גרפיקה ממוחשבת

dodo121

New member
גרפיקה ממוחשבת

שלום יש לי התלבטות ואשמח אם מישהו יוכל ליעץ, לעזור אני רוצה ללמוד גרפיקה ממוחשבת אני חושב בכיווןג´ון ברייס או סיוון רצתי לבקש ממי שכבר למד לעזור לי מנסיונו מה עדיף תודה

yanivfel

New member
אני מאמין שסיוון טובים בתחום אבל ->

עליך לבדוק באופן מעמיק. מוטב שתפנה לשניהם, תבקש שיפקססו או ישלחו לך "תוכנית לימודים" מפורטת שתכלול הסבר לגבי תוכן כל שיעור כמו גם כמות שעורים בקורס ומחיר כולל. אישית, היות ואני מכיר כמה מן המרצים בכל אחד מהמקומות, היה עדיף לי לדעת גם מי הם המרצים בכל שיעור. כשתקבל משניהם - תסרוק או תקליד את הכתוב ותעלה לפורום הזה כמו גם לפורום של גרפיקה, כך יוכלו אנשים שעברו קורסים לתת לך עיצות ענייניות בנוגע לכל מסלול/קורס. בהצלחה!

mamby

New member
השאלה לאן אתה מכוון בסוף...

כבר היו כאן (ובפורום עיצוב גרפי) הרבה דיונים בנושא איפה ללמוד. כדאי לך להריץ חיפוש ולראות מה אנשים חושבים. בגדול, מסיוון או ג´ון ברייס אתה יכול להגיע להיות מה שנקרא ביצועיסט, כלומר, לעבוד בבתי דפוס פשוטים, או בסטודיואים לעיצוב כמבצע עבודה שחורה לפי הוראות המעצב. חוזרת, אתה לא תהיה מעצב! אלא אם כן אתה עילוי באופן מיוחד. או אורן פייט. אני למשל, למדתי בקורס של חצי שנה, יותר רציני ממה שיש בסיוון או ג´ון ברייס (מזלי שזה היה בחינם - משרד העבודה), ובסיומו הבנתי שאני אוהבת את התחום, ואם אני רוצה להיות רצינית, אני חייבת ללמוד עוד. כי הקורסים האלה נותנים ידע בתוכנות, אבל בקושי מלמדים עיצוב על תחומיו השונים. אני הספקתי גם קצת לעבוד בתחום, ואני ראיתי שאין לי הרבה לאן להתקדם עם הידע שהיה לי, אז עכשיו אני התקבלתי ללימודי עיצוב בצורה רצינית. המלצה שלי - אם אתה רוצה להיות מעצב ולא רק ביצועיסט - תשמור לך את ה-13 אלף שקל (אולי עכשיו זה יותר?) שסיוון לוקחים על קורס מסכן כזה, ולך תלמד איתם שנה וחצי במקום רציני. גם לגבי באיזה מקום רציני תוכל ללמוד מהדיונים שנערכו בפורום עיצוב גרפי. שיהיה לך בהצלחה! ליהי.

uri_a

New member
ומה רע בלהיות ביצועיסט?

ליהי, תרשי לי לתקן קצת... אין כל פסול בלהיות ביצועיסט זה לא "רק" ביצועיסט, וזה לא איזה צעד בדרך לתפקיד ה"יוקרתי" של מעצב... ביצועיסט הוא מקצוע אחר ונפרד, שלצערי קיבל בארץ איז downgrade לא מוסבר. חלוקת התפקידים ההגיונית אמורה להיות - מעצב שישב רגל על רגל וחושב על איך דברים אמורים להיראות, ויש את הביצועיסט המקצוען שיודע להביא את הדברים למימוש. ישנם הרבה מאוד מעצבים שללא הביצועיסטים לא היו מגיעים לשום מקום, ורוב המעצבים שאני מכיר לא מגיעים לקצה קרסוליהם המקצועי בבנית העבודה והכנתה כמו שצריך למדיות שונות, להרבה ביצועיסטים שאני מכיר. אם נקח דוגמא אחרת מהחיים, בבנין - ישנו ארכיטקט, וישנו מהנדס הבנין, וישנו הקבלן - מישהו מהם "נחות" מהאחרים?? כולם עובדים ביחד, וכולם מכובדים באותה מידה.... ועוד, אם כבר "לקטול" את הקורסים הלא רציניים של סיוון/ג´ון ברייס/ מנטור / סלע והאחרים, לפחות לא להתרברב בקורס עיצוב של חצי שנה... יקירתי, עיצוב "אמיתי" לומדים לפחות 3 שנים (ובגרמניה, למשל, עד 6 שנים)... ודרך אגב, קורס הביצועיסטים שאני העברתי נמשך 7 חודשים... ולא הייתה בו נקודה עיצובית אחת.. יצאו משם אנשים מוכשרים אש!! שידעו בדיוק את מקומם, ואת מקום המעצבים, כעובדים בשיתוף, בלי אף אחד שהוא מעל השני. סליחה על ה"התקפה" אבל הנושא בוער בעצמותי כבר כמה וכמה שנים... ואת גם חותמת בצורה יפה כל כך "הפרולטריון ינצח" מילים כמו "לעבוד בבתי דפוס פשוטים
או , "מבצע עבודה שחורה..." או "קורס מסכן כזה"... ועוד אי אילו אמירות מתנשאות כאלה, אותי זה מרגיז... אני ביצועיסט.... ביצועיסט מעולה ואני לא חושב שאני, או מי מחברי נחות ולו בדרגה אחת ממך.... יש לך עוד הרבה מה ללמוד!

noa_f

New member
כל עבודה מכבדת את בעליה

אין ספק, אורי, שביצועיסט טוב שווה את משקלו בזהב. אולם, כמישהי שלמדה עיצוב "אמיתי" ומלמדת בקורסים כמו אלו שליהי הזכירה (דרך אגב, ליהי, מי את חושבת שמעביר את הקורסים של משרד העבודה? הפקידות של שירות התעסוקה?...) כמו שאני רואה את זה, הבעייתיות בלימודי עיצוב אקדמיים היא שרוב הבוגרים הם, איך לומר...פוצים בראנז´איסטים - הם לא אשמים, והם לא היחידים (תחשבו על רופאים למשל, כקבוצה). מצד שני, הבעייתיות של רוב הקורסים של סיוון ודומיה הן "תפסת מרובה לא תפסת": המון תוכנות, במינימום זמן. כאילו שגרפיקה זה "פריהנד10פוטושופ7דרימוויבר12פלאש25פרימייר1250" - הם לומדים כל פיפס בתפריטים של התוכנה, ולא יכולים להפיק מוצר שיראה סביר ללא מגע של מעצב. למעט יחידים בעלי סגולה - שבסוף מתברר שיש להם רקע בציור / פיסול / עיצוב וכו´. אני מאמינה שצריך משהו באמצע- גם עבור ביצועיסטים פרופר. אולי תרצה להיות גרפיקאי עצמאי יום אחד. אני מכירה בי"ס אחד שניסה לעשות את זה, ברחובות, אינני יודעת אם הוא עדיין קיים. דרך אגב, בגרמניה, מקצועות רבים (קולנוע למשל, אינני יודעת לגבי עיצוב) דורשים נסיון כשוליה לפני הלימודים. עוד בעיה היא, שהרבה אנשים רוצים ללמוד "גרפיקה ממוחשבת" (מה זה בכלל? יש היום גרפיקה לא ממוחשבת?) אבל לא יודעים בכלל מה זה, ומה נדרש מהם ואיך המקצוע מתפלג אח"כ. כמובן שאי אפשר להסביר במילים. אני מציעה לבחור ששאל כאן, לבדוק באמת קורסים שונים - ולבקש לראות עבודות של בוגרים ועוד חודשיים בערך ללכת לראות תערוכות סופשנה בבצלאל ובויטל ובחולון ובויצו ואז להחליט מה מתאים לו יותר. כמובן שאפשר בנוסף ללימודים אקדמיים גם לעשות קורסים טכניים בסיוון, אבל בשביל זה צריך כסף...

SCaToPHaG

New member
הם לומדים כל פיפס בתפריטים

אפילו זה לא. שמתי לב שמלמדים שם רק קצת יותר מקצה המזלג. (חבר שלי עשה קורס בג´ון ברייס והוא מכיר משהו כמו 35-40% מפוטושופ ו25-30% מפלאש).

uri_a

New member
שווה לבדוק גם את "מנטור"

של בורכוב וניניו. לפחות מבחינת הנהלת המקום, וכתיבת התכנים, הם מגיעים מהצד הכי מקצועי של הקשת.

mamby

New member
או.קיי. אני אסביר. לא התכונתי לפגוע

באף אחד ואני לא מזלזלת בביצועיסטים (זה מה שאני!!!). אני לא אוהבת את המצב בו המעצב יושב רגל על רגל (ובקושי יודע להפעיל את התוכנה) והביצועיסט עובד לפי הוראותיו. אבל צריך להסביר לבחור מה בדיוק הוא עומד ללמוד. אני חשבתי שאני אהיה גרפיקאית. רק בסוף הקורס הבנתי מה זה באמת אומר. מסכימה איתך שרוב המעצבים לא מגיעים לקרסוליהם של הביצועיסטים מבחינה טכנית. וחבל!!! כי אז הם גם לא יודעים לתכנן נכון את העבודה. אין פה ענין של נחיתות, פשוט של מה מענין אותך. אותי מענין לעצב, ולא לעבוד לפי הוראות של מישהו אחר (בלי לזלזל בזה!!!). חוץ מזה שלעבוד בבתי דפוס (מניסיון) יכול להיות מאוד לא כיף. זה אדיר בתור ניסיון, אבל לא הייתי רוצה לעבוד ככה כל החיים. כנראה שזה בער לך הרבה זמן כי התקפת אותי כאילו אני המצאתי את ה"ארט דיירקטור"!!!! אני לא התרברבתי בקורס שעשיתי אלא ציינתי עובדה שלמרות שהוא יותר ארוך מהקורסים של סיוון וכו´, הוא לא הפך אותי למעצבת. חוץ מזה שהדגשתי שזה לא היה קורס עיצוב, אלא קורס ביצועיסטי (דבר שהבנתי כמובן רק בסוף). כל מה שניסיתי להגיד זה שיש לי עוד המון מה ללמוד בתחום הגרפיקה - טכנית ועיצובית. אגב - נועה - מי שלימד בקורס הזה הם אנשים רציניים, חלקם גם מעצבים מוכשרים מאוד, אבל בחצי שנה אי-אפשר ללמד עיצוב (בטח אם זה 3 שעות בשבוע). דוקא פוטושופ למדנו ברמה גבוהה... ואני לא חושבת שכל הבוגרים של לימודי עיצוב הם פוצים. רק אלה מבצלאל
אני לא התנשאתי על אף אחד!!!! יכול להיות שמתוך הדעה האישית שלי שאני מעדיפה לעצב, יצא לי נימה שופטת. בגדול אני חושבת שהתחום הזה צריך לעבוד ככה שאותו אדם גם מעצב וגם מבצע. ואני הולכת ללמוד עיצוב על מנת לפתוח עסק משלי, ולא כדי לשבת רגל על רגל ולהגיד ל"פועלים" מה לעשות. אני לא יודעת איך אני אוכל בכלל לעצב בלי לעבוד בעצמי טכנית. אולי המהפכה (כן! של הפרולטריון!) צריכה לצאת מאנשים שעובדים בעצמם - מעצבים ומבצעים. אבל נכון הוא, שגם כדי לעבוד לבד צריך לצבור קצת ניסיון כביצועיסט. אבל אני יודעת שאני לא אוכל לפתוח עסק בלי לרכוש יותר כלים בעיצוב וכלים טכניים בתהליך ההפקה של המוצר, ואת זה, כן אורי, אני אלמד ביותר מחצי שנה. בקיצור, התחום הזה בנוי דפוק, ולא אני המצאתי את זה. סליחה אם זה נשמע כמו הבעת דיעה, אבל בסך הכל ניסיתי להסביר לבחור לאן הוא יכול להגיע עם הקורס של סיוון. אם זה מה שהוא רוצה - סבבה. אבל בד"כ מי שמתענין בתחום הזה מתענין גם בעיצוב. אז הוא צריך לדעת לאן הוא נכנס. תקפת את הבן-אדם הלא נכון. לו לפחות הייתי איזה קריאיטיב...

mamby

New member
ועוד משהו...

כתבתי במפורש "השאלה לאן אתה מכוון בסוף"!!! ודיברתי על כך שאם הוא רוצה להיות מעצב אז זו המלצתי. קראתי שוב את ההודעה המקורית שלי ואני בפירוש לא אמרתי שביצועיסט זה לא טוב, אלא רק שהקורסים לא מלמדים עיצוב. שוב, אולי היתה נימה שנוטה לכיוון העיצוב בגלל נטייתי האישית. בפירוש לא זלזול בביצועיסטים! אגב, מהקורס שאני עשיתי, גם ביצועיסטית מי יודע מה לא יצאתי... למרות שראיתי שלמדנו הרבה יחסית לקורסים דומים. אולי בקורס שאתה מעביר, אורי, לומדים יותר (בלי שום נימה מזלזלת!!!). אורי, בקיצור, אתה רואה שיצאתי נסערת מההתקפה שלך עלי. אני פשוט מרגישה שזה לא מגיע לי, שהוצאת עלי דברים שצברת מאלף אנשים אחרים, ושאני הבן-אדם האחרון שאפשר להאשים אותו בהתנשאות על ביצועיסטים. כמו שאמרתי, אני אפילו לא משהו בזה. מקווה שהייתי יותר מובנת הפעם.

uri_a

New member
אז אני הייתי נסער, ועכשיו את

ומסתבר שאנחנו לא אוהבים את אותם הדברים בעולם הגרפיקה הזה, וכנראה גם אוהבים את אותם דברים, אז עכשיו אנחנו יכולים שוב להיות חברים
ואל תשכחי לעדכן אותי כשהפרולטריון ינצח, טוב? אורי

noa_f

New member
mamby קחי אויר, הכל בסדר...

האמת היא שאת צודקת ברצון שלך להיות עצמאית ולדעת הכל - על - הכל (גם ארט, גם ביצוע). זו גישה טובה. אני חושבת גם שלא הפסדת כלום מזה שעשית קודם קורס טכני, להפך, עכשיו את יודעת מה את רוצה וגם איך לממש את זה. ואם עשית אותו דרך משרד העבודה, אז גם לא "נזרק" שום כסף לים...
באמת לא לומדים עיצוב ב-6 חודשים, גם לא בשנה וחצי. וגם לא לומדים עיצוב מתוכנות - בדיוק להפך: תוכנה היא אמצעי (אמנם משובח) אך לא מטרה. היה לי מורה שטען שלומדים עיצוב 4 שנים בד"כ כדי לתת לסטודנט זמן לפתח את עצמו כמעצב. רוב הזמן לומדים מתוך ביקורת אישית וקבוצתית. נשמע די נכון... בקיצור, שיהיה לך טוב בלימודים ובעיקר כיף (אין הרבה זמן פנוי להרגיש כיף). דרך אגב, איפה את הולכת ללמוד עיצוב?

mamby

New member
טוב, כמו שהאחיין המקסים שלי אומר:

כ-ו-ל-ם ח-ב-ר-י-ם!!!!
אני הולכת ללמוד במכללת הדסה בירושלים. ואם את לא מכירה, אז הכנתי מראש הסבר למה אני מדברת כל-כך הרבה על עיצוב והולכת ללמוד דוקא שם: אמנם אין להם שם כמו בצלאל/ויטל/ויצו וכו´, אבל מבדיקות שעשיתי עולה כי הרמה שם אינה נופלת מהנ"ל מבחינה עיצובית (כולם מוזמנים לתערוכות בוגרים לבדוק אם זה באמת נכון) ואף עולה על הנ"ל מבחינה טכנית. הם שמים דגש חזק על תהליך ההבאה לדפוס, הכרות עם צבעים, סוגי נייר, וסוגי מכונות (יש להם בית דפוס במכללה!), דברים שמניסיוני בתחום הם חשובים לא פחות מהעיצוב. הרבה מעצבים נופלים בקטע הזה של לדעת להכין נכון לדפוס... בקיצור, זה המקום שנראה לי הכי טוב להתחיל בו כדי לעבוד כעצמאית. נראה לי שהם גם מתחילים לתפוס שם רציני בארץ (לפחות באיזור ירושלים כולם מכירים אותם), החוג הזה בצורתו הנוכחית די חדש שם. לפני זה היה להם חוג טכני נטו (לדפסים פחות או יותר). לדעת מעצבים רבים, רמת התערוכות בוגרים שלהם עלתה על אלה של בצלאל בשנתיים האחרונות. אני מקווה שאצא טובה יותר גם בתחום הזה...

noa_f

New member
מכללת הדסה הם המומחים לדפוס בארץ

כבר הרבה שנים...זה לא רע. אני מכירה את ראש המכללה אבל גם הוא חדש ולכן לא ידע לספר לי הרבה על החוג הנ"ל. זה גם ממש לא התחום שלו... אני יכולה לומר לך שבחולון, בזמנו, התחום הזה היה ממש מוזנח (לא פלא שאני באינטרנט...) בהצלחה!!! מה שכן, עיצוב היום זה לא רק דפוס: מה עם המדיה הדיגיטלית אצלם?

למעלה