גשם זלעפות

גשם זלעפות

לא. זאת לא עוד הודעה על הגשם הראשון, אלא שאלה: מה פירוש ומה מקור המילה "זלעפות"?

Idan91

New member
שאפתח את המילון שיש לי בבית,

בניגוד לחלק מהאנשים פה? טוב, אא"ש אומר: זלעפה: רעדה, חלחלה, פלצות. מקור זה כבר מוגזם לבקש.

מוגג

New member
מר מטר

גברת גשם נסעה עם יוניה לבקר את מר טל במטולה לא הרחק מכביש הסרגל לפתע כולן עפו לה איזה חוסר מזל כי נותרה בלי יוניה והיום היא כבר ז"ל עפות היונים בלעדיה

isaacl

New member
גיזניוס

בדקתי בגיזניוס: Raging heat 1. of fever heat of famine 2. of burning wind 3. of zeal אני מוכרח לומר שזה הפתיע אותי. אבן שושן באמת מסביר זלעפה - חרדה, רעדה, ורוח זלעפות כרוח זעף, רוח סערה. בתנ"ך נצאתי שלושה פסוקים: ימטר על רשעים פחים אש וגפרית ורוח זלעפות מנת כוסם - תהלים יא:ו. זלעפה אחזתני מרשעים עזבי תורתיך - תהלים קיט:נג. עורנו כתנור נכמרו מפני זלעפות רעב - איכה ה:י. תודה על העלאת השאלה לדיון. ואיזה יופי של מילה. יצחק

גנגי

New member
יראת השם והפועל.

את מיטב שנותיי העברתי אגב חיטוטים בקרביו, כאחד הפתולוגים. הוא ו-B.D.B היו לי כצמד רָעים.

giulietta

New member
מקור מקראי

ח עֲבָדִים מָשְׁלוּ בָנוּ, פֹּרֵק אֵין מִיָּדָם. ט בְּנַפְשֵׁנוּ נָבִיא לַחְמֵנוּ, מִפְּנֵי חֶרֶב הַמִּדְבָּר. י עוֹרֵנוּ כְּתַנּוּר נִכְמָרוּ, מִפְּנֵי זַלְעֲפוֹת רָעָב. (איכה, פרק ה').

ס ק א ל י

New member
../images/Emo32.gif

ואולי באותה הזדמנות מישהו גם יסביר לי איך זה שבעוד שאצלנו יורד גשם זלעפות, באנגליה יורד גשם כלבים וחתולים?

אוֹחַ

New member
"מוזר",

סתם, נו...
בקשר ל'זלעפות' - נראה כמו הלחמה בין 'זולף' ו'זועף'.

אוֹחַ

New member
מאידך,

אומרים 'זלעפות' גם על רוח, כך שזה (מה שכתבתי ב"מוזר") לא כ"כ מתאים.

גנגי

New member
שאותו אתה זוכר, כמובן,

מהדיונים הסוערים שהתנהלו בין השק"מיסט לנהג-בוס בחדר האוכל של הבסיס שבו שירתת.

כמעט

השקמיסט לא נכנס לדיונים ספרותיים בגלל איזו תאוריה בעניין מהות הזמן והמפץ הגדול שהוא פיתח באותה תקופה, אחר כך הוא עיברת את שמו מיוסף עזרא לסטיבן הוקינג, ושמעתי שאחרי השחרור מהסדיר הוא מצא עבודה באנגליה איפשהו. את צודקת לגבי הנהג בוס של המ"פ מפקדה, למרות שהוא אישית העדיף יצירות של התנועה הכנענית.

למעלה