גרררר?

Napoliya

New member
גרררר?

יש איזה משהו שלא מסתדר לי בראש...
שמעתי שמתחילים לחלום אחרי 90 דקות בערך, אז אם אני עושה ווילד שלא ישנתי לפני אז הוא לא אמור לעבוד, לא? או שאולי הוא יהיה דליל, משהו בסגנון של שיתוק שינה? גם ראיתי מזמן בדיסקברי איזו תוכנית על שינה, ואמרו שם למיטב זכרוני (אני סנילית, מה מיטב?) שרק בשינה עמוקה, שלב 4 או משהו כזה, מתחילים לחלום. מישהו יכול להרחיב קצת על הנושא? או אולי איזה לינק?

Variety

New member
גרררר!

היי, שמעת נכון, מדענים טוענים שמתחילים לחלום לאחר כ90 דקות. לאחר 90 דקות שינה, מתחיל מחזור החלימה הראשון, אך זה מה שהמדענים טוענים. מנסיון, שניסיתי ווילד, הצלחתי להכנס לחלום (אומנם לא בהצלחה מלאה), לפני שישנתי המון זמן, וגם יש המון לא מדענים שטוענים שכן אפשר, שחולמים לא רק בשלב הREM שמתאפיין ב90 דקות האלה. בגלל זה גם אומרים שכדאי לישון כ4-5 שעות לפני שמנסים ווילד, כלאחר 4-5 שעות, לפי מחזורי החלימה - החלומות מאוד ארוכים, ויש מרווח קצר בין חלום לחלום, לכן הסיכוי להצליח עולה בהרבה. לדעתי אנחנו חולמים לא רק בשלב הרביעי (שלה הREM) אלא גם בשלבים אחרים. פשוט אנחנו זוכרים משום מה יותר את שלבי הREM.

Chav

New member
אמממ

לא הבנתי את מה שאמרת על 90 דקות. לפי מה שאני יודע בלילה מתחילים לחלום אחרי 5-6 שעות. כי הגוף זקוק למנוחה לפני כן. בגלל זה אם תלכי לישון בצהריים נגיד או תנסי ווילד אז יש לך יותר סיכוי להצליח, כי הגוף לא צריך הרבה מנוחה או בכלל. ואם את עושה את זה אחרי 5-6שעות של שינה אז את אמורה ישירות להיכנס לחלום. האיכות של החלום תלויה בעייפות אני מניח.

TheDUKE

New member
גם אני אתרום לשיחה!

ידוע לי כי ישנו שלב של "פירפור עיניים" זהו השלב שמתבצע לאחר שינה ארוכה (יחסית) ובשלב זה מתחיל החלימה. תוכלו לזהות מישהו בחלום ע"י הסתכלות אל עיניו והבחנה בריצוד העיניים מצד לצד במהירות. כך שבאופן תיאורטי אם תהיו מנומנמים ותרצדו עיניכם תוכלו להיכנס לחלום (לא בהכרח צלול) שמח לעזור מיאו מיאו!

wee man

New member
אם כבר אני פה אז אני אגיב:

כתבתי על זה מאמר, על השלבים בשינה ועל עוד כל מיני דברים קשורים... דפדפי קצת אחורה, אולי תמצאי את זה... wee man

למעלה