ,מביאה לרתיחה, מוסיפה מלח ופלפל ומבשלת את המרק עד שהעדשים מתרככות, בסוף הבישול ניתן להוסיף קרוטונים, שקדי מרק. בתאבון.

litzuf

New member
מרק תפו"א עם שעועית וגריסים

מצרכים 3 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות בצל גדול קצוץ דק 3/4 כוס שעועית לבנה קפואה של סנפרוסט 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים חצי לפת חצי קולרבי חצי ראש סלרי שורש פטרוזיליה – חתיכה קישוא בינוני שלם גזר קטן 4 גרגירי פלפל אנגלי 1 עלה דפנה גדול זר קטן של פטרוזיליה ושמיר קשור בגומיה 1/2 כוס חלב מים רותחים כף וחצי אבקת מרק עוף מלח במידה וחסר אופן ההכנה מטגנים קלות את הבצל עם התפו"א, מוסיפים את השעועית הלבנה, מערבבים עוד כדקה על האש, מוסיפים את המים הרותחים, ומכנים את כל הירקות, התבלינים, וממיסים בתוך כוס עם מים רותחים את אבקת המרק, ומוסיפים למרק. מבשלים את המרק 15 דק' ומוסיפים את הגריסים. מבשלים לעוד חצי שעה על אש בינונית גבוהה. 10 דק' לפני הסוף מוסיפים את זר השמיר והפטרוזיליה. לאחר הבישול מוציאים את כל הירקות, התבלינים והזר, מוסיפים את החלב, ומבשלים לעוד 7 דק', טועמים את המרק ומוסיפים מלח במידת הצורך. ניתן להגיש עם שמנת חמוצה.

ובתוספת לעדשים כתומות...

אם מוסיפים גם עגבניות חתוכות לריבועים זה מכניס אלמנט של חמיצות מעודנת וזה יוצא יאמממממי!

האמת שאני לא אוהבת להכין מרקים...

ואם כבר מכינה- זה מרק עוף פשוט עם גזר ותפוחי אדמה בתוכו. אבל מה שכן, עשיתן לי חשק- אני אכין מרק אינסטנט- לא אותו הדבר, אבל גם משהו

מרק יכול להוות כמעט ארוחה שלמה

יש המון מרקים עשירים וסמיכים ולידם לחם טרי עם חמאה וכמה ירקות רעננים - וזהו. ארוחת חורף רומנטית ......

אנאהיא

New member
מרק עגבניות עם אורז

המצרכים: * 6-7 עגבניות בשלות * 2 כפות רסק עגבניות * 1 כפית גדושה שום כתוש * 3 גבעולי סלרי חתוכים + עלים * 3-4 תפ"א חתוכים לקוביות קטנטנות * כפית גדושה פפריקה * כף אבקת מרק * כף רוטב סויה * אורז [כחופן לכל סועד] השנה התחלתי להשתמש באורז אדום ההכנה: * לגרד את העגבניות במגרדת גסה לתוך סיר. * להוסיף מים לפי הצורך. * להוסיף את הרסק, השום, סלרי, תפ"א, פפריקה, אבקת מרק וסויה. * להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. * לאחר הרתיחה להנמיך אש, לכסות ולבשל כ-20 דקות. * להוסיף אורז, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהאורז מתרכך. לקראת סיום הבישול אני נוהגת להוסיף 1.5 קופ' שעועית "בומבה" ברוטב עגבניות ועיגולי קבנוס. בתאבון!

מהו האורז האדום?

אורז בר? פרא? רגיל? עכשיו מתבשל לו מרק בטטה ושעועית, קבנוס יתווסף בערב לפני ההגשה.

אנאהיא

New member
אורז אדום

התוודעתי אליו רק לאחרונה. כשמו, צבעו אדום, וטעמו דומה קצת לאורז מלא. לי נראה שהוא מתאים, בין היתר למרק עגבניות, מאחר והוא לא נהפך לדייסתי. אפשר לרכוש אותו במשקל או ארוז ["סוגת"].

אנאהיא

New member
בעיקרון כן

זמן הבישול הוא קצת ארוך מהרגיל, לפיכך כמות המים צריכה להיות פי 3 בערך מכמות האורז.

למעלה