גרררררררר

deep ocean

New member
גרררררררר

כשסיימתי לקרוא את מסע לאיכטלאן החלטתי שמיציתי ולא בא לי להתעמק בדרך הלוחמים כפי שהעוברה על ידי השושלת של דון חואן WHATEVER. די. אני לוחמת בדרכים שלי ומשתמשת בכלים שאני בוחרת להשתמש וזהו. נמאס לי מקסטנדה הזה, גם כן, כל הזמן רושם בפנקס שלו ומתעצבן... (אופס גם אני מתעצבנת כרגע..חה חה חה) ואז לא הבנתי מה בכלל אני מתעצבנת, מישהו אמר לי להתרכז בצל של עץ? או לפזול בעיניים? או כל מיני דברים אחרים? לא.... אז לא ברור למה זה מעצבן אותי.... מאז קריאת הספר אני לא יכולה ללכת סתם ברחוב ולהסתכל כמו תמיד, אז זה מעצבן אותי, או סתם ללכת לישון בלי להסתכל מסביב...זה גם מעצבן אותי... נסייתי לשכוח מזה, אבל עכשיו זה גם נכנס לי לחלומות...יופי
בחלום אתמול בלילה עמדתי בשדה ע-נ-קי, והיתה אישה (מכשפה או משהו כזה) שעמדה מולי...(לא צמוד אלי), והיא אמרה לי להסתכל בחפץ שהיא החזיקה, והיא נתנה לי כל מיני הנחיות שאני לא זוכרת אותן כרגע (הנחיות שקשורות לראייה), והחפץ הזה שינה צורות עד שהוא הפך למשהו מסויים. חה חה חה כמה משעשע זה להתעצבן כשאין ממה

חה חה חה ../images/Emo45.gif גם אותי הוא

מעצבן לפעמים הקרלוס הזה. ותגובתי לספריו הייתה (ועודנה) דומה ביותר לתגובתך

tahel

New member
מה שמוביל אותי לשאלה חשובה../images/Emo70.gif ../images/Emo66.gif

גם אני סיימתי לקרוא ממש לא מזמן את המסע לאיכטלאן. עלו בי שאלות רבות אחרי שסיימתי לקרוא את הספר.
למה דון חואן מורה לקסטנדה להתמקד בצל? האם יש בצל תכונות ספציפיות שאמורות לגרום למשהו? אם כן, מהן? האם גם אני יכולה להשתמש בצל?
למה דון חואן מורה לקסטנדה לפזול? איך לעזאזל אני אמורה לעשות את זה (אני רוצה!)
בשלב מסוים קסטנדה מצליח לעצור את העולם ולראות את מיתריו. האם במקרה הזה הוא הסיט את נקודת המאסף, או שפשוט מוטט את עולמו הנוכחי? האם אי פעם גם אני אצליח "לראות"? איך
מה התוצאות של זה?
קסטנדה גם מצליח לדבר עם תן. האם זו הסטת נקודת המאסף, או עדיין בגדר למוטט את העולם? בדרך הלוחמים של דון חואן אין חוקיות שעל פיה אני אמורה לדעת שעכשיו אני צריכה להיות על גבעה שפניה למזרח.
איך הוא יודע את כל הדברים האלו?
איך הוא יודע שלצבי יש בבשר עוצמה?
איך הוא ידע שבא קיצה של הארנבת?
האם כל הידע הזה הוא תוצאה של עוצמה אישית? אההה!!!!
חג גאווה שמח!

L i z a r d

New member
שאלות שאלות...../images/Emo13.gif - מענה פונטציאלי

ההתמקדות בצל נועדה לעצור את פעולת תפישתו, שבה הוא כרוב בני האדם רגיל - על ידי מעשה ש"נוגד" את העשייה של הפירוש התפיסתי, מה שמכונה מהסיבה הזו "אי-עשייה". בדרך כלל בפעולת התפיסה ("תופסים" את כל החלקים למשהו רציף ואחיד, שבהיר לתודעה, או לפי דון חואן אסיפת נימי האנרגיה) שמלווה אוטומאטית להסתכלות על אובייקט, המתבונן בדרך כלל יתמקד בעצם, עץ במקרה הזה, ויחבר את כל הפריטים לכלל יחידה שלמה (לחשוב על זה, שאנחנו עושים את זה בצורה אוטמאטית ולא מודעת.... מוזר לא?). התמקדות בצללים דווקא, וחיבורם ליחידה שלמה נוגד את הפעולה הזאת, ובעצם שובר את תהליך התפיסה הרגיל. לאחר תירגול והתרכזות, יתגלה "עולם" חדש ומרתק
. כמובן שאת יכולה לעשות את זה. אפילו מחר
. הפזילה גם כן נועדה לשינוי התפיסה, ובמקרה זה גם לעידוד פעולות אחרות כמו חישת אנרגיה ועוצמה. זה מזכיר את תרגילי שינויי ההתנהגות שמדברים עליהם בהקשר של ייקוש. בהקשה דומה, הם נועדו "לזעזע" את הקיבוע לאותה התנהגות ו"זהות" ולתת יותר גמישות ומרחב פעולה. "עצירת העולם" הוא המצב שאליו יגיע לוחם לאחר שנים של תירגול של "אי-עשיה" (בדרכים שונות) ושל בחינת עצמו ותפיסתו, אם תהיה לו מספיק עוצמה (ויש שיאמרו מזל). במצב זה התפיסה נעצרת לגמרי באופן טוטאלי, ואז מה שיקרה מעשית זה שעולמו "יתמוטט", כי ברגע שהפירוש יעצר, הוא בעצם יפסיק להתקיים מבחינתו (אל דאגה, לא יהיה קושי לחזור ולתפוס את העולם כשאר האדם שוב, נדמה לי שאף זה יהיה בלתי נמנע). מה שמביא אותנו לתוצאה של התמוטטות התפיסה - ה"ראיה"
. תפיסה ישירה ובלתי אמצעית של היקום - כאנרגיה, ללא פירוש ביניים. חשוב להבדיל בין "ראיה" לבין ראיה של "הילות", זה משהו שונה לחלוטין (למרות שחלק מהאמצעים והתרגילים שניתנו בקורס ראיית הילות שהועבר פה בפורום ונמצא במאמרים יכולים לעזור להגיע ל"ראיה"). אוקיי, דון חואן..... אני אנסה לענות. אם שאלת לגבי כל הידע שלו, התשובה תהיה שעל ידי ידע של אלפי שנים שהוא קיבל מקודמיו, שנים של חקירה עצמית וחקירת העולם. ידיעות מסוג "גבעה שפניה למזרח" ושאר הדברים שציינת: עוצמה, רמת חישה מאוד גבוהה וידיעה פנימית (מה שגם קשור ומצריך עוצמה, אך גם תירגול ועוד....). זהו עד כה, למי שיש מה להעיר, לתקן או לשאול אשמח אם יעשה זאת

למעלה