גרפיקאי מתחיל

שימי1984

New member
גרפיקאי מתחיל

בסוף יולי סיימתי ללמוד גרפיקה בהכשרה המקצועי בבית לוינשטיין, אני בחור נכה שמנסה להתחיל להיות גרפיקאי מתחיל, השאלה שלי לגבי צבעי הדפסה בפוטושופ.. מה ההבדל בין panton soild coated - panton soild uncoated, האם זה קשור לסוג דף של ההדפסה????

לא חושבת שקשור לסוג הדף

יש הדפסה בפרוצס בצבעי CMYK ויש מכונה שמדפיסה פנטון - לפי מספר צבע (בד"כ לשימוש של צבע אחד או שניים)

בד"כ הדפסות פנטון עולות יותר אלא אם כן הצבעים שבחרת הם מהבסיסיים כי את שאר הצבעים צריך לערבב ולהכין ולהריץ הרבה דפים במכונה עד שמגיעים לפנטון הרצוי.
במכונת פרוצס מוציאים פלטה לכל צבע בסיס ותוך כדי עבודה הדפס מכוון את הצבעים לרמה הרצויה.

לא יודעת לענות מה ההבדל, אני משתמשת ב coated כשצריך וככה גם בבית הדפוס שבו עבדתי.
ממליצה לך לא לעצב בפוטושופ אלא בתוכנה וקטורית: אילוסטרייטור, אינדיזיין, קורל דרו...

בהצלחה

בוודאי שקשור לסוג הדף

coated מיועד לנייר מצופה למשל בלמינציה
ו uncoated מיועד לנייר שאינו מצופה (למשל נייר עיתון)

Schnitzell

New member
כמעט...

ב"מצופה" הכוונה היא לא ללמינציה, אלא לגימור של הנייר עצמו. Coated הוא נייר מלוטש ומבריק.
Uncoated הוא נייר שאינו מלוטש, בעל גימור מט.

בגלל ספיגת צבע ה-PANTONE באופן שונה בכל נייר, יש הבדל בתוצאה בין Coated ו-Uncoated. לכן יש כמה סוגי מניפות (אגב, לגרפיקאי שעניין הצבעים קריטי עבורו, כדאי שיהיו מניפות משני הסוגים כדי לראות את ההבדלים בעין).

לגבי השאלה השניה של פותח השרשור, בעניין הצבעים. לצערי אין לך שום יכולת לדעת שהצבעים שבחרת בגרפיקה ייצאו כמו שאתה רואה על המסך, בגלל הרבה משתנים, ביניהם:
- האם המסך של מכוייל ונבנה עבורו פרופיל צבע או לא.
- האם אתה מבין בניהול צבע ושימוש בפרופילים בתוכנות הגרפיות.
- האם אתה יודע לייצא קובץ לדפוס כך שלא יומרו הצבעים בטעות.
- האם בדפוס מבינים/עושים משהו/אכפת להם בכלל מתהליכי ניהול צבע, והאם הם מכבדים את הפרופילים שאולי שמרת בקובץ (רוב הסיכויים שלא).

לכן, ברוב הפעמים תהליך העבודה הרגיל מול בתי הדפוס הוא של ניסוי וטעייה.

שימי1984

New member
תודה לשתיכן..... אני צריך עוד תגובות בנושא

איך אני יודע שהצבעים שאני שם יהיו בדיוק אותו דבר על הדף? כי עשיתי לחבר כרטיס ביקור וזה היה יותר מידי כהה הצבעים למרות שיצא טוב, כי עשיתי את הצבעים ממש בהירים, בהדפסה של הבית דפוס יצא כהה....

אין אפשרות להגיע ל 100 אחוז דיוק

הרי בכל מקרה התצוגה של מסך שונה מתצוגה של נייר. המסך מואר הנייר לא.
בהדפסות דיגיטליות ניתן לבקש דוגמא, נוסעים לבית הדפוס, רואים ומאשרים.
בהדפסה של פנטון, אפשר לבקש לראות בבית הדפוס את מניפת הצבעים ולראות את מספר הפנטון שבחרת - זה ייתן מושג לגבי התוצאה, למרות שיש לקחת בחשבון שבמניפה זה ריבוע קטן...
במכונה פרוצס, למיטב ידיעתי לא ניתן לראות דוגמא כי גם לא ניתן לעצור מכונה באמצע ולחכות ללקוח שיבוא. אפשר אולי להגיע בזמן שמריצים את ההדפסה ולהיות ליד הדפס - לא הרבה בתי דפוס יסכימו, במיוחד כשמדובר בעבודה קטנה או חד פעמית.
במקרה כזה ידפיסו לך במכונה הדיגיטלית ויאמרו שינסו להגיע במכונה פרוצס הכי קרוב שאפשר אבל זה לא יהיה זהה 100 אחוז.

כרטיסי ביקור בד"כ מדפיסים בדיגיטלי ולכן לא צריכה להיות בעיה. פשוט מבקשים לראות דוגמאת הדפסה. ואגב, מכונה דיגיטלית לא מדפיסה בפנטונים ולכן אם בנית בפנטונים, המכונה תתרגם ל- CMYK

שימי1984

New member
יש לי עוד שאלה

איך אפשר לקנות מניפה כזאת של צבעים?????
בכל אופן תודה לכולכם....

יש כל מיני, תחפש בגוגל ויהיו לך כמה תוצאות

אני לא קניתי אז לא יכולה להמליץ.

למעלה