גרפיקה עם VC++

MasterNir

New member
גרפיקה עם VC++

במגמת מחשבים התחלנו ללמוד גרפיקה, מפאת חוסר משאבים כלכליים :)D) אנחנו משתמשים בתוכנה TC++(טורבו סי פלוס פלוס) לי בבית יש את הדיסק של VS (פעם עבדתי עם VB) ובגלל שVC++ הרבה יותר נוחה אני רוצה לעבוד איתה (מי שראה פעם את TC יודע על מה אני מדבר ...) אבל חלק מהקוד בשביל להשתמש בגרפיקה בTC כולל נתיבים בתוך תיקית TC (לא include#) וזה לא עובד לי בVC++ השאלה שלי היא איך אני יכול לעשות גרפיקה בC עם VC++? תשובה כתובה או מדריך בעברית או באנגלית יתקבלו בשמחה... תודה מראש!!

the another one

New member
העולם מתחלק ל 5 סוגים של אנשים

1. אלה שמשתמשים ב openGL 2. אלה שמשתמשים ב directX 3. אלה שמשתמשים בשניהם. 4. אלה שמשתמשים במשהו שאני לא יודע עליו 5. אלה שלא מתעסקים בגרפיקה. ל openGL יש מדריך טוב באתר של nehe : nehe.gamedev.net/

MasterNir

New member
הבנתי, מה עדיף? DX או OGL?

מה עדיף? מה הייתרונות והחסרונות של כול אחד? תודה... אגב, אפשר לעבוד עם אחד מהם בחלון COMMAND? כי מה שראיתי בתוכנה TC זה קו שצויר על חלון הCMD, אף פעם לא ראיתי דבר כזה (גרפיקה על CMD) אפשר לעשות דבר כזה עם OGL או DX? או שב TC משתמשים במשהו מיוחד? "פרטי" שלהם?

the another one

New member
אנשים הולכים על זה מכות ../images/Emo8.gif

אני שמעתי ש directX קצת יותר מהירה...

MasterNir

New member
ובקשר ל"אגב" שלי? יש לכם מושג?

אפשר לעבוד עם אחד מהם בחלון COMMAND? כי מה שראיתי בתוכנה TC זה קו שצויר על חלון הCMD, אף פעם לא ראיתי דבר כזה (גרפיקה על CMD) אפשר לעשות דבר כזה עם OGL או DX? או שב TC משתמשים במשהו מיוחד? "פרטי" שלהם?

selalerer

New member
חלון הCMD הוא אמולטור של DOS.

בכדי לצייר בו אתה צריך להשתמש בעצם בכלים של DOS (למרות שיש אפשרות להתייחס אליו כמעט כמו אל כל חלון באפליקצית WINDOWS אבל אז עולה השאלה, למה אתה עושה את זה בחלון CMD). אתה יכול לחפש מדריכים על יצירת יחידה גרפית לDOS, או למצוא מוכנים (כגון graphics.h שבא עם Borland TC) ברשת.

KKnDoIt

New member
למען הדיוק -- ותקנו אותי אם אני טוע

ה: " חלון הCMD הוא אמולטור של DOS " חלון ה- CMD אינו אמולציה, ואין שום קשר בינו לבין DOS, בניגוד למה שאנשים אומרים. _תוכנית_ ה- CMD היא מעטפת פקודות, כזו המקבלת פקודה ושולחת אותה למערכת ההפעלה (_חלונות_) לביצוע. למעשה, תפקידה דומה מאוד לתפקיד של התוכנית EXPLORER: גם היא מעטפת גרפית, רק שה- CMD היא מעטפת של שורת פקודה, וה- EXPLORER של GUI. העובדה שחלונות כן יכולה להריץ תוכניות שקומפלו ל- DOS (שהמעטפת שלה נקראת COMMAND.COM), נובעת מכך שחלונות אכן מבצעת אמולציה של DOS. אני אומר פה את דעתי (לא קראתי את זה קודם), אנא תקנו אותי אם אני טועה. לגבי נוחות העבודה של TC: ה- IDE של TC אכן לא נוח, כי הוא ישן מאוד. אתה יכול לעבוד עם עורך טקסט חלונאי מודרני, כמו Crimson Editor (שהוא חינמי והומלץ פה), ולקמפל דרך ה- IDE של בורלנד. אתה יכול לעבוד עם שניהם פתוחים במקביל, רק שחשוב שהקובץ שעליו אתה עובד ב- Crimson יהיה סגור בבורלנד (אם כי יתכן שהיא תתריע על כך שהוא השתנה ממקור חיצוני, ותציע לך לטעון אותו מחדש, נסה את זה). אם תצבור נסיון בעבודה עם שורת הפקודה, תוכל להגדיר את Crimson כך שניתן יהיה גם לקמפל דרכו (הוא יקרא לקומפיילר ולמקשר של בורלנד), ואז לא תצרך בכלל להתעסק עם ה- GUI של TC.

selalerer

New member
כל מה שאני יודע זה....

....כשאני מריץ אפליקציות שכתבתי לDOS תחת חלון CMD, הן עובדות בדיוק כמו שהן עבדו על DOS (וזה כולל גרפיקה עם גישה ישירה למסך, שימוש בפסיקות עכבר ועוד).

MasterNir

New member
פגעת בול במה שאני מחפש...

בבית הספר (TC) השתמשנו ב graphics.h שהזכרת, איך אני יכול "לחבר" אותו לVC שלי? או שאולי קיים אחד מוכן שמתאים לVC שאוכל להשתמש בו? בעיקרון, אני לא צריך עיצוב ברמה גבוהה (כנראה) ובטח שלא תלת-מימד , במיוחד ומאחר שלא למדנו בבית הספר מטריצות או גאומטיריה של המרחב (למרות שאני יודע את הבסיס ...), אני מניח שהרמה האני אצטרך היא בסיסית מאוד, ברמת ציור קוים פשוטים בצבעים שונים. קיים דבר כזה שיכול להתאים לVC? תודה רבה על העזרה!!

KKnDoIt

New member
לדעתי לא: -->

הספרייה graphics.h של בורלנד (קבצי הכותרת והמודולים) נכתבו עבור מערכת ההפעלה DOS. לכן, אם אתה לא עובד עם קומפיילר שיכול לקמפל לדוס, לא תוכל לקמפל פרוייטים שעושים שימוש בספרייה הזו. עד כמה שידוע לי (אני לא עובד עם VC), הקומפילר של VC לא מקמפל לדוס.

KKnDoIt

New member
עוד משהו:

מאחר והקומפיילר והמקשר וה- IDE הם שני דברים שונים, אולי יש אפשרות להגדיר ל- VC באיזה קומפיילר להשתמש, ואליו אפשרויות שורת פקודה להעביר אליו. אם זה אפשרי, תוכל להגדיר ל- VC להשתמש בקומפיילר של בורלנד. בכל אופן, אני חושב שלעבוד עם עורך טקסט מודרני (כפי שהצעתי בהודעה קודמת) יהיה עדיף מבחינתך.

MasterNir

New member
מה שאתה מציע לי בעצם זה...

... לעבוד עם עורך טקסט (לי יש EmEditor) ואחר כך לפתוח את הקובץ C שלי בעזרת TC ולקמפל? יש אולי כמו שאמרת קודם אפשרות להגיד דרך עורך הטקסט שלי (EmEditor או כול עורך אחר) לTC לקמפל? זה באמת נראה לי יותר נוח, כך אוכל לעבוד עם אותה תוכנה כמו בבית הספר, האם יש אפשרות כזאת? במידה וכן, אפשר קישור להורדה של TC בגרסה חדישה? או שחיפוש קצר בגוגל יספיק? תודה רבה!...

KKnDoIt

New member
יש משהו עקרוני שאתה צריך להבין:

התשובה היא כן, והנה הסיבה: התוכנה TC, בדיוק כמו VC של מיקרוסופט, היא סביבת פיתוח הנקראת IDE. בצורה פשטנית, IDE, קיצור של
Integrated Development Environment​
היא חבילה המציעה, במסגרת אחת, עורך טקסט המאפשר לערוך את הקבצים, ואת הקומפיילרים והמקשרים (הממירים את קוד המקור לקובץ EXE אחד). המשמעות היא, שאין צורך לכתוב את הקוד בעורך טקסט, לשמור אותו, לפתוח חלון CMD, ולהקיש בשורת הפקודה את הפקודות הדרושות כדי לקמפל את הקוד ולבנות אותו. הסביבה עושה את זה עבורך: היא מפעילה את הקומפיילר, כאשר שמות הקבצים נשלחים אליו כארגומנטים, וגם קולטת את הפלט שלו (מה שאתה רואה בחלון של השגיאה וכ'). מהתיאור הזה אתה יכול להבין, שאין צורך לעבוד דווקא עם עורך הטקסט של TC כדי להשתמש בקומפיילרים. אתה יכול להשתמש בעורך טקסט כלשהו, לשמור את הקובץ, ולפתוח אותו ב- TC כדי לקמפל. אם אתה רוצה לקמפל בלי לעבוד עם ה- IDE של TC באופן ישיר, אתה צריך להגדיר בעורך פקודות שמפעילות את הקומפיילר ושולחת לו את שם הקובץ כארגומנט. בשביל זה אתה צריך לדעת לעבוד עם שורת הפקודה. אם אתה לא מכיר את זה, הסתפק בינתיים בעריכה דרך עורך וקימפול דרך TC, ושלח עוד הודעה אם תרצה יותר מזה.

KKnDoIt

New member
לגבי הורדה של TC בגרסה חדישה:

אין גירסה חדישה של TC. זו גרסה ישנה. הטוב ביותר שאתה יכול להשיג, ואני לא יודע מאיפה, זה את Borland C++, בגרסאות 3.11, 4.5, או 5.1. גרסה 5.1 כוללת עורך מודרני.

MasterNir

New member
אוקי... אני אנסה לחפש אותם..

נראה מה אני אמצא תודה רבה...!!

KKnDoIt

New member
טוב. אבל בכל מקרה אתה יכול להשאר

עם הגרסה הזו, רק לעבוד עם עורך טקסט מודרני (Crimson Editor, למשל)

MasterNir

New member
כן, אבל אז אני צריך...

... לעבוד עם שתי התוכנות במקביל, במיוחד כשאני בודק תוכנה בשלבי פיתוח...

KKnDoIt

New member
נכון. זה לא צריך להוות בעיה:

את הכתיבה העיקרית אתה יכול לעשות בעורך הטקסט של חלונות, ואת התיקונים ב- IDE של TC. אם תלמד להגדיר את עורך הטקסט להפעיל את הקומפיילר של TC, לא תצטרך לפתוח בכלל את TC.

DadleFish

New member
מאוד מאוד מאוד בגדול -

DirectX יותר עדכנית, יותר מהירה, יותר דגש על האפקטים הכי חמים בשוק. OpenGL פורטבילית.

למעלה