גשם בשישי?.....

לא צריך אינברסיות רצח כדי למנוע CB

מי כמונו יודעים שמספיקה גם סתם שכבת יציבות קטנה. ד"ש.
 

shlomobar

New member
עם גרף יציבות כזה

כשדומים לזה היו גם בשתי ההרצות הקודמות, אם לא תהיה התמתנות בפועל, יש סיכויים לא רעים לסופות רעמים מקומיות.
 

shlomobar

New member


 
אז בסופו של דבר, לא רק שהתפלק, אלא אפשר

להגדיר, שהיו סופות רעמים פשוטו כמשמעו ולא באזור אחד!
 
סופת רעמים אחת בדיוק בצפון

ואולי עוד אחת במרכז. האמא של ההתפלקויות ולא שווה אזכור בתחזית לציבור הרחב (תחזית למשוגעי מז"א זה סיפור אחר)
 
אהממ..לא יכול להסכים איתך הפעם.

רעמים משמעו במספר מקומות שמרוחקים האחד מהשני. ברמת הגולן, דווח לי ממקור שאינו חובב מתעלק, כי הייתה ס"ר של ממש ומטח ברד. אין ולא הייתה כל סיבה להתעלם מהאפשרות. אז נכון, לא צריך לכתוב "צפויות ס"ר נרחבות", עם זה אני מסכים, אבל לשריין אפשרות לס"ר נקודתיות ובדגש לצפון, לא רואה בזה פסול ואף רצוי ומתבקש.
 

barnea1

New member
אני ראיתי לפחות 3-4 דיווחים בשני הפורומים

על ס"ר בנקודות שונות בצפון (קיבוץ מזרע וברמת הגולן למשל). ואם לשנייה מסתכלים על עוד נתונים מלבד דיווחים בשטח - בתצ"ל DUST נראית התפתחות משמעותית של פסגות "אדומות" המעידות על פיתוח מאסיבי של עננות, או פשוט כמה תאי CB בעיקר בפנים ובמזרח הארץ, ובמכ"ם נראו לפרקי זמן ארוכים נקודות אדומות נרחבות.

אין פה עכשיו עניין להתנצח ולהכריז על הזוכה כי לא הייתה פה תחרות מלכתחילה, אבל אני חושב שמן הראוי לא לפסול מראש סיכוי לס"ר כאשר כן נראים תנאים לכך. תקרא לזה אונס ברוטאלי - אבל בסוף זה קרה. התפלקות? לא נראה לי.
 
והנה SAT24 בזיהוי פעילות חשמלית 10:45-12:45..

צילמתי לך מספר פריימים כדי שתראה את התפרוסת. קח בחשבון שמדובר בפריימים של 15 דקות בין אחד לשני, כך שסופת רעמים אחת..לא הייתה, גם לא שתיים וגם לא שלוש. זה שאין דיווחים בפורום כאן, לא אומר שלא היו. הפייס נראה אחרת, עם דייוחים ממקומות שונים על רעמים והטכנולוגיה מאשררת פעילות חשמלית ודי מרשימה אפילו בתפרוסת. עזוב, מותר לטעות לפעמים. כולם היו בתמימות דעים על אפשרות כזו (אני באתר, השמ"ט, מטאוטק בגל"צ אתמול בבוקר, ברנע), אתה התנגדת נחרצות (שזה מותר) וטעית. מפה אפשר רק ללמוד ולהתקדם.
 
היו סו"ר, בעיקר בצפון והן היו קצרות,

קצרות מועד. כלומר, היכן שנוצרה סו"ר, היא פרקה פעם - פעמים וזהו.
וזה בדיוק מה שנכתב על ידי אתמול בערב.
הים החם הוא פקטור חשוב מאוד באוקטובר - נובמבר, מבחינת הסיכוי לסו"ר, למרות שמפלי הטמפ' לא מושלמים.
 

barnea1

New member
אכן, שנינו דיברנו על אותו דבר

ים חם שיעזור לגושי האוויר להתרומם באופן מקומי בעת מעבר החזית, ויגרום ליצירת תאי CB בודדים בייחוד בצפון. התחזית התממשה אחד לאחד וזה סוף הסיפור וסופו של הדיון הזה.
בפעם הבאה עדיף לא להיות נחרצים כל כך ולהגיד "אפשר לשכוח מ-CB".
 
רוב התאים לא היו CB

שני דיווחים בצפון ואחד במרכז, למשך חצי שעה, לא שווים אזכור בתחזית לציבור הרחב, ובטח שלא תוך שימוש במושג "סופות רעמים". רוב היום לא ירד גשם, והיכן שירד למשך חצי שעה, הוא לא לווה בברקים וברעמים. כשהתופעה כ"כ מצומצמת בזמן ובמרחב היא מעניינת אותך ועוד כמה מתלהבים (ולהתלהב זה בסדר). עבור המשתמש הפשוט היה צורך במתן תחזית מתונה, לא ללכת עם הראש בקיר ולקרוא לזה "סופות רעמים" רק כי זהו המונח המקצועי. אם הנישה שלך היא חובבי מזג אוויר - בסדר גמור. אני פונה לקהל טיפ-טיפה יותר רחב.
 
הנישה לא רלוונטית. 6500 יוניק ביום, שווים

לי באתר קצת יותר מ"הקהל הטיפ טיפה רחב שלך"?! (זה בסדר לעוף).
435 צפיות בהודעה הכי נצפת לאחת התגובות שלך בשרשור הזה. זה הקהל הרחב שלך? הרי כאן פנית בדיוק לנישה הזו..הנישה של המתלהבים. אם התכוונת לחדרי החדרים בערוץ 10, זה כבר לא רלוונטי כי את דבריך, פרשת כאן ולא שם.
אני מניח שהשמ"ט, לא פונה רק למתלהבים?! והוא צפה אפשרות לס"ר.
פינת מטאוטק בגל"ץ בבוקר, גם לא?! גם הם נתנו אפשרות.
ההתעקשות שלך כאן בשרשור מול ברנע כנראה שכן פונה אליהם ורק אליהם, כי כאן, יש בעיקר מתלהבים. כל השאר, באים והולכים בקטנה. כמה מתוך ה-435 האלה, הם לא מהמתלהבים?
אני בכלל חושב שזה בזבוז זמן בכלל לדבר על זה. כן ס"ר לא ברק וחצי. את מי זה בכלל מעניין?! היו ברקים ורעמים, ובכמה מקומות ובטווחי זמן של שעתיים פעילות נקודתית. אלו היו ענני CB כשברור שמסביבם, היו לרוב כאלו שלא. זו בדיוק הנקודה. היו פריצות ולא בנקודה אחת על המפה. התעקשת שלא יהיו CB והיו, התעקשת שלא יהיו רעמים והיו. בלי קשר לאיך תקרא לזה, טעית! תמשיך הלאה. על מה ההתעקשות? היית ותשאר מבחינתי מספר 1 בתחום!
 
למעלה