כל עבודה מכבדת את בעליה
אין ספק, אורי, שביצועיסט טוב שווה את משקלו בזהב. אולם, כמישהי שלמדה עיצוב "אמיתי" ומלמדת בקורסים כמו אלו שליהי הזכירה (דרך אגב, ליהי, מי את חושבת שמעביר את הקורסים של משרד העבודה? הפקידות של שירות התעסוקה?...) כמו שאני רואה את זה, הבעייתיות בלימודי עיצוב אקדמיים היא שרוב הבוגרים הם, איך לומר...פוצים בראנז´איסטים - הם לא אשמים, והם לא היחידים (תחשבו על רופאים למשל, כקבוצה). מצד שני, הבעייתיות של רוב הקורסים של סיוון ודומיה הן "תפסת מרובה לא תפסת": המון תוכנות, במינימום זמן. כאילו שגרפיקה זה "פריהנד10פוטושופ7דרימוויבר12פלאש25פרימייר1250" - הם לומדים כל פיפס בתפריטים של התוכנה, ולא יכולים להפיק מוצר שיראה סביר ללא מגע של מעצב. למעט יחידים בעלי סגולה - שבסוף מתברר שיש להם רקע בציור / פיסול / עיצוב וכו´. אני מאמינה שצריך משהו באמצע- גם עבור ביצועיסטים פרופר. אולי תרצה להיות גרפיקאי עצמאי יום אחד. אני מכירה בי"ס אחד שניסה לעשות את זה, ברחובות, אינני יודעת אם הוא עדיין קיים. דרך אגב, בגרמניה, מקצועות רבים (קולנוע למשל, אינני יודעת לגבי עיצוב) דורשים נסיון כשוליה לפני הלימודים. עוד בעיה היא, שהרבה אנשים רוצים ללמוד "גרפיקה ממוחשבת" (מה זה בכלל? יש היום גרפיקה לא ממוחשבת?) אבל לא יודעים בכלל מה זה, ומה נדרש מהם ואיך המקצוע מתפלג אח"כ. כמובן שאי אפשר להסביר במילים. אני מציעה לבחור ששאל כאן, לבדוק באמת קורסים שונים - ולבקש לראות עבודות של בוגרים ועוד חודשיים בערך ללכת לראות תערוכות סופשנה בבצלאל ובויטל ובחולון ובויצו ואז להחליט מה מתאים לו יותר. כמובן שאפשר בנוסף ללימודים אקדמיים גם לעשות קורסים טכניים בסיוון, אבל בשביל זה צריך כסף...