גרפיקאיות הפורום

juspan

New member
גרפיקאיות הפורום

אני צריכה להדפיס טקסט בפונט מינאטורי (למשל גודל 5, 4) שיהיה קטן מדי לקריאה ללא זכוכית מגדלת (כי מ-6 אני מצליחה לקרוא הכל בעין בלתי מזוינת) אבל עדיין בלתי נמרח וקריא גם בעזרתה. כל הנסיונות שלי הם די בלתי קריאים ומרוחים כי מן הסתם אני משתמשת בפונטים שלא נועדו לגודל כזה. למרות שקראתי איפשהו ש- Franklin Gothic מתאים לעניין, אבל גם הוא יצא בהדפסה מרוח לאללה. ראיתי שיש פונטים שמיועדים לזה ולא מתכוונת לקנות אותם (במחירים מסחריים לגמרי). אבל בטח יש דרך קצת לשפר את את זה, לא? זכור לי במעומעם משהו שקשור לעימוד עצמו, לציר ה- X אבל לא ממש מצליחה או זוכרת מה בדיוק. (אני עכשיו מנסה בפוטושופ, וכל מה שזכור לי מפעם קשור בכלל לעניין אחר, לווקטורים בפלאש אז אולי אני מקשקשת). בקיצור, הושיעו נא!

rnavina

New member
מה זאת אומרת מרוח?

הדיו נמרח? או שכביכול הטקסט משתבש ונמרח עוד בשלב טרום ההדפסה? יש לך גם אילוסטרייטור?

juspan

New member
לא הדיו

נו, זה מרוח כי זה לא מתקבל טוב בגודל כזה כי לא נועד לגודל כזה. גם ספייסינג כלשהו לא עוזר, הפונט עצמו "משתבש" בגדלים כאלה קטנים. יש לי איפשהו, לא שזוכרת איך להשתמש בו ממש, אבל לגבי הפונטים איך זה יעזור לי שם תזכירי לי. לא רוצה לבזבז על זה זמן יותר משבזבזתי.

juspan

New member
טוב, ניסיתי גם באילוסטרייטור

ולא רק שיצא מדהים, יצא יותר מדי טוב כך שאני יכולה לפענח בקלי קלות עם העיניים שלי (טוב, מקרוב אני רואה טוב) גם בפונט גודל 3 ו- 2
אני אנסה עליו תיכף, אולי למי שלא מכיר את הטקסט בכ"ז יקח כמה שניות או צורך בזכוכית מגדלת.

juspan

New member
ברור, אני יודעת, כמו הפלאש

אבל כאמור לא חשבתי שזה רלוונטי בכלל לפונטים עצמם אלא לכל השאר, אני תוהה למה ראיתי 799 שרשורים בנושא של כל מיני גרפיקאים בחו"ל שמחפשים פונטים לכל מיני תוויות מיניאטוריות שיהיו קריאות וכו', כשבעצם אפשר לעשות את זה באילוסטרייטור שלכל אחד מהם אמור להיות.

g a g a g a

New member
לגמרי תלוי באופן ההדפסה

ולאו דווקא בפונט... אם את מתכוונת למדפסת הזרקת דיו ביתית, שום פונט בעולם לא יעזור לך... במדפסת לייזר או הדפסת פרוצס/דיגיטלי פונט 5.5 לא סריפי זה מה שזכור לי כהכי קטן שעדיין קריא בעין בלתי מזוינת.

juspan

New member
אוףףף

דווקא מצאתי כמה נהדרים למטרה הזו, אבל כאמור, במחירים מסחריים לגמרי. ואגב, גם קראתי בין היתר שלמרות שהסנס סריף נחשבים יותר קריאים, המחקר לא תומך בזה.

juspan

New member
וכאמור אני לא צריכה שיהיה קריא

בעין בלתי מזוינת, כי אחרת זה מפספס את העניין, אבל עדיין שלא יימרח לו כדי שבעזרת המגדלת זה כן יפוענח. דווקא היתה לי פעם לייזר, אין לי סבלנות לעשות נסיונות ולהעביר לאיזו חנות ככה על עיוור ברמת הניסיונות.

g a g a g a

New member
אז יש לי הצעה בשבילך

אז אני מבינה שזו מדפסת הזרקת דיו? אולי תוותרי על ההדפסה בקטן תדפיסי גודל נורמלי ותקטיני במכונת צילום/סורק ביתי או משהו כזה...

juspan

New member
וואלה
מקווה שיצא טוב כי על פניו

נשמע גאוני. תודה, אנסה עוד מעט.

למעלה